IPK otti revanssin Hokista

IPK käytti revanssiviikonlopun mahdollisuuden hyväkseen ja nappassi revanssin Kajaanin Hokista.
Kuva © Janne Falck
Ennen viikonloppua Hokki oli sarjassa sijalla 11, pisteen edellä Peli-Karhuja. Sama piste-ero säilyi revanssiviikonlopun jälkeenkin, sillä karhulauma pystyi ottamaan revanssin perjantaisesta vierastappiosta ja löi kotikentällään Kajaanin Hokin 5-2-numeroin.

Iisalmen Peli-Karhut on tappioputken seurauksena vaipunut sarjan häntäpäähän, eikä paremmin ole kone käynyt Hokillakaan. Lauantaina Hokilla oli tilaisuus venyttää eroa iisalmelaisiin voitolla jo seitsemään pisteeseen, mutta karhupaidat olivat tällä kertaa eri mieltä.

Ottelu alkoi molemmilta joukkueilta pirteästi, mutta Ilkka Vaarasuon kampitusjäähyn myötä Hokki pääsi kuskin paikalle. Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta, mutta erän puolivälissä Hokki juotti karvasta kalkkia kotijoukkueelle. IPK:n Saku Kinnunen aikaili puolustussinisellä kiekon kanssa ja Hokki sai paineen karhupäätyyn. Lopulta Sakari Turtiainen iski Markus Korkeakosken ja Niklas Näppin tarjoilusta avausmaalin.

Toinen takaisku tuli IPK:lle vain neljä minuuttia myöhemmin. IPK:n neloskenttä hävisi hyökkäyspäässä aloituksen 100-0 ja Hokki pääsi nopeaan vastahyökkäykseen. Lopulta kiekko pyöri vaarallisesti karhupuolustajien jaloissa, josta Samu Pyykönen ennätti tuikkaamaan sen ohi hölmistyneen Antti Leskisen.

Kotijoukkue iski erikoistilanteista

Myös IPK pääsi erässä kokeilemaan ylivoimaa pariin otteeseen. Ensimmäinen oli turhauttavan tehotonta kuten aikaisemmissakin peleissä, mutta toinen kantoi hedelmää. Tosin sekin alkoi yskähdellen ja katsomossa kaivattiin puuttuvia laukauksia.

Kuin tämän kuulleena Aatu Hämäläinen teki työtä käskettyä ja laukoi ruuhkan takaa vedon kohti Hokki-maalia. Kiekko vaihtoi suuntaan Niko Putkosen mailasta, eikä Frans Tuohimaa voinut laukaukselle mitään. Maalin syöttöpisteen sai myös Aleksi Hämäläinen.

Tässä Hokki-vahti Frans Tuohimaa torjui vaivoin Suonenjoen Sedinien lähentelyt.

Toisen erän alussa IPK:n erikoistilannemaalit saivat jatkoa. Kesken Hokin ylivoiman Janne Katosalmi karvasi viivalla ahnaasti ja onnistui kiekonriistossa. Siitä mies karkuun ja komea viimeistely yläkulmaan yli Tuohimaan olkapään.

Ennen kyseistä maalia myös IPK:lle tarjottiin ratkaisumahdollisuuksia ylivoimalla, kun karhulauman hyvä liike pakotti Hokin estämisjäähyihin. Kertaalleen Jukurit-laina Samuli Piipponen onnistuikin jo ohittamaan Tuohimaan, mutta torjunnasta kiekko putosi vain maaliviivalle, josta vierailijan puolustus pystyi sen siivoamaan.

− Toisessa ja kolmannessa meidän luistelupelaaminen jäi IPK:n jalkoihin, emmekä pystyneet ottamaan liikkeellä kuskin paikkaa pelistä. Vastustaja iski kolmesti ylivoimalla, kerran alivoimalla ja kerran tyhjiin, joten erikoistilannepelaamiseen me kaaduttiin, Hokki-käskijä Jari Laukkanen summaili peliä.

Ketsuppipullo auki

Ennen lauantaita Peli-Karhut oli tuskaillut ylivoimansa kanssa. 19 ottelussa vain yhdeksän ylivoimamaalia tehnyt karhulauma sai kuitenkin Hokkia vastaan maalihanansa auki myös ylivoimalla, sillä kolmannessa erässä joukkue iski ylivoimalla vielä kahdesti.

Isossa roolissa tässä oli Samuli Piipponen, joka toi aikaisemmin tehottomaksi kiekonsiirtelyksi jääneeseen ylivoimaan laukaisuvoimaa. Mies iskikin ensin Suonenjoen Sedinien, Aatu Hämäläisen ja Aleksi Hämäläisen, tarjoilusta kotijoukkueen ensin 3−2-johtoon, ja syötti myöhemmin Saku Kinnusen komean 4−2-osuman.

Samuli Piipposen laina päättyy ja mies palaa Mikkeliin. Peli-Karhut jää miestä kaipaamaan, sillä nuori Jukurit-pelaaja toi uusia mahdollisuuksia etenkin ylivoimapelaamiseen.

Hokki ei saanut todellista kiriä aikaiseksi ennen kuin neljän viimeisen minuutin aikana, kun se pelasi ilman maalivahtia. Tämä kuitenkin kostautui ja Juha Virtanen sinetöi 5−2-voiton Peli-Karhuille.

− Teemana oli pelata miehekäs ja fyysinen kamppailu, ja siinä me onnistuttiin. Vaikea alku ei lannistanut, ja vaikka aikaisemminkin on jo pelattu hyvin, niin nyt paikoista saatiin myös tarvittavat maalit, Jukka Niiranen kiitteli omiaan.

− Odotettavissa oli, että jossakin vaiheessa tuo ylivoima loksahtaa kohdilleen, ja hyvä että se tuli tänään. Samuli Piipposella siinä oli iso rooli.