IPK pesi kasvonsa keskiviikosta - KeuPa kaatui virheettömällä puolustuspelillä

IPK puolusti KeuPan perjantaina aseettomaksi. Loput hoiti varmasti maalilla pelannut Antti Leskinen
Heikosti keskiviikkona kotonaan esittänyt IPK kohtasi vieraissa kaksi edellistä peliä maaleitta tarponeen KeuPan vieraissa perjantai-illassa. Ottelu oli kahden viime aikoina heikosti pelanneen joukkueen puolustuspelaamista, jonka IPK käänsi edukseen tehokkaammalla viimeistelyllä.

Keuruulla perjantaina kohtasivat joukkueet, jotka olivat hyvin samassa tilanteessa. Viime aikoina maalinteko on ollut tahmeata ja omissa on soinut. KeuPa oli päästänyt neljässä viime pelissään peräti 24 maalia ja Peli-Karhujenkin päässä on soinut neljässä viime kamppailussa 17 kertaa. Kun IPK:lta puuttui kokoonpanosta vielä kolme runkopuolustajaa, joutui Niko Putkonen tuuraamaan illan pelissä pakkiosastolla.

Johtuen heikoista viime peleistä molemmat joukkueet lähtivät otteluun teemanaan puolustus. Ensimmäinen erä ei ollutkaan katsojien kannalta mitään viihdyttävintä kiekkoa, sillä todellisille maalipaikoille päästiin vain harvoin.

Ensimmäinen maalikin syntyi tilanteesta, jossa KeuPa periaatteessa puolusti irtokiekkoon päässeen Ilkka Heikkilän esimerkillisesti vaarattoman näköisesti kulmaan. Heikkilä heitti kuitenkin lähes nollakulmasta tarkan vedon yläkulmaan, joka yllätti nykymaalivahdeille tyypillisesti jään kautta pelanneen Roope Urpolahden.

Maalista kului reilu pari minuuttia ja kaukalon pleksi petti. Näin joukkueet siirtyivät erätauolle viitisen minuuttia ennen aikojaan.

Heiskasen ketju käänsi ottelun

Toisesta erässä ote siirtyi selvemmin vieraille. IPK pystyi muutamaan pitkään hyökkäykseen KeuPa-päässä, mikä väsytti puolustuksen samalla, kun karhulauma pystyi vaihtamaan pelaaja kerrallaan. Yhden tällaisen jälkeen Eetu Patronen katkaksi väsyneen kotijoukkueen purkuyrityksen sinisen päällä ja vapautti lopulta Jaakko Heiskasen maalintekoon. Tehopisteet olivat hieno tunnustus ehkä kentän näkyvimmän kaksikon panoksesta kaukalossa.

KeuPa rikkoi yli seitsemän erän maalittoman putkensa lopulta, kun Emppu Pulliainen onnistui ylivoimalla. IPK sai kuitenkin tärkeän kuitin lähes seuraavasta vaihdosta, kun Jere Savolainen onnistui toisessa pelissä putkeen Aatu Hämäläisen syötöstä.

− Teemana oli, että pistetään kaikki hommiin ja pelataan joukkueena. Tietynlainen ratkaisukohta oli nopea 3-1-maali heti KeuPan kavennuksen jälkeen. Kaiken kaikkiaan tämä oli taisteluvoitto keskinkertaisen esityksen jälkeen keskiviikkona. Meiltä puuttui pakkeja ja Putkonen paikkasi hienosti sillä osastolla, tyytyväinen Jukka Niiranen kiitteli valmennettaviaan.

KeuPa ui nyt syvällä

Kolmas erä oli näennäisesti KeuPan. IPK puolusti kuitenkin keskustan tiiviisti ja uhrautuvaisesti, ja kun heti erän alkuun pakin paikalta noussut Putkonen iski Adam Zborilin ja Mikko Komulaisen syötöstä jo 4-1, ei KeuPan usko tahtonut riittää enää todelliseen takaa-ajoon.

− Minä ja joukkue olemme henkisesti ja fyysisesti nyt aika loppu, joten tauko tulee hyvään paikkaan. Tänään vastustajan uhrautuvaa pelaamista ja sitä blokkausten määrää täytyy ihailla. Siitä meillä olisi paljon opittavaa. Meillä puolustuspelaaminen on nyt heikkoa ja siitä pitää itsekin katsoa isoon kokovartalopeiliin, KeuPa käskijä Mikko Heiskanen ruoski itseään.

Enempää oikeassa ei Heiskanen olisi voinut olla. Isoja virheitä vielä keskiviikkona kotijäällä tehnyt karhulauma pelasi Keuruulla kypsää ja virheetöntä jääkiekkoa, mikä ei antanut kotijoukkueelle minkäänlaisia avaimia voittoon. Pieni kauneusvirhe olivat ehkä kolmannen erän jäähyt, joista KeuPa olisi parempana päivänä päässyt peliin mukaan.

IPK oli perjantai-iltana täynnä onnistujia, mutta jos jokunen pitäisi tasaisesta rivistä esiin nostaa, niin varmasti torjuneen Antti Leskisen ohella koko kakkoskenttä Jaakko Heiskanen, Eetu Patronen ja Jere Savolainen olivat kentän näkyvimmät hyökkääjät. Myös Jukurit-laina Ilkka Vaarasuo pelasi ehdottomasti parhaan pelinsä karhunutussa ja mies loisti juuri omilla vahvuuksillaan vahvassa puolustuspelissä. Tehosarakkeeseenkin mies merkkautti +2.