Kiekko-Vantaa ratkaisi ylivoimalla - JYP-Akatemian vaikeudet jatkuvat

Julius Rantaeskola on tehnyt maalin kuudessa viime pelissä.
Kiekko-Vantaan ja JYP-Akatemian välisessä vauhdikkaassa ottelussa sankariksi nousi kotijoukkueen Julius Rantaeskola, joka teki voittomaalin ja onnistui kuudennessa perättäisessä ottelussa maalinteossa.

Kiekko-Vantaa voitti lauantain Mestis-kierroksella JYP-Akatemian Tikkurilan Urheilupuistossa maalein 3-1 (1-0, 0-1, 2-0). Joukkueiden keskinäiset ottelut ovat olleet tasaisia, ja niin oli nytkin.

Ottelun sankariksi nousi voittomaalin tekijä Julius Rantaeskola, joka vei Kiekko-Vantaan 2-1-johtoon. Kapteeni Toni Leinonen tehtaili pisteet 1+1. Rantaeskolalla on meneillään kuuden ottelun maaliputki.

JYP-Akatemian päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi oli tappiosta huolimatta positiivisella tuulella.

− Hyvä kamppailupeli, tiivistä puolustamista ja kovaa paineistusta. Kiekko-Vantaa ei pelannut keskiviikkona ja heillä oli hyvät energiat. Meidän tavoitteemme oli, että puolustamme tiiviisti, missä onnistuimme hyvin, totesi Ahvenjärvi.

JYP-Akatemia tuli lujaa, mutta oli tehoton

JYP-Akatemia tuli otteluun vauhdikkaasti ja taklasi voimakkaasti. Kiekko-Vantaa pääsi kuitenkin helposti yli keskialueen hyökkäysalueelle, ja iski kahden minuutin pelin jälkeen johtonumeroiksi 1-0. Maalintekijänä toimi Joel Lehtinen Teemu Mielosen ja Lassi Raitasen syötöistä.

Kiekko-Vantaa ei hätkähtänyt keskisuomalaisten kovaa peliä, vaan hallitsi selkeästi kaukalon tapahtumia. Syöttöpisteen saalistanut Mielonen oli viedä vantaalaiset jo kahden maalin karkumatkalle, mutta kiekko kimposi ylärimasta yli maalin.

Erityisesti kentällinen Lehtinen-Mielonen-Joonas Hyttinen vakuutti kypsällä pelillään. Koostumus sai aikaan pitkiä pyörityksiä JYP-Akatemian puolustuksessa, ja oli vain yllätys, ettei ketju pelannut vieläkin tehokkaammin.

Kiekko-Vantaan pääluotsi Simo Mälkiä näki parannettavaa joukkueensa pelissä.

− Toinen erä oli mennä sähläyksen puolelle. Täytyy muistaa, että nyt pelasivat kaksi joukkuetta, jotka pelaavat hyvää kiekotonta peliä. Kolme pistettä merkitsevät paljon ja peli oli oikein miehekästä, Mälkiä kommentoi.

Kiekko-Vantaan Miro Mäkinen sai kovan taklauksen omassa päässä, ja luisteli hoiperrellen vaihtoon. Jokerilaina poistui lopulta vaihtoaitiosta ja joutui jättämään pelin sikseen.

Kiekko-Vantaalla heikko toinen erä

Jos Kiekko-Vantaa hallitsi ensimmäistä erää, hallitsi JYP-Akatemia toista. Jyväskyläläiset saivat pitkän pyörityksen Kiekko-Vantaan päätyyn, mutta vain maalivahti Jani Kauton hyvä peli esti tasoitusmaalin syntymisen alkuminuuteilla.

Kiekko-Vantaalla oli mahdollisuutensa mennä kahden maalin johtoon, kun Nico Nurmikanta syötti Teemu Väisäselle hyvään paikkaan, mutta jyväskyläläisten maalivahti Jose Kangaskorte torjui.

Erä oli selvästi vauhdikkaampi kuin ensimmäinen, mutta väliajoin kaukalossa oli enemmän vauhtia kuin taitoa, ja peli meni melkoiseksi miekkailuksi. Ajassa 10.06 Waltteri Lehtonen pääsi yrittämään maalintekoa, mutta epäonnistui.

Vahvan erän pelannut JYP-Akatemia tasoitti ottelun 1-1:een puolitoista minuuttia ennen toisen erän päätöstä, kun Jere Somero nosti maalin edestä kiekon kattoon. Syöttäjiksi merkittiin Ville Virtanen ja Juho Nyman.

Rantaeskolalle voittomaali

Kiekko-Vantaa aloitti kolmannen erän vahvasti. Se oli nollannut toisen erän pienoisen nukahduksen ja pelasi vahvaa peliä. 478 katsojaa näkivät, kuinka JYP-Akatemia joutui lyömään pitkiä kiekkoja, kun vantaalaiset karvasivat tehokkaasti.

JYP-Akatemian parasta osaamista ottelussa oli kentällinen Taavi Tiala-Lehtonen-Riku Pitkänen. Kentällinen sai painetta Kiekko-Vantaan puolustukseen, kun muut koostumukset eivät sitä tehneet.

Kiekko-Vantaa tarttui voittoon kiinni, kun JYP-Akatemian Olli Muittari otti kampituksesta kahden minuutin jäähyn. Ylivoimalla lohipaidat pyörittivät tilanteita liukuhihnalta, ja lopulta maalinteko onnistui. Rantaeskolan viuhuva lämäri yllätti Kangaskorteen, kun Leinonen ja Lasse Uusivirta syöttivät b-pisteen viivalle. Tilanne 2-1:een.

JYP-Akatemian kiri ei onnistunut, vaikka yritys oli hyvää. Lopulta vain kolme sekuntia ennen päätösvihellystä Leinonen pääsi kiekkoon ja laukoi omasta päädystä tyhjään maaliin loppulukemat 3-1:een.