Jokipojilta onnistunut kasvojen pesu kotiyleisön edessä

Kotijoukkueen hyökkääjät vyöryivät asenteella vastustajan maalille.
Keskiviikkona heikosti kotikaukalossa pelannut Jokipojat tuli aivan uudella ilmeellä kamppailuun Heinolan Peliittoja vastaan. Viihdyttävän lauantai-illan koitoksen joensuulaiset veivät vahvan esityksen saattelemana lukemin 4-2.

Joensuulaisvalmentaja Ari Aaltonen oli sekoittanut joukkueensa pakkaa lauantaille tappiollisen KeuPa-ottelun jälkeen. Pettynyt Aaltonen jätti joukkueen avainpelaajista mm. Oula Uskin ja Joel Olkkosen katsomon puolella, ja kultakypärä Lauri Huhdanpää sai aloittaa ottelun ylimääräisenä hyökkääjänä.

Kurinpalautus toimi hyvin, sillä Jokipojat luisteli Peliitat-otteluun täysin uudella ilmeellä. Joukkue oli nälkäinen, aggressivinen ja uhrautuva. Jokipojat ei silti päässyt illan ottelussa helpolla, sillä myös vierailija Peliitat pelasi erittäin laadukasta jääkiekkoa.

− Peliitat on äärettömän kova joukkue. Minun mielestä paras joukkue, mikä on täällä tänä syksynä käynyt. Eivät tulleet kilpikonnapuolustuksella, vaan pyrkivät pelaamaan. Tämä oli hyvä jääkiekko-ottelu, jakoi Aaltonen kehuja vastustajalle.

Erityisen tyytyväinen Aaltonen oli suojattiensa tasonnostoon ja suoraviivaisempaan pelitapaan.

− Muutettiin vähän pelitapaa. Eikä niin vähääkään, vaan paljon. Lopetettiin se kulmissa pörrääminen. Tänään saatiin se neljäs maali, jossa (Ville) Halonen ohjasi. Se oli juuri sitä, mitä ollaan keskiviikon pelin jälkeen tehty. Hieno taistelu joukkueelta.

Ottelussa nähtiin runsaasti maalipaikkoja. Sekä kotijoukkueen maalivahti Samuel Jukuri että vieraiden Lassi Yrjölä saivat molemmat venyä kiekon tielle 30 torjunnan verran.

Jokipojat vyöryi väkisin voittoon

Ottelun avauserässä Mehtimäen yleisö sai nauttia vauhdikkaasta ja fyysisestä jääkiekosta. Molemmat joukkueet taklasivat paljon ja osallistuivat jälkipeliin vihellysten jälkeen.

Suhteellisen tasainen avauserä kirjattiin lopulta Peliitoille, kun vieraiden Henri Ruotsalainen suti Eetu-Ville Arkiomaan laukauksen paluukiekon sisään ajassa 18.36.

Toisesta erästä alkaen Jokipojat otti ottelua enemmän haltuunsa. Vieraiden valmentaja Marko Tuomainen myönsi, että myös perjantaina pelanneella Peliitoilla oli ottelussa bensa vähissä.

− Kyllä se vähän näkyi, pitää olla rehellinen, että oltiin eilen pelattu tiukka peli. Selkeästi näkyi meidän energiatasoissa. Selvittiin kuitenkin se eka erä, ja saatiin vielä se maalikin siihen.

− Toisesta erästä lähtien Jokipojat oli kyllä kuskin paikalla. Yritettiin pyristellä parhaamme mukaan. Porukkaa vielä tippui tossa, niin ohkaisella mentiin, jatkoi Tuomainen ottelun kulun puintia.

Toisen erän alussa kotijoukkueen Heikki Puustinen tasoitti ottelun, mutta ajassa 34.14 heinolalaisten Juuso Perttilä harhautteli huimalla yksilösuorituksella Jokipoikien puolustuksen nippuun ja ampui Peliitat 1−2-johtoon.

Vain minuuttia myöhemmin ottelu oli kuitenkin jälleen tasan Jesse Paukun ohjattua Joonas Valkosen viivalaukauksen sisään.

Päätöserä sai räjähtävän lähdön, kun ensi minuutilla Jokipoikien Huhdanpää tarjoili 2−1-hyökkäyksessä kiekon Nico Frimanille, joka veivasi varmasti kotijoukkueen ensi kertaa johtoon. Friman oli ottelun tehomies nakutettuaan pisteet 1+2.

Halosen 4−2-ohjausmaalin jälkeen ottelu pysyi hyvin joensuulaisten hallinnassa, eikä Peliitat saanut kirivaihdetta silmään vasta kuin aivan päätöshetkillä. Vieraat eivät kuitenkaan enää onnistuneet tekemään lisäosumia.

Peliitat kohtaa seuraavaksi kotiluolassaan TUTOn tulevana keskiviikkona. Perjantaina on luvassa todellinen Mestiksen herkkupala, kun Jokipojat ottaa kärkikamppailussa yhteen SaPKon kanssa Savonlinnassa.