RoKi rokotti IPK:n virheistä arvokkaan vierasvoiton

Mestiksen pistepörssin kärki Juhani Tamminen pysyi varsin hyvin IPK:n pihdeissä. Ratkaisijat löytyivät tänään muista kentistä.
Kuva © Janne Falck
Iisalmen Peli-Karhut nöyrtyi keskiviikkona kotikentällään RoKin käsittelyssä. Kotijoukkueen isojen virheiden lisäksi parranpärinää aiheutti tuomaritoiminta, joka ei kotiyleisön eikä kotijoukkueen mukaan ollut tasapuolista.

Vierailija RoKi sai otteluun hyvän alun. Vain neljä minuuttia oli pelattu, kun Rokin Tuomas Holopainen sai varsin vaarattomassa tilanteessa syötön Harri Pälveltä ja pääsi yllättämään IPK-maalissa torjuneen Denis Godlan.

Rikkonaisen erän toinenkin maali tuli varsin halvan näköisesti. Hyvän pyörityksen RoKi-päätyyn saanut IPK:n ykkönen Juha Virtanen, Janne Katosalmi ja Aatu Hämäläinen joutuivat vierailijan vastahyökkäyksen jälkeen pyöritykseen omaan päähän. Purkuyritys kilpistyi viivalle, josta kiekkoa vain toimitettiin maalille. Tähän heppoiseen rannevetoon pääsi Daniel Vozenilek mailoineen väliin ja ohjasi kiekon hölmistyneen Godlan räpylän ali maaliin.

Jäähyt ja tuomarit puhuttivat

Ensimmäinen erä oli kaikkineen kotijoukkueelle raskas. Sille puhallettiin erässä kaikkiaan neljä kaksiminuuttista, joista ainakin viimeinen oli täysin vikatikki tuomareilta, kun vierasjoukkueen pelaaja astui Jere Savolaisen mailan päälle ja hölmistynyt Savolainen passitettiin jäähylle kampituksesta. Vastavuoroisesti vastustajalta jäi ottamatta pari linjan mukaista rikettä.

Kun toisessa erässä Aatu Hämäläisen kaataminen maalintekotilanteessa jäi huomiotta ja RoKi karkasi jälleen 2-2 tasoituksen jälkeen johtoon kyseenalaisella rankkarilla, ei IPK-käskijä Jukka Niiranen voinut peitellä pettymystään tuomareihin.

— Me istuttiin liikaa jäähyllä, mutta kyllä linja ei tänään ollut tasapuolinen. Tuomareihin ei voinut tänään olla tyytyväinen, Niiranen valitteli.

Myös isot virheet harmittivat Niirasta, sillä ilman niitä IPK olisi ollut hyvin pelissä mukana. Pahimmat virheet kirjattiin Aatu Hämäläiselle, joka pitkän IPK-painostuksen päätteeksi kääntyi vaarallisesti kiekon kanssa kohti siniviivaa, josta RoKi pääsi rangaistuslaukaukseen johtaneeseen läpiajotilanteeseen ja Anton Kokkoselle, joka tarjoili oman maalin takaa RoKin Teemu Korpelan maalipaikan. Tämä 3-5 maali katkaisi karhulauman taka-ajon ja selkärangan.

— Tuntui, että meille olisi tänä iltana ollut enemmänkin tarjolla. Nyt ei vain pystytty sitä hyödyntämään osin isojen henkilökohtaisten virheiden takia, Niiranen harmitteli.

Eetu Patronen sai valmentajalta isompaa roolia keskiviikko-iltana. Nuorukainen kiitti luottamuksesta ja iski maalin ja oli muutenkin IPK:n näkyvin pelaaja etenkin kahdessa ensimmäisessä erässä.

RoKi hallitsi erien loppuja

IPK:n etsikkoajat olivat erien aluissa. Toisen erän alkuun joukkue iski Jere Savolaisen ja Eetu Patrosen maaleilla nopeasti itsensä 2-2 tasoihin ja Janne Katosalmi huudatti kotiyleisöä 3-3 maalilla, kun vain yhdeksän sekuntia kolmatta erää oli pelattu. Vastavuoroisesti erien loput olivat vieraiden, jotka etenkin pelin loppuhetkillä veivät karhulaumaa kuin sitä kuuluisaa litran mittaa.

— 50 minuuttia pelattiin hyvää lätkää ja etenkin kolmannessa erässä iskettiin komeita maaleja. Kuusi maalia vieraissa on saldo, johon voi olla tyytyväinen, RoKi-käskijä Petteri Hirvonen kiitteli.

Illan ottelussa IPK pystyi pitämään varsin hyvin pimennossa RoKin pistepörssin kärkinimet. Vieraiden syömähammas keskiviikkona oli kakkoskenttä, jossa pelasivat Mika Huhtasalo (0+2), Harri Pälve (1+1) ja Tuomas Komulainen (1+1). Kolmikko pyöritteli etenkin kotijoukkueen ykkösnyrkkiä, joka oli vastaanottavana osapuolena peräti neljän RoKi-maalin aikana.