Hermes vankisteli asemia sarjakolmosena - IPK:n oljenkorsi alkaa käydä ohueksi

IPK oli vain suupala Hermekselle. Niklas Appelgren ohjaa tässä kotijoukkueen 1-0-johtoon.
Iisalmen Peli-Karhujen vaikea viikonloppu sai jatkoa lauantaina Kokkolassa, kun Hermes kukisti karhulauman näytöstyyliin 6-1. Vierailijan selkäranka katkesi viimeistään toisessa erässä, johon kotijoukkue paukutteli kolme häkkiä.

Janne Sinkkonen koitti ennen Hermes-peliä herätellä joukkuetta ketjumuutoksin. Ykköskentässä surffaillut Robert Locans sai tehdä tilaa Jevgeni Fofanoville ja sentteriksi oli nostettu Adam Zboril. Locans löysi puolestaan itsensä popcorn-osastolta, sillä valmennusjohto näki tarpeelliseksi herätellä maalintekijäksi hankittua latvialaista.

Kokeilut eivät vierailijaa auttaneet, sillä alun jälkeen ote siirtyi kotijoukkueelle ja Hermes otti ottelussa kuskin paikan.

Ensimmäinen maali nähtiin taas kuinkas muuten kuin ylivoimalla, kun Peli-Karhut kärsi joukkuerangaistusta väärästä vaihdosta. Maalin nimiinsä kirjasi Niklas Appelgren ja esityön osumaan tekivät Samu Markkula ja Jussi Nättinen.

Ennen erätaukoa Saku Kivinen kaunisteli Hermeksen jo 2-0-johtoon. Syöttäjinä tällä kertaa olivat Jesse Huhtala ja Severi Kuntsi.

Ratkaisu jälleen toisessa erässä

Karhulauma pääsi toisen erän alussa vielä peliin mukaan, kun Jaakko Heiskanen tälläsi kavennuksen ylivoimalla Anton Kokkosen ja Janne Katosalmen syötöstä. Muuten erä oli vieraille varsin synkkä, kuten niin usein toiset erät karhulaumalle ovat olleet. Hermes heilutteli verkkoa erässä kolme kertaa ja ratkaisi käytännössä pelin.

Henkisesti raskas oli erityisesti Kristian Kankaan ylivoimalla tekemä 5-1-maali, joka syntyi vain seitsemäntoista sekuntia ennen erätaukoa. Muut erän maalintekijät olivat Joonas Huovinen ja illan toisensa iskenyt Kivinen.

Kolmannessa erässä IPK sai näennäisen kirivaihteen päälle, mistä kertoo Hermes-vahti Mikael Edelmannin 15 torjuntaa. Maalia juhlittiin kuitenkin vain toisessa päädyssä, kun Appelgren teki illan toisensa.

Tappiot molemmissa viikon peleissä kärsinyt IPK kohtaa ensi viikolla JYP-Akatemian kotonaan keskiviikkona. Vieraissa viikonloppuna vastaan asettuu TUTO Hockey ja LeKi. Hermeksellä on edessään niin ikään kolmen pelin viikko, kun kärkipään kannalta kiinnostavissa otteluissa vastaan asettuvat kotona keskiviikkona TUTO ja viikonloppuna Itä-Suomen kiertueella vastassa ovat SaPKo ja Jokipojat.