Peli-Karhut jatkoi maalitehtailuaan - nyt kaatui KeuPa

Juha Virtanen oli tehokkaana Keuruulla. Mies saalisti tehot 1+1 ja oli yksi voiton arkkitehdeistä.
Kuva © Janne Falck
Iisalmen Peli-Karhut on löytämässä maalivireen kevään kynnyksellä. JYP-Akatemian keskiviikkona 6-0-lukemin kaatanut karhulauma jatkoi voitokkaasti Keski-Suomen valloitustaan, sillä perjantaina kotiin vietäväksi lähti jälleen kolme pistettä. KeuPa kaatui komeasti Keuruulla pelatussa kamppailussa 5-1.

Ottelu alkoi samoissa merkeissä kuin edellinenkin IPK:n ottelu. Kotijoukkue KeuPa hallitsi hienoisesti, mutta tunnollisesti oman alueensa puolustanut IPK ei kotijoukkuetta varsinaisille maalipaikoille juuri päästänyt.

IPK ei juuri Petri Pitkäsen vartioimalle KeuPa-maalille päässyt kuin ajoittain, mutta päästessään se käytti paikkansa tehokkaasti. Vain kuusi torjuntaa erässä esittänyt Pitkänen joutui kaivamaan kiekon selkänsä takaa erässä peräti kolme kertaa.

Ensimmäiseksi onnistui Henri Auvinen, kun vierailija sai ensimmäistä kertaa pidemmän pyörityksen KeuPa-päätyyn. Janne Katosalmi löysi tilanteessa viivasta Saku Kinnusen, joka jatkoi viivaa pitkin Auviselle. Tästä Auvinen heitti vain kevyen rannevedon maalille, jossa Pitkänen oli täydellisessä maskissa eikä voinut vedolle mitään.

Seuraavaksi vuorossa oli Robert Locans, joka ajoi komeasti maalille ja antoi ranteensa puhua. Mikko Komulaisen ja Jevgeni Fofanovin syöttämä maali oli maalinteon kanssa alkukauden tuskailleen Locansin kolmas maali kolmeen peliin.

KeuPan kannalta sysimustan ensimmäisen erän täydensi Janne Pälve, joka heitti ylivoiman alkajaiseksi jälleen tarkan rannevedon maalille, eikä maskissa ollut Pitkänen voinut kuin levitellä käsiään.

− Pelataan helmikuun viimeisiä hetkiä, ja jos nyt ei kiinnosta syödä tuota pikkumustaa, niin milloin sitten. Kolme maalia viivasta on liikaa, eikä meillä ole halua mennä blokkaamaan vetoja. Toisessa päässä meidän vedot jää blokkaajiin tai viuhuvat ohi, KeuPa-valmentaja Mikko Heiskanen tuskaili.

IPK:n pelisuunnitelma toimi kuin kello

Toiseen erään kotijoukkue koitti herätellä joukkuetta maalivahdin vaihdolla, kun kehikon väliin luisteli Roope Urpolahti. Yhtään paremmin ei peli häneltäkään käynnistynyt, sillä vain yhdeksäntoista sekunnin pelin jälkeen ensimmäinen IPK laukaus painui verkon perukoille. Jälleen IPK-pakki, joka oli tällä kertaa Anton Kokkonen, laukoi vain ranteella maalille ja maskin takaa maalivahti oli voimaton.

Kokkonen juhli jo hetken ensimmäistä Mestis-maaliaan, mutta tuomaristo näki kiekon vaihtaneen suuntaa Juha Virtasen varusteista, joten maali merkittiin hänelle.

Tämän jälkeen ottelu kääntyi entistä selkeämmin KeuPalle. Paniikkia tämä ei kuitenkaan karhupaitojen keskuudessa aiheuttanut, vaan joukkue puolusti oman alueensa viisaasti ja piti kotijoukkueen pääsääntöisesti maalintekosektorin ulkopuolella. Loput hoiteli erittäin varmoin ottein läpi ottelun esiintynyt Antti Leskinen, joka venyi kaikkiaan 41 torjuntaan.

Lopulta KeuPan onnistumiseen tarvittiin kahden miehen ylivoima. Tämä tapahtui vasta kolmannen erän puolivälissä, kun Adam Zborilin istuessa kaksiminuuttistaan kampituksesta IPK syyllistyi väärään vaihtoon ja joukkue joutui kahden vajaalle.

Tilanteessa KeuPa käytti paikkansa tehokkaasti, sillä heti aloituksesta Taneli Maasalo ja Joose Antonen pelasivat kiekon Jani Ollitervolle, joka kiskaisi kiekon ohi hyvin pelanneen Leskisen.

Maalin jälkeen KeuPa pyrkikin kaikin tavoin hakemaan kavennusta. Se otti maalivahdinkin maalilta ja yritti kavennusta jo viisi minuuttia ennen pelin loppua. Tällä kertaa uhkapeli ei tuottanut tulosta, vaan mustelmia pelkäämättä maalin takana karvannut Ville Leskinen sai kiekon itselleen ja tarjoili Ainars Podzinslle maalin eteen. Tästä latvialainen ei erehtynyt vaan iski 5-1-loppulukemat Peli-Karhuille.