RoKi jäi taas jalkoihin vieraskentällä – "Täytyy varmaan jollekin Rita Tainolalle soittaa"

MESTIS / Raportti
Jesse Paukun Jokipojat piti RoKin aisoissa.
Jokipoikien vahva alkukausi jatkui keskiviikkona melko rutiininomaisella kotivoitolla, kun Rovaniemen Kiekko kävi Mehtimäellä. Niin ikään vahvasti aloittaneen RoKin suoritukset ovat vieraskentillä jääneet vaisuiksi, mikä mietitytti päävalmentaja Petteri Hirvosta.

Näennäisesti iskuetäisyydellä pitkän aikaa pysytellyt RoKi sai lähteä jälleen kotimatkalle tyhjin käsin, kun Joensuun Jokipojat onnistui oikeilla hetkillä ja kairasi rovaniemeläisiltä hienon voiton maalein 6−2 (1−0, 2−1, 3−1).

Oli syy sitten pelipaidan väri tai pitkät välimatkat, oli RoKi helisemässä vieraskentällä − jälleen. Kauden viidestä vierasottelustaan RoKi on hävinnyt neljä.

− On vähän ongelma meille tämä vieraspelaaminen. Ollaan kuin kaksi eri joukkuetta kotona ja vieraissa. Eikö sovi keltanen väri, vai mikä on, RoKi-valmentaja Petteri Hirvonen puntaroi.

− Täytyy varmaa jollekin Rita Tainolalle soittaa, hän murjaisi.

Jokipojilla taas kulkee sekä kotona että vieraissa. Keuruulla lauantaina mätetyt seitsemän osumaa heijastuivat tehokkuuteen myös RoKia vastaan. 

− Meille ainakin sopii punainen, kuittasi joensuulaisten päävalmentaja Ari Aaltonen kollegalleen.

Kotijoukkue tulikin todellisella rytinällä avauserään, mutta RoKi-vahti Paavo Hölsä piti vieraat torjunnoillaan iskuetäisyydellä. Ainoastaan Oula Uskin (1+2) läpiajo oli liikaa.

− Viime kotipelissä emme olleet ihan hereillä, mutta nyt olimme. Aloitettiin loistavasti, Aaltonen kertasi.

Uskin, Lauri Huhdanpään (1+3) ja Joonas Larinmaan (1+0) vitja olikin vaarallisinta joensuulaisosaamista. Kultakypärää kantava Huhdanpää nousi tehoiltansa myötä jo koko sarjan pistepörssin kärkeen.

3−0-maali vedenjakajana

Jokipojat karkasi toisen erän aikana jo 3−0-johtoon, kun Oskari Lehtinen ja kahden maalin mies Ville Halonen jatkoivat tykitystä.

Sitten heräsi rovaniemeläisnippu. Puolustaja Tuomas Salmelan komea sooloveivailu läpi punamustapuolustuksen kavensi tilanteeksi 3−1.

− Vieraspelit ovat olleet oikeastaan aika samaa moodia koko ajan. Siitä vähän päästiin jo eroon, kun oli jo 3−0 taulussa, ja pelin kannalta oli myöhäistä saada kiinni, Hirvonen jatkoi.

− Olimme äärimmäisen hyvällä jalalla siihen 3−0:aan. Jääkiekko on sellainen peli, että jos pikkuisenkin annat siimaa, niin peli on äkkiä toisessa päässä. Pelaajat varmaan alkoivat kuvitella, että tämä homma on hoidettu, ja RoKi pääsi peliin mukaan, kotijoukkueen käskijä "Turbo" Aaltonen ynnäili.

Päätöserän alkajaisiksi Larinmaa hassutteli rovaniemeläispuolustuksen ja iski 4−1-osuman ratkaisevan oloisesti. RoKi kuitenkin tuli taas kahden maalin päähän, kun kultakypärä Juhani Tammisen näyttävän esityön kävi runttaamassa verkon perukoille Olli-Matti Järvelä.

5−2-osuman kotijoukkue sinetöi ilman että kiekko koskaan kävi maalissa. Tehohyökkääjä Huhdanpää kuljetti kiekon tyhjän rysän taakse, kun rovaniemeläispuolustaja heittäytyi verkkoon sillä seurauksella, että maali suorastaan lennähti pois paikaltaan. Tuomarikaksikko Kimmo LaakkonenJuha Pulliainen tuomitsi maalin hetken miettimisen jälkeen. Halonen kaunisteli lukemat vielä näyttävän läpiajon myötä.

Jokipojat jatkaa kauttaan viikonlopun Turku−Lempäälä-vieraspelireissullaan. RoKi taas palaa kotikaukaloonsa isännöimään Espoo Unitedia, jolle vierasottelu on vasta kauden toinen.

− Onneksi seuraavaksi on kotipeli, Hirvonen myönsi.

» Lähetä palautetta toimitukselle