Kiekko-Vantaa katkaisi Ketterän voittoputken - Jani Kautto piti nollan

MESTIS / Raportti
Jani Kautto pelasi keskiviikkona nollapelin.
Kuva © Timo Savela
Kärkikastin Kiekko-Vantaa ja Imatran Ketterä mittelivät keskiviikkona Tikkurilassa. Varsin vaiherikas ottelu päättyi jalkapallolukemin 1−0. Iltapuhteesta tuli maalivahtien mittelö, kun Ketterän veräjänvartija Juhana Aho teki vain yhden virheen.

Keskiviikon Mestis-kierroksella Tikkurilassa Kiekko-Vantaa voitti kärkikastin ottelussa Imatran Ketterän jalkapallolukemin 1−0 (0−0, 0−0, 1−0). Ottelusta kehkeytyi maalivahtien iltapuhde. Lohipaitojen veräjänvartija Jani Kautto piti nollan, eikä Ketterän Juhana Ahokaan ollut huonolla tuulella.

Ketterä aloitti ottelun vauhdikkaasti. Se pääsi ylittämään keskialueen muutamalla napakalla syötöllä, ja se sai vantaalaiset näyttämään hitailta ja kömpelöiltä. Ketterän parhaimpia tilanteita oli heti ottelun alettua, kun Samuli Vuokniemi sai kiekon maalinedustalle, mutta vantaalaisten sankari Kautto veti pitemmän korren, eikä maalia tullut.

− Aika hyvä ottelu. Molemmat maalivahdit pelasivat hyvän pelin. Kiekottomassa ja kiekollisessa pelaamisessa vielä parannettavaa. Pitäisi vielä malttaa ennen pudotuspelejä, Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen totesi.

Imatralaisten erottuvin ketjukoostumus oli Jesse Juntheikki-Santeri Vuoti-Joona Jääskeläinen. Ketju pyöritti peliä hyvin, ja oikeastaan joka vaihdossa vantaalaisilla oli pieniä vaikeuksia.

Kiekko-Vantaalla oli kuitenkin parhaat tilaisuudet, ja se hallitsi lievästi kiekollista peliä. Ketterän Vuokniemelle siunaantui namupaikka, kun hän pääsi läpiajoon. Hienot veivit eivät auttaneet, ja tilanne kuivui kasaan.

Kiekko-Vantaan mankelissa alkaa olla entistä hohtoa

Toinen erä alkoi niin ikään varsin tasaväkisenä. Ketterä sai aikaan pitkän pyörityksen, ja maali roikkui vain ilmassa. Imatralaisten heikkous oli sen siniviivapelaaminen, sillä laukaukset tulivat kaukaa ja olivat voimaltaan heppoisia.

Erän alkuhetkillä näytti siltä, että Ketterä luistelisi vielä lohipaidat suohon, mutta se olikin vain ohimenevä menestyksen hetki. Kiekko-Vantaa pääsi erän puolivälissä kahden pelaajan läpiajoon, mutta Aho torjui vaivatta.

− Pisteisiin olen tyytyväinen. Jouduimme puolustamaan tiiviisti, ja siinä me onnistuimme tänään. Ylivoimapelaaminen huolestuttaa, mutta alivoimalla on hyvää taistelua, kommentoi Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen.

Toisessa erässä Ketterälle tuomittiin neljä jäähyä, mutta Kiekko-Vantaan ylivoimapeli oli luokatonta. Ketterä pelasi aktiivista alivoimaa, eikä päästänyt lohipaitoja maalinedustalle saati sitten maukkaisiin paikkoihin.

Ketterän ylivoimapeli ei ollut sen parempaa kuin vantaalaisten. Imatralaiset pääsivät kyllä pyörittämään ja liikuttelemaan kiekkoa, mutta sen vaarallisemmaksi tilanteet eivät äityneet.

Kolmannessa erässä vantaalaisten Juha Tarkkanen pääsi läpi, mutta hänen laukauksensa oli helppo pala Aholle. Näytti kovasti siltä, että iltapuhteesta olisi tulossa maalivahtimerkkinen. Jos Kautto oli mainio, ei siitä paljon jäänyt Ahokaan.

Ottelun voittomaalin viimeisteli jäästä käsin Eetu Pylkkänen Joonas Hyttisen ja Toni Leinosen syötöistä. Ajassa 57.35 Ketterä otti aikalisän, mutta se ei auttanut, ja täydet pisteet jäivät Vantaalle.

» Lähetä palautetta toimitukselle