Värisuora valmis – Neljä voittoa, Niklas Tikkinen jälleen ratkaisijana

Niklas Tikkinen osui jälleen KeuPaa vastaan.
Kuva © Petteri Äikäs
Viikon viimeisessä ottelussa Keuruun lauantai-illassa kotijoukkue sai vieraita Espoosta. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat kuluneen viikon keskiviikkona Espoossa, jolloin United oli kotikaukalossa parempi maalein 4-3. Illan ottelu olikin todella vauhdikas, tasainen ja fyysinen. Illan ottelun ratkaisumaalin iski espoolaispuolustaja Niklas Tikkinen, ja vierasjoukkue oli jälleen parempi maalein 2-1.

Ottelun ensimmäinen erä tarjosi viihdettä, ja se oli erikoinen kaikissa merkityksissään. Alusta asti vauhtia oli enemmän kuin järkeä, tai siltä se katsojaan saattoi vaikuttaa. Ensiminuutit kuluivatkin erittäin tasaisissa merkeissä, sillä molemmat loivat useita maalintekotilanteita.

Ensimmäisten viiden minuutin aikana kotijoukkue pääsi kerran kokeilemaan ylivoimaansa. Se ei ainakaan edellisestä JYP Akatemia pelistä ollut muuttunut yhtään. Keuruulaisten oli todella vaikea päästä vierasjoukkueen alueelle, tai ylipäätänsä saada pitkiä pyörityksiä aikaiseksi, koska espoolaiset purkivat kiekon toiseen päähän todella mallikkaasti. Vaarallisilta maalintekotilanteilta siis vältyttiin.

Kuuden minuutin tienoilla espoolaiset puolestaan pääsivät kokeilemaan ylivoimaansa, sillä KeuPalle tuomittiin joukkuerangaistus, koska kentällä oli liikaa pelaajia samanaikaisesti. Illan vierasjoukkue sai luotua useita maalintekotilanteita sekä pidempiä pyörityksiä. Vain vajaa minuutti KeuPan joukkuerangaistuksesta tuomittiin uusi kahden minuutin jäähy, tällä kertaa kuitenkin espoolaisille. Jäähypenkille komennettiin vierasjoukkueen nuori sentteri Janne Puhakka.

Tästä rangaistuksesta kerkesikin vanheta vain 35 sekuntia, kun jäähyaition ovi avautui jälleen. Sisään astui kotijoukkueen Matias Mattson. Jäähyä ehtikin kulua ainoastaan yhdeksän sekuntia, kun kiekko löytyi keuruulaisten maalista ensimmäisen kerran. Maalintekijänä perjantaisessa ottelussa maalin tehnyt espoolaispuolustaja Victor Westermarck, joka kaunisti maalisarakkeensa kolmeen osumaan. Tällä kaudella puolustaja on tehnyt tehot 3+7.

Toinen erä oli aika lailla toisintoa ensimmäisestä erästä. Erän aikana nähtiin useita jäähyjä, mutta maalit jäivät vielä odottamaan mahdollisesti kolmanteen erään. Jos espoolaiset hallitsivat ensimmäisessä erässä pelitilanteita, kotijoukkue paransi toisen erän kuluessa ja sai pienimuotoista hallintaa sekä pitempiä pyörityksiä vierasjoukkueen päätyyn. Kuitenkin Rasmus Tirrosen maali jäi edelleen koskemattomaksi.

Vaikka KeuPa saikin erän aikana pientä hallintaa, sai myös vierasjoukkue luotua useita vaarallisia tilanteita. Ensimmäinen ja toinen erä ovat olleet todella fyysisiä, molemmat joukkueet antoivat kovia taklauksia puolin ja toisin sekä vauhtia riitti ensimmäisen erän tapaan. Ilmassa olikin oikeaa pudotuspelikiekon tuntua.

Maagiset viimeiset sekunnit – ratkaisu varsinaisen peliajan jälkeen

Kolmas erä eteni pitkälti yhden maalin hakua. Keuruulaiset hakivat tiivisti tasoitusta, ja espoolaiset puolestaan ratkaisumaalia. Kahden edellisen erän tapaan myös kolmannessakin erässä nähtiin paljon jäähyjä sekä yksi rangaistuslaukaus, kun espoolaisten nuorta hyökkääjää Oskari Uomalaa rikottiin maalitilanteessa. Nuorukainen ei kuitenkaan onnistunut ohittamaan keuruulaisten maalivahtia.

Koko kolmannen erän espoolaiset puolustivatkin tiivisti, eikä KeuPa päässyt vaarallisimmille maalintekopaikoille. Aivan kolmannen erän loppuhetkillä keuruulaiset hakivat tasoitusta ilman maalivahtia. Keuruulaisyleisö saikin tasoitusmaalin, kun pelikellossa oli jäljellä seitsemän sekuntia jäljellä. Tirrosen seitsemäs nollapeli jäi vielä odottamaan itseään. Kotijoukkueen maalintekijänä oli nuori Joose Antonen.

Edessä oli siis ensimmäisen kerran jatkoaika tässä otteluparissa. Jatkoaika oli todella vauhdikas, jossa oli tilanteita puolin ja toisin. Jos kolmannessa erässä espoolaisille tuomittiin rangaistuslaukaus, tällä kertaa kotijoukkueen Janne Väyryselle tuomittiin rangaistuslaukaus samantyyppisestä tilanteesta kuin Uomalalle.

Kun pelikello näytti aikaa 62.50, tuomittiin keuruulaisille kahden minuutin rangaistus, ja jäähypenkille kutsuttiin KeuPan riveistä Konsta Metsäkämmen. Espoolaiset pelasivatkin hyvää ylivoimaa ja ratkaisumaali nähtiikin ylivoiman aikana, kun Niklas Tikkinen laukoi kiekon KeuPan maaliin.

Espoolaiset ovat voittaneet kaikki tämän kauden keskinäiset kohtaamiset. Tämä voisikin olla yksi mahdollinen kiihkeä pudotuspelipari keväällä.