Vierasvoiton napanneelle Peliitoille kehut – ”Mä rakastan niitä poikia”

MESTIS / Raportti
Peliittojen Sami Suni pelasi erinomaisesti torjuen 30 laukausta.
Jokipojat ja Peliitat väänsivät keskiviikkona Mehtimäellä äärimmäisen tasaisen kamppailun, joka olisi voinut kääntyä kummalle tahansa. Vieraiden 1–2-voitto sai valmentaja Santeri Heiskasen hehkuttamaan omiaan.

Ottelun alkaessa ihmetystä lehtereillä herätti kotijoukkueen aloittavaksi maalivahdiksi merkityn Timo Niemen puuttuminen niin kentältä kuin vaihtopenkiltä. Maalin suulle laitettiin Jokipojissa debyyttinsä saanut Joonas Harald. Niemi ilmaantui lopulta toiseen erään istumaan vaihtoaitioon.

− Nelisen minuuttia ennen peliä Niemen pakki oli niin sekaisin, että kaikki tuli pihalle. Siinä tuli sitten nopea päätös, että ensimmäisen erän on kokonaan pois, kommentoi päävalmentaja Jouni Varis maalivahtisekaannusta.

Avauserässä peli oli aavistuksen levottoman oloista molempien käännettyä pelin hyökkäyssuuntaan välittömästi kiekonriiston jälkeen. Vauhdin korvattua kontrolloidut hyökkäykset peli aaltoili voimakkaasti, ja tilanteet syntyivät usein vastustajan virheiden kautta.

Erän ainokainen nähtiin loppuminuuteilla, kun Jokipojat käänsi jälleen nopeaan vastahyökkäykseen. Oula Uski harhautti siniviivan ylitettyään upeasti vieraiden puolustajan ja ampui kiekon takakulmaan ohi peliittavahti Sami Sunin.

Toisessa erässä ottelun kuva pysyi samanlaisena, eikä maalinteko tuntunut maittavan kummallekaan paikoista huolimatta.

Ottelun puolivälissä heinolalaiset onnistuivat vihdoin tasoittamaan tilanteen. Joensuulaispuolustaja Jani Ollitervon pienoinen ylipelaaminen hyökkäysalueella kostautui, ja Peliitat pääsi ylivoimahyökkäykseen. Valtteri Lipiäinen kiitti tilanteesta ja ampui kiekon b-pisteen tuntumasta verkon perukoille lukemiksi 1−1.

Peliittojen nousu sai Heiskasen myhäilemään

Mestiksessä vähiten maaleja tehneen Jokipoikien viimeistelyn tuska huokui etenkin päätöserässä, sillä kiekkoa ei saatu sisään edes varman oloisista paikoista. Ensin Eetu Rissanen ohitti harhautuksellaan jo maalivahti Sunin, mutta ampui rystyltä tyhjän maalin ohi. Tämän perään ranskalaispuolustaja Fabien Bourgeois epäonnistui myöskin lähes tyhjän maalin edessä.

− Ottaahan tämä henkisesti totta kai koville. Oli tuossa paikat tehdä ne maalit, mutta kun ei tee, niin ei tee. Vastustaja rankaisi kaksi maalia, ja peli oli siinä, harmitteli kotijoukkueen luotsi Varis.

Kun joensuulaisille ei maalinteko maittanut, Peliitat hyödynsi oman paikkansa. Myös vieraiden avausmaalin syöttänyt Tatu Vihavainen katkoi Ollitervon heikon purkuyrityksen ja pelasi kiekon Roope Mäkitalolle b-pisteiden väliin. Mäkitalo ei paikastaan erehtynyt ampuen 1−2-voittomaalin ajassa 53.59.

Vihavainen koki ottelun viime minuuteilla vielä kovia, kun ärjypuolustaja Eppu Rissanen ajoi hänet rajulla taklauksella laitaan. Molemmat poistuivat isoista ovista: Vihavainen loukkaantuneena ja Rissanen pelirangaistuksen saattelemana.

Heinolalaisten valmentaja Santeri Heiskanen oli tyytyväinen niin pisteisiin kuin nuorten pelaajiensa kehittymiseen kauden aikana.

− Meidän pojat alkaa löytää punaista lankaa. Eihän se kaunista ollut, mutta se oli voittavaa kiekkoa. Oon tosi ylpeä joukkueesta.

− Pitää muistaa, että noin 75 prosenttia meiltä on noviiseja tälle sarjatasolle, sillä he ovat junnuista ja Suomi-sarjasta. Kasvu on ollut kova. Mä rakastan niitä poikia, ne on mahtavia!

Joukkueet mittaavat perjantaina kärkipään seurojen tason, sillä Jokipojat matkaa Kiekko-Vantaan vieraaksi, kun taas Peliitat saa kotikaukalossaan vastaansa LeKin.

» Lähetä palautetta toimitukselle