IPK voitti maalipaikat, mutta JYP-Akatemia ottelun

Arttu Likola tulitti kaksi JYP-Akatemian ensimmäistä maalia. Tämä veto painui ylivoimalla vielä tolppaa nuollen ohi, mutta vain hetki ja sitten onnistui.
Kuva © Janne Falck
Peli-Karhut tuli kotiotteluun totutun pirteällä ilmeellä, mutta kuten viime aikoina kotona on ollut tapana, hyvä ilme ei riitä ja JYP-Akatemia ryösti pisteet loistavasti torjuneen Jose Kangaskorteen ja hyvän ylivoimapelin ansiosta.

Sarjanousija saa nyt kokea rajulla kädellä Mestiksen marraskuun synkkyyden. IPK taistelee illasta toiseen uhrautuvasti, mutta maalipaikoilla kovuus ei riitä ja vastustaja vie pisteet.

Lauantainakin Veikkaukselle tehtyjen tilastojen mukaan ykkösluokan maalipaikat menivät Peli-Karhuille 12-9, mutta voitto kirjattiin JYP-Akatemialle maalein 2-4.

Turhautuminen tilanteeseen näkyi. Lauantaina tämä purkautui karhupaitojen kultakypärä Aatu Hämäläisellä 2-4-takaiskun jälkeen, ja mies hakkasi mailansa säpäleiksi, heitteli palat jäälle ja hankki itsensä suihkuun kolmannen erän alkupuolella.

Ylivoimalla karkuteille

IPK aloitti ottelun pirteästi ja puolentoista minuutin pelin jälkeen joukkue pystyi luomaan ensimmäisen tuhannen taalan maalipaikan, josta Janne Katosalmi ei kuitenkaan onnistunut. Pelin painopiste olikin JYP-Akatemian päädyssä aina Aleksi Hämäläiselle tuomittuun kampitusjäähyyn asti.

Rangaistus oli varsin epäonninen, sillä taklaamaan menneen Hämäläisen pommi osui hieman sivuun ja luistimet vetivät vieraiden hyökkääjän jään pintaan kakkosen arvoisesti.

Seuranneessa ylivoimassa Arttu Likola pääsi kahteen kertaan viivalta kokeilemaan painavaa pyssyään ja toisella kerralla kuti oli kohdillaan ja vieraat menivät johtoon. Sama mies paukutti nätistä tarjoilusta JYP-Akatemian 2-0-johtoon heti toisen erän alussa ja Peli-Karhujen ilta alkoi näyttää tukalalta.

− En minä voi joukkuetta oikein tappiosta huolimatta moittia. Me pelasimme ihan taitojemme äärirajoilla ja pistimme kaiken likoon. Kiekot ei vaan pompi meille ja tietysti pienet asiat pitää tehdä maalin edessä paremmin. Sinne ei oikein päästä, IPK:n valmentaja Jukka Niiranen kiitteli omiaan.

Taka-ajo jäi kesken

IPK pääsi peliin mukaan vasta sen jälkeen, kun Waltteri Lehtonen oli ensin lisännyt vieraiden johdoksi jo 3-0. Juha Virtanen, Niko Putkonen ja Adam Zboril pyörittivät näyttävää ylivoimaa ja hetken jo näytti, että kolmikko onnistui jo hukkaamaan varman tekopaikan.

Hyvällä karvauksella kiekko saatiin kuitenkin takaisin karhupaidoille ja Putkonen pääsi napauttamaan Jose Kangaskorteen längistä vapauttavan kavennuksen.
Kolmanteen erään IPK saikin kirivaihteen päälle ja tilanteita vieraiden maalille.

Kavennus maalin päähän tulikin jo neljän minuutin pelin jälkeen, kun tällä kertaa maalin taakse kiirehtinyt Putkonen jätti kiekon tyylikkäästi Virtaselle, jolla oli helppo työ viimeistellä tyhjiin.

Lähes heti perään JYP-Akatemia kuittasi tilanteen Kai Lehtisen viivavedolla 2-4, ja samalla Hämäläinen riehui itsensä suihkuun, mikä vaikeutti kotijoukkueen taka-ajoa. IPK pääsi kokeilemaan kavennusta vielä kolmesti ylivoimalla. Joukkue saikin hyvän pyörityksen päälle, mutta pyöritys jäi tutun tehottomaksi.

Yhtään ei auttanut, että kultakypärä odotteli samaan aikaan suihkunraikkaana kopissa pelin päättymistä.

Juha Virtanen ja Niko Putkonen olivat Peli-Karhujen parhaimmistoa. Tässä Virtanen onnistuu Putkosen syötöstä kaventamaan tilanteeksi 2-3.
.

− Me tapeltiin, haluttiin ja ansaittiin voitto tänään. Tultiin nauttimaan pelaamisesta runsaslukuisen yleisön eteen tänne Iisalmeen ja onnittelen Peli-Karhuja Mestis-paikasta. Te ansaitsette pelata tässä sarjassa, tyytyväinen vierasjoukkueen käskijä Jukka Ahvenjärvi kiitteli kotijoukkuetta.

− Laadukas hyvä puolustuspeli, hyvä maalivahti ja tehokas ylivoima olivat meidän voiton avaimet tänään, Ahvenjärvi jatkoi.