IPK jatkoi Hermeksen tappioputkea

MESTIS / Raportti
IPK sai tehdä täyden päivätyön tappioputkessa jatkavan Hermeksen kukistamiseksi. Voittolaukauksesta voiton sinetöi Saku Kinnunen
Kuva © Janne Falck
Lauantaina Hermes saapui Iisalmeen katkaisemaan tappioputkeaan. Tasainen ottelu eteni aina voittolaukauksiin, jossa hyökkääjäksi nostettu Saku Kinnunen taituroi voiton Peli-Karhuille.

Iisalmen Peli-Karhut ja Hermes kohtasivat lauantai-illassa varsin mielenkiintoisessa tilanteessa. Vierailija Hermes saapui Kankaan monttuun viiden ottelun tappioputkessa hävittyään perjantaina jatkoajalla Jokipojille. IPK on puolestaan parantanut peliään ja hivuttautunut jälleen takaisin myös pudotuspelitaistoon.

Antti Leskisestä on kuoriutunut kauden aikana selkeä ykkösvahti ja mies pelaa varmasti illasta toiseen, missä vielä viime kaudella SaPKo paidassa oli parantamisen varaa. Janne Pälveen paluu edelliseen otteluun toi puolustukseen lisää ulottuvuuksia ja runsaat 23 minuuttia peliaikaa heti loukkaantumisen jälkeen osoittivat, että mies palasi suoraan luottopakiksi.

Pälve ja Damir Galin muodostavatkin karhupuolustukseen oivan parin, jossa Galin pelaa varmaa puolustuspeliä ja Pälve tukee tarvittaessa hyökkäystä.

Karhuilta vahva aloitus

Kotijoukkue aloitti ottelun vahvasti. Se hallitsi ensimmäistä erää, eikä Hermeksen muutamista tekopaikoista koitunut Antti Leskiselle karhumaalissa isompia vaikeuksia.

Erän ainut maali nähtiin kahdeksan minuutin pelin jälkeen. Kotijoukkue sai pitkän painostuksen Hermes päätyyn, eikä vierailija pystynyt vastaamaan kuin pitkiä kiekkoja heittämällä. Lopulta väsyneen puolustuksen väliin syntyi tilaa ja Juha Virtanen sivalsi pienestä kulmasta kiekon Hermes-maaliin Pälveen hienosta esityöstä. Syöttöpiste tilanteesta olisi kuulunut myös hyvin tilannetta rakentaneelle Niko Putkoselle.

Myös vierailijan valmentaja Antti Karhula myönsi joukkueensa olleen pelin alussa kaikkea muuta kuin hereillä.

— Me roikuimme ensimmäisen erän mukana, emmekä saaneet siihen jalkoja mukaan. Erätauolla käytin sen mitä äänestä oli enää jäljellä herätelläkseni joukkuetta ja se auttoi.

Ote katosi jäähyihin

Toisessa erässä IPK:n hyvä ote suli jäähyihin. Hieman erän puolivälin jälkeen joukkue joutui kahden miehen vajaalle, kun ensin Adam Zboril ja vain kolme sekuntia myöhemmin Janne Pälve ottivat kaksiminuuttiset. Pälven rangaistus aiheutti hieman parranpärinää, sillä sen verran helposti kahden minuutin estämisjäähy vihellettiin.

Tästä tilanteesta kotijoukkue ei sitten selvinnyt, vaan Hermeksen selkeästi raikkain osasto Niklas Appelgren, Miika Franssila ja Mikko Virtanen juonivat hienon ylivoimamaalin, jonka Virtanen ohjasi lopulta maaliin pitkän pyörityksen jälkeen.

IPK selvisi ylivoimasta ilman lisätakaiskuja, mutta sekunti ennen alivoiman päättymistä Henri Auvinen nappasi kakkosen poikittaisesta mailasta ja IPK:n alivoimataival jatkui. Tälläkin kertaa omissa kolisi, kun Samu Markkula iski Hermeksen ensikertaa johtoon.

Tunteet läikkyivät

Kolmas erä alkoi puolestaan kotijoukkueen komennossa ja viiden minuutin pelin jälkeen hyökkääjän paikalle istutettu Saku Kinnunen onnistui keskialueen katkon jälkeen Adam Zborilin upeasta syötöstä. Maalin jälkeen karhulauman peli passivoitui ehkä liikaakin ja se tyytyi vain varmistelemaan johtoaan.

Tämä ei kantanut hedelmää, sillä kun alle kaksi minuuttia oli pelikellossa, onnistui Miika Huhtanen tasoittamaan Samu Markkulan ja Niklas Appelgrenin esityöstä. Vain hetki IPK:n jäähyn päättymisestä. Jäähyyn johtanut tilanne oli kaikin puolin erikoinen, sillä samassa ajassa kun Eetu Patronen otti ryntäämisjäähyn, puhui Hermeksen kapteeni Jussi Nättinen itsensä suihkuun.

Pukuhuoneeseen poistuessaan mies takoi mailallaan käytävän seiniä ja muita kiinteitä rakenteita ja sai järjestysmiehet peräänsä rauhoittelemaan miehen tunteita.

Tuska tappioputkessa jatkavassa Hermes-leirissä purkautui myös lehdistötilaisuudessa, jossa Hermes-käskijä Karhula antoi ryöpytystä myös Iisalmen Fanseat-selostajille, jotka olivat edellisessä joukkueiden kohtaamisessa arvostelleet Hermes-pelaajia Karhulan mukaan ala-arvoisesti. Ryöpytys kohdistui lauantaina selostaneeseen Marko Niskaseen, joka ei edellistä ottelua selostanut.

— Kuka lie selostanut, Karhula tuhahti lopulta.

Kinnunen ratkaisi

Jatkoaika ei lopulta tuonut tulosta, vaikka paikkoja siinä molemmille siunaantui. Lähimmäksi pääsi karhujen Jevgeni Fofanov, joka pääsi kasvotusten Hermes-vahti Juraj Hollyn kanssa. Fofanovin harhautukset eivät tällä kertaa riittäneet ja mentiin voittolaukauskilpailuun.

Kinnunen onnistui siinä heti ensimmäisenä kotijoukkueen laukojana ja kun Leskinen torjui kaikki Hermes yritykset, sai Jukka Niirasen luotsaama karhulauma tärkeät kaksi pistettä.

— Tasainen peli kokonaisuutena ja ehkä me hieman hallittiin maalipaikkoja. Ehkä tuon verran parempia tänään oltiin, Niiranen tyytyi pohtimaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle