LeKi piti Espoo Unitedin kurissa - "Kaikki pelasivat voittavaa lätkää"

LeKin puolustus piti, joten Ukko-Pekka Luukkosen tarvitsi torjua vain 18 kertaa.
Kuva © Jarno Hietanen
LeKi ei antanut Espoo Unitedille mitään mahdollisuuksia perjantain ottelussa. Puolustuspeli toimi vahvasti, ja näin pisteet lähtivät Lempäälään lukemien ollessa 1-4.

Ottelun jokaisessa erässä vieraat tekivät yhden maalin enemmän, joten voi hyvällä syyllä todeta ottelun olleen alusta asti LeKin hallussa. Ottelun avausmaali syntyi jo 52 sekunnin pelin jälkeen. Maali oli suurelta osin syöttäjän ansiota, sillä muutenkin vahvasti esiintynyt Anton Levtchi tarhosi kiekon vapaana maalin edessä päivystäneelle Jere-Matias Alaselle.

− Ollaan panostettu pelin alkuihin ja niissä onnistuttu. Siitä jatketaan sunnuntaina, Levtchi kommentoi.

Espoo United tasoitti nopeasti Juuso Forsströmin osuttua siirretyn rangaistuksen aikana, kunnes Tuomas Koskinen ohjasi LeKin uudestaan johtoon. Jere Rouhiainen laukoi siniviivan kulmasta ja Koskinen sai mailansa väliin ohittaen ensimmäisen Mestis-pelinsä tällä kaudella pelanneen Nico Vikstenin.

− Hyvä startti, ja se antoi suuntaa koko pelille, LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela totesi.

Toisen erän kulminaatiopiste oli Espoo Unitedin hukattu kahden 40 sekunnin kahden miehen ylivoima. Kiekko pyöri LeKin päädyssä, mutta hyvät yritykset puuttuivat. LeKi oli tuossa vaiheessa jo kahden maalin johdossa Niko Lahtisen maalilla. Erik Ahopellon kanssa ylivoimahyökkäykseen päässyt Lahtinen sai viimeistellä ensimmäisen Mestis-maalinsa Ahopellon laukauksen paluukiekosta.

Kolmannessa erässä Espoo United ei saanut erityistä aikaiseksi. Erä sujui myös ilman rangaistuksia, joten ylivoimatilaisuuksiakaan ei irronnut. LeKi iski yhden vastaiskuosuman, josta vastasi Joona Ikonen.

− Saimme pidettyä Espoo Unitedin pois maalipaikoilta. Omiin on viime peleissä mennyt paljon, mutta tänään kaikki pelasivat voittavaa lätkää. Laajalta rintamalta löytyi ratkaisijoita, Kuusela kiitteli.

− Ensimmäinen erä todella heikko. Jostain syystä olimmen hermostuneita. Toisessa erässä saimme vähän painetta, mutta emme ansainneet yhtään enempää maaleja tänään. Kolmas erä oli vain näennäistä takaa-ajoa, Espoo Unitedin päävalmentaja Niko Marttila analysoi.

Molemmilla joukkueilla on vielä yksi peli tällä viikolla. Espoo United on lauantaina Peliittojen vieraana, LeKi kohtaa sunnuntaina kotonaan Ketterän.