RoKi hallitsi, Jokipojat korjasi pisteet – "Oltiin kaksi erää… jossain"

Jonathan Iilahdella riitti venyttävää rovaniemeläisrutistuksessa.
Voitto vyöllään Joensuuhun saapunut Rovaniemen Kiekko vei Mehtimäellä selkeästi kahta ensimmäistä erää. Tehoton viimeistely kuitenkin kostautui päätöserässä, jossa tasoaan nostanut joensuulaisryhmä rutisti väkisin voiton lukemin 2–1.

Perjantaina Rovaniemellä RoKi teki IPK:ta vastaan huiman nousun päätöserässä tappioasemasta kolmen maalin voittoon. Rovaniemeläisten hyvä pelihuumori kantoi myös lauantain otteluun, sillä vieraat pyörittivät kahta ensimmäistä erää suvereenisti. Roki-luotsi Petri Karjalainen oli ladannut joukkueensa oikeanlaiseen valmiuteen.

− Tänne tultaessa tiedettiin jo, että meiltä vaaditaan hyvä peli, sillä vastassa on erittäin organisoitu ja laadukas joukkue. Pelattiinkin kaksi erää erittäin hyvin.

Voittoon tyytyväinen Jokipoikien valmentaja Jouni Varis puolestaan meni lähes sanattomaksi kommentoidessaan kahden ensimmäisen erän edesottamuksia.

− Oltiin kaksi erää... jossain.

Lukuisista paikoista huolimatta RoKi onnistui ensimmäisen 40-minuuttisen aikana vain kerran Teemu Korpelan ammuttua toisessa erässä vieraat johtoon. RoKin hukattua etsikkoaikansa tuli Jokipojat ryminällä päätöserään. Minuutin jälkeen Lauri Hukkanen suti maaliviivalta tasoitusmaalin, ja päätöserän puolivälissä Oskari Lehtinen tykitti ylivoimalla 2−1-voittomaalin.

Kaksijakoisia tunnelmia molemmin puolin

Rovaniemeläiskäskijä Karjalainen oli tyytyväinen suojattiensa esitykseen, mutta luonnollisesti pettynyt tappioon.

− Kolmannessa vähän ehkä lipsui, ja vastustajakin sai onnistumisia. Tuli heikkoja hetkiä, jotka maksoivat ottelun voiton. Aika kaksijakoiset tunnelmat. Totta kai ottaa pataan aika huolella hävitä tämä peli, mutta maalintekotehokkuus oli ainoa, mistä meillä jäi kiinni.

Jokipoikien valmentaja Varis näki joukkueensa otteiden tasaisuuden vielä vajaavaisena, mutta täyden pistepotin viikonloppu lämmitti mieltä. Myös 30 kertaa lauantaina torjunut maalivahti Jonathan Iilahti sai täyden tunnustuksen viikonlopun otteistaan.

− Kuusi pistettä on napakymppi. Eilen pelattiin erä, ja tänään RoKi oli kaksi erää kuskin paikalla.

− Kyllähän viikonlopun tähti on tuolla tolppien välissä.

Molempien joukkueiden kamppailut jatkuvat keskiviikkona kotiotteluilla, kun RoKin vieraaksi saapuu Hermes ja Jokipojille haasteen tulee heittämään Peliitat.