Videoiden katselua, rankkari ja maaleja - KeuPan tehoketju Hokin riesana

Samuel Salonen taituroi Hokin verkkoon tehot 1+3.
Edelleen tiiviisti pudotuspelien kotiedusta kamppaileva KeuPa HT nappasi perjantaina kotiluolassaan voiton Hokista lukemin 5-1. Avauserää selkeästi hallinnut Hokki ei onnistunut hyödyntämään omaa etsikkoaikaansa, ja isännät olivat omissa paikoissaan tehokkaita.

Pelin kuva oli selkeä, avauserää hallitsi Hokki, toista lähes yhtä selvästi KeuPa. Päätöserässä keuruulaiset puolustivat Hokin takaa-ajoyritykset pois, eivätkä antaneet kajaanilaisvierailleen toivoa pisteistä.

KeuPan ratkaisijoina kunnostautuivat Janne Väyrysen, Samuel Salosen ja Taneli Maasalon muodostama ketju, joka summasi yhteensä tehot 3+5 ja maalilla pelkästään avauserässä 20 kiekkoa torjunut Roope Urpolahti.

− Nousujohteinen peli, jos ei oteta ensimmäistä erää lukuun, varmasti meidän kauden parasta kotipelaamistamme. Oli tylyä pelaamista loppuun asti, saimme hyvää hyökkäyspelaamista ja viimeinen erä kliimaksina tuossa, KeuPan päävalmentaja Mikko Heiskanen kommentoi.

Avauserässä Hokki pääsi toistuvasti pois isäntien karvauksen alta ja pystyi myllyttämään pitkiä hyökkäyksiä keuruulaispäädyssä. Erän laukaukset maalia kohti peräti 20−6 voittaneet kajaanilaiset pelasivat suoraviivaisesti, mutta KeuPa puolusti maalinsa edustaa tiiviisti, ja pakotti vieraat laukomaan kaukaa.

Aktiivisesti kiekollisia Hokki-puolustajia siniviivassa painostaneiden keuruulaisten omat paikat syntyivät lähinnä vastahyökkäyksistä, näistä parhaana Patrik Forsbergin läpiajo, jonka Tuukka Smura kuitenkin nollasi.

Pelitapahtumien vastaisesti erän ainoasta osumasta vastasi kuitenkin KeuPa. Salonen löysi hienolla syötöllä maalin edestä Väyrysen, joka upotti kiekon maaliin vähintään yhtä hienoilla veiveillä.

− Olimme hyvin valmistautuneita, tulimme hyvin peliin. Olimme vähän tehottomia siinä avauserässä. Tulos antaa illalle suunnan, se olisi voinut olla vähän toinen, kuin 0-1 meidän kannaltamme, harmitteli Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

KeuPa-kollega Heiskanen oli sanankäänteissään suorempi.

− Kyllä meillä kävi kirkon miehillä vähän kortti avauserässä, että pääsimme 1−0:ssa avauserästä. Olimme aivan telineissä, siinä olisi voinut olla peli toiseen suuntaan vaikka 0−5. Joskus kuitenkin käy näinkin.

Kolmen maalin ja kahden videotarkistuksen erä

Toisessa erässä asetelmat kääntyivät. Karvaustaan nostanut KeuPa tuli erään paremmalla jalalla, mutta verkko pöllähti silti toisessa päässä. Hokki hyökkäsi nopeasti, Niklas Sundfors syötti kiekon keskelle ja Timo Hiltunen täräytti pelivälineen verkkoon.

Ottelun ensimmäisellä ylivoimalla KeuPa kävi lähellä maalintekoa, mutta videotarkistuksen jälkeen kiekko ei sisällä käynyt. Erän puolivälin ylityttyä alkoi kuitenkin kapteeni Maasalon näytös.

KeuPan johtomaalin Salonen pääsi puttaamaan tyhjiin Maasalon nappisyötöstä. Kun erää oli vajaa kolme minuuttia jäljellä, tarjoili Maasalo tällä kertaa kiekon Väyryselle, joka kieputteli illan toisellaan kotijoukkueen kahden maalin johtoon.

− Ensimmäinen ja kolmas maali kyllä kirvelevät. Olimme molemmissa kiekossa, toinen omalla puolustusalueella ja toinen keskialueella. Jollain keinolla menetimme, tai vastustaja riisti siitä. Mielestäni kaksi liian helppoa maalia, ja 3−1 antoi energiaa tuolle kotijoukkueelle, Laukkanen kertasi.

Erän lopussa Hokki pääsi vielä ylivoimalle, ja myös vieraiden ylivoiman aikana maalia tarkasteltiin videolta. Tälläkin kertaa päätuomari levitteli tarkistuksen jälkeen käsiään – ei maalia.

Päätöserässä Hokin takaa-ajo yskähteli. Reko Tornbergilla oli tuhannen taalan paikka kaventaa, mutta vain hieman myöhemmin Emppu Pulliainen upotti 4−1-maalin rangaistuslaukauksesta. Jos ei Pulliaisen osuma ratkaissut peliä, teki sen Jani Ollitervon ylivoimaosuma 5−1:en.

− Kolmas erä oli heiltä vahvaa, meillä ei ollut siinä paljoa hyökkäämistä, ja kävivät vielä räpsimässä pari maalia. Lyhyt aika tässä, pitkä matka kotiin, yritetään palautella ja huomenna Kiekko-Vantaan kimppuun, Laukkanen käänsi katseita lauantaihin.

− Alku oli vaikea, mutta hyvä parannus siihen. Me pääsemme nyt tauolle, treenaamme kovaa kevättä varten, päästään tässä hieman pusertamaan vielä äijistä hikeä pois, Heiskanen päätti.

KeuPa palaa maajoukkuetauolta keskiviikkona 15.2. Espoo Unitedin vieraana. Hokki pelaa ennen taukoa vielä lauantaina kotiottelun K-Vantaata vastaan.