Jokipoikien syväjää suli voittoisasti

Nousu kahden maalin takaa voittoon antoi ärjynipulle aihetta riemuun.
Vierasjoukkue Ketterä saapui erinomaisesti valmistautuneena Mehtimäelle ja vaikutti avauserän perusteella purjehtivan voittoon. Jokipojat vertyi kuitenkin hiljalleen ja rutisti lopulta kahden maalin takaa kotivoittoon lukemin 5–3.

Sekavasti alkukauden kotikaukalossa pelannut Jokipojat luisteli avauserään pahassa kipsissä. Ero Ketterän valmistautumiseen oli kuin yöllä ja päivällä, sillä imatralaiset veivät kerta toisensa jälkeen kaksinkamppailut ja pakottivat ärjypelaajat helppoihin virheisiin.

Selkeästi hallinnut Ketterä hyödynsi Jokipoikien koomailun napauttamalla ensimmäisen erän puolivälissä kaksi maalia. Ensin Joni Kallio tykitti vieraat johtoon, ja perään pirteän ottelun pelannut Jere Laine tuplasi johdon napakalla rannelaukauksella.

Vieraiden valmentaja Matias Lehtonen oli syystäkin tyytyväinen pelin alkuun.

− Kun tänne ensimmäistä kertaa runkosarjassa tultiin, tarkoitus oli saada hyvä startti ottelulle. Siinä onnistuttiin. Pystyttiin lataamaan hyvä alku, ja se kantoi hedelmää ekaan erään.

Kotileirissä avauserä taas ei hurraa-huutoja aiheuttanut. Aikalisän 0−2-maalin jälkeen ottanut Jouni Varis sivalsi omiaan valmiudesta otteluun.

− Me oltiin vähän niin kuin lirissä. Meidät yllätettiin housut kintuissa. Tuolla tavalla ei varsinkaan kotiyleisön eteen tulla peliin. Ei mitään pois Ketterän pelaamisesta, mutta tuossa meidän pitää parantaa.

Puntit tasoittuivat

Toiseen erään tuli selkeästi parempi Jokipojat. Heräämisliike meinasi kuitenkin tyssätä jo erän toisella minuutilla Ketterän Joni Suutarin saatua rangaistuslaukauksen Joni Murasen huidottua hyökkääjää läpiajossa. Suutari ei kuitenkaan saanut veivattua kiekkoa sisään.

Tasaisessa erässä ladottiin maaleja vuorotellen. Jokipoikien Tuukka Rajamäki kavensi ylivoimalla lukemat 1−2:een, jonka jälkeen Rudolfs Maslovskis ohjasi onnekkaasti vieraat taas kahden maalin karkumatkalle.

Ottelussa nähtiin tämän jälkeen vielä neljä maalia, mutta vain kaksi maalintekijää. Harvoin maaleilla mässäilevä Roni Viirlas paukutti joensuulaiset toisessa erässä tasoihin. Päätöserässä ratkaisijan viitan nappasi Jokipoikien Joonas Larinmaa, joka huudatti kahdesti Mehtimäen yleisöä siivittäen joukkueensa 5−3-voittoon. Larinmaa nappasi maaliensa lisäksi myös kaksi syöttöpistettä.

Tappiosta huolimatta Ketterä-luotsi Lehtonen näki hyvää joukkueensa esityksessä.

− Meillä oli sydän mukana tuolla jäällä. Se on iso asia. Se kun tuodaan joka päivä, niin se kantaa myös joka päivä hedelmää. Mutta huolellisuus kiekon kanssa ja puolustuksessa, miesten merkkaamiset ja huolimattomuusvirheet maksoivat tänään pisteet.

Molempien joukkueiden valmentajilta löytyi yhteinen kehityskohde suojateilleen.

− Toinen ja kolmas erä olivat parhaita, mitä ollaan tässä hallissa tänä syksynä pelattu. Mutta 60 minuuttia meidänkin pitäisi pystyä pelata. Joskus pystyy 40 minuutilla voittaa − tänään pystyttiin. Ollaan tyytyväisiä kolmeen pisteeseen, mutta kyllä mekin tarvitaan niitä 60 minuutin suorituksia, arvioi Jokipoikien Varis.

− Me edelleen tapellaan sen kanssa, että saadaan ehjä 60-minuuttinen tähän runkosarjaan. Monelle pelaajalle tämä on prosessi ja tämä on oppimista. Kantapään kautta on parasta on oppia, puntaroi puolestaan vieraiden Lehtonen.

Ehjän 60-minuuttisen metsästys joukkueilla jatkuu tällä viikolla, kun Ketterä kohtaa perjantaina kotihallissaan LeKin ja Jokipojat matkaa puolestaan lauantaina Kiekko-Vantaan vieraaksi.