TUTOn Aki Keinänen juhli Peli-karhujen kotiluolassa

Tuomas Tolonen piti Peli-Karhuja pelissä kaksi erää. Tässä miehen kestävyyttä testaa TuTon avausmaalin tehnyt Aki Juusela
Kuva © Janne Falck
Sarjakakkonen TUTO tuli perjantaina Kankaan monttuun ryöstämään arvokkaat Mestis-pisteet ja samalla hakemaan Aki Keinäselle täyteen 400 Mestis-tehopistettä. IPK:n virkeän alun jälkeen TUTO onnistuikin kääntämään pelin suunnan itselleen.

Perjantain kamppailu Kankaan montussa alkoi tyypillisesti kotijoukkueen pirteällä pelillä. Vaikka TUTO olikin alusta lähtien aavistuksen niskan päällä, pystyi Peli-Karhut luomaan maalipaikkoja yhtä lailla vierailijaansa nähden.

Vaikka TUTO pystyi luomaan karhulauman päätyyn näyttävimmät pyöritykset, pystyi tiiviisti puolustanut IPK pitämään hyvin maalilla torjuneen Tuomas Tolosen vielä varsin vähillä töillä. Alkuminuuttien paras paikka tarjoutuikin karhulauman KalPa-lainalle Joni Nikolle, joka katkaisi vieraiden avauksen ja pääsi nokatusten TUTO-vahti Karolus Kaarlehdon kanssa. Nikon terävä ranneveto viuhui tilanteessa vain selkeästi ohi maalin.

Avausmaali nähtiin lopulta juuri IPK:n nopean vastahyökkäyksen tuloksena. Kotijoukkueen pirtein kenttä Aatu Hämäläinen, Juha Virtanen ja Janne Katosalmi lähtivät nopeasti omista ja Katosalmi tälläsi p-pisteen kaarelta sydämensä kyllyydestä kiekon verkkoon. Maali oli ehkä hieman helpohko ilman maskia tilanteessa olleelle Kaarlehdolle. TUTO-käskijä Miika Elomo jakoi kiitosta joukkueelleen siitä, miten helppo avausmaali käsiteltiin

— Ensimmäinen maali tuli miten tuli, mutta se ei vaikuttanut meidän itseluottamukseen. Pyysin joukkueelta epäitsekkyyttä kaikissa muissa tilanteissa paitsi maalitilanteissa, sillä niissä pitää olla tässä lajissa itsekäs. Joukkue pelasi nyt juuri, miten valmentaja toivoi, Elomo kiitteli.

Huttusen loukkaantuminen lamautti IPK:n

Avausosuman jälkeen IPK sai otteen pelistä ja TUTO joutui rikkomaan jäähyjen arvoisesti hyvällä jalalla liikkunutta karhulaumaa. Erän kaksi ylivoimaa toi Peli-Karhuille useita maalipaikkoja, mutta viimeistely IPK:lla ontuu edelleen. Lähimmäksi ylivoimalla pääsi Juha Virtanen, joka pääsi Aatu Hämäläisen makoisasta syötöstä lyömään kiekkoa takatolpalta kohti tyhjää maalia. Kiekko kuitenkin pyörähti lavassa juuri ratkaisevalla hetkellä.

Kapteeni Otto Huttusen loukkaantuminen sekoitti IPK:n peliä. MIes kaatui harmittomassa tilanteessa laitaan satuttaen olkapäätään.

Hetkeä myöhemmin IPK:n kapteeni Otto Huttunen loukkaantui harmittoman näköisessä tilanteessa, eikä palannut enää kentälle. Mies lähti taklaamaan kulmauksessa TUTO-pelaajaa, joka kaatui juuri ennen taklausta koittaessaan väistää. Huttunen ajoi vauhdilla polvillaan olleen pelaajan yli kaatuen olkapää edellä laitaan satuttaen oikeaa olkapäätään. Kun kolmannessa erässä myös Saku Kinnunen nilkutti pois kentältä, voi karhupaidoilta uupua kaksi luottopakkia ensi viikon kolmesta ottelusta.

Huttusen loukkaantuminen lamautti hetkellisesti kotijoukkuetta ja tämän TUTO käytti hyväksi, sillä vain kaksi minuuttia tästä ja peli oli tasan. Tasoitus oli seurausta TUTOn erittäin fyysisestä vaihdosta, jossa IPK pyrki useasti pois omista, mutta ahneesti taklaukset loppuun ajaneet turkulaiset pitivät pelin IPK-päädyssä. Maalin viimeisteli Aki Juusela Samu Suomisen tarjoilusta.

IPK:n selkäranka katkesi jäähyilyyn

Toisen erän alussa kotijoukkueella tarjoutui vielä sauma nousta johtoon, kun Topi Piipponen karkasi vain reilun minuutin pelin jälkeen läpiajoon. Harhautusten jälkeen mies yritti uittaa limpun längistä verkkoon, mutta Kaarlehto selvitti tilanteen helpon näköisesti.

Lähes heti tämän jälkeen Saku Kinnunen otti toisessa päässä jäähyn maalin siirtämisestä ja TUTO käytti tilaisuutensa tehokkaasti. Tomi Wileniuksen maaliin syöttöpisteen merkkauttanut Aki Keinänen sai pisteellään täyteen 400 tehopistettä Mestiksessä. Tämä ei miehelle riittänyt, sillä mies nakutteli kolmannessa erässä vielä tehot 1+1.

Aki Keinänen nousi illan ensimmäisellä syöttöpisteellään 400 tehopisteeseen Mestiksessä. Tämä ei miehelle vielä riittänyt, vaan Keinänen saalisti perjantaina tehot 1+2.

Jäähyt koituivat lopulta jälleen IPK:n kohtaloksi, sillä Virtasen ylivoimalla ottaman huitomisjäähy toisen erän päättyessä, ja heti perään Topi Piipposen ottama koukku, päästivät TUTOn kahden miehen ylivoimalle, mistä joukkue ei erehtynyt.

Maali katkaisi kotijoukkueen selkärangan ja TUTO pääsi tarpeettoman helposti kaunistelemaan numerot peräti lukemiin 1-6.

— Otteluhan oli varsin hyvää kiekkoa, eikä lopun repsahtaminen tee oikeutta kotijoukkueelle. Alku oli todella fyysinen Peli-Karhujen puolelta, mutta pystyimme siihen vastaamaan, Elomo ynnäsi pelin jälkeen.

Jukka Niiranen oli sitä vastoin pettynyt omiensa ilmeeseen.

— Pettynyt olen alun jälkeen meidän kamppailupelaamiseen. Niissä oltiin arkoja ja Tolonen piti meitä pystyssä kolmanteen erään asti. Jos jokainen laittaa kaikki likoon ja hävitään sille ei voi mitään, mutta nyt joukkueena sitä ei saatu irti, Pettynyt Niiranen kommentoi.