SaPKo tykitti ylivoimalla IPK:n ensimmäiseen kotitappioon

SaPKon kultakypärä Teemu Lepaus oli Peli-Karhuille vaikea pideltävä. Mies tarjoili maalisyötöt kahteen pässinuttujen maaliin.
Kuva © Janne Falck
Sarjajohtaja Savonlinnan Pallokerho kävi keskiviikkona rikkomassa IPK:n kotitaian, kun se murskasi etenkin tehokkaan ylivoimansa ansiosta kotijoukkueen varsin selkein 6-1-lukemin. Kotijoukkue syyllistyi jälleen typeriin hyökkäysalueen jäähyihin.

Iisalmen Peli-Karhujen ja SaPKon välinen ottelu alkoi varsin tasaisissa merkeissä. Kuten joukkueiden ensimmäisessäkin kohtaamisessa, ratkaisu tapahtui jäähyjen muodossa. Tälläkin kertaa oppirahoja makseli sarjanousija IPK, joka syyllistyi läpi ottelun tarpeettomiin ja kurittomiin mailanhäirintäjäähyihin.

SaPKon ensimmäinen maali syntyi ylivoimalla, kun kotijoukkueen ykkössentteri Juha Virtanen takakarvasi hyökkäyspäädyssä tarpeettomasti vierailijan puolustajan nurin. Seuraava SaPKo-maali tuli puolestaan Joona Tolvasen kampitusjäähyn seurauksena, ja vieraiden 3-1-maali syntyi kun Lauri Heinonen ja Antti Kurkinen kampittivat vuoronperään itsensä jäähypenkille.

Jäähyistä etenkin Kurkisen kaksiminuuttinen oli täysin turha ja kuriton, sillä mies kampitti alivoimalla kärkikarvaajana SaPKo-puolustajan maalin takana.

− Jokainen voi miettiä, miksi alivoimalla vastustajan maalin takana pitää kampituskakkonen ottaa. Ongelmat tällä saralla on tiedostettu, ja ne on nostettu joukkueen sisällä tapetille, mutta ei niitä saa liikaa painottaa, IPK-käskijä Jukka Niiranen totesi.

IPK on paininut mailahäirinnästä saamiensa jäähyjen kanssa koko kauden, ja valmentaja Niiranen on nostanut asian esiin lähes jokaisessa pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. Viesti ei kuitenkaan joukkueelle asti näytä välittyvän. Keskiviikkonakin karhulauma merkkautti itselleen jo ennen pelin puoltaväliä viisi kaksiminuuttista, joista kolme oli kampitusta ja yksi koukkaaminen, eli seurausta huolimattomasta mailahäirinnästä.

SaPKo taisteli ja Aho hoiti loput

Vierailija SaPKo sai kotijoukkueen tarpeettomien jäähyjen myötä lopulta helposti käännettyä pelin itselleen. Loppunumerot kuitenkin mairittelevat vierailijaa, sillä etenkin ensimmäisen ja toisen erän alku oli IPK:n. SaPKon käskijä Pasi Räsänen kiittelikin joukkueen työmoraalia vaikeilla hetkillä.

− Tiedettiin, että kotijoukkue tulee alussa lujaa ja kolme ensimmäistä vaihtoa olimme täysin purjeissa. Kestimme Juhana Ahon johdolla hienosti ja pääsimme peliin mukaan. Kolmannessa erässä annoimme tyhmillä jäähyillä IPK:lle jälleen tilaa ja teimme pelistä vaikeaa. Alivoima oli meillä onneksi tänään hyvää, kiitteli Räsänen omiaan.

Kapeassa kaukalossa IPK pystyikin puolitoista erää pitämään SaPKon tasamiehistöllä varsin ahtaalla. Etenkin ensimmäiset vaihdot olivat kotijoukkueelta hyvää ja joukkue loikin heti ensimmäisellä minuutilla muutaman todella hyvän tekopaikan. Paras niistä tarjoutui Otto Huttuselle, jonka suoraan syötöstä laukoma kiekko viuhui vain senttejä ohi Ahon vartioiman maalin.

SaPKon kolmen ylivoimamaalin jälkeen tilanteessa 3-1 IPK:n peli lamaantui. Toisen erän jälkimmäinen puolisko pelattiin tyystin vierailijan komennossa ja etenkin pässipaitojen taitava ykkönen Teemu Lepaus, Rasmus Hämäläinen ja Juuso Forsström pääsivät oikeuksiinsa.

Pelin ratkettua SaPKon kahden nopean maalin jälkeen tilanteessa 5-1 myös pelin intensiteetti laski. Kolmas erä olikin jäähyjen rikkoma ja lähinnä pelailua. Jonatan Tanuksen loppuhetkillä ylivoimalla iskemän 6-1-ylivoimamaalin lisäksi myös IPK sai kiekon erässä kertaalleen SaPKo-maaliin, mutta tämä osuma hylättiin pelaajan oltua maalivahdin alueella.