KeuPa ei hämmentynyt TUTOn kokoonpanovekslailuista: "Ei varmaan kumpikaan joukkue ole terveenä"

KeuPa tuuletteli toista kiinnitystä mestaruuteen kotiyleisönsä edessä.
Mestiksen finaalit jatkuivat keskiviikkona Keuruulla laadukkaina ja tasaisina. Jännittävien vaiheiden jälkeen voittajaksi selvisi KeuPa, joka kesti TUTOn vahvat vaiheet maalivahtinsa Lassi Lehtisen johdolla.

Illan finaaliottelun ympärillä kuohui jonkun verran ennakkoon, kun TUTOn aluksi julkistama kokoonpano tuli julki. Alkuperäisissä kokoonpanoissa maalivahdiksi oli merkattu Karolus Kaarlehto, jonka lisäksi esimerkiksi Niclas Lucenius loisti poissaolollaan. Ennen ottelua kokoonpanot kuitenkin muuttuivat.

− Ei varmaan kumpikaan joukkue ole terveenä, menee viimetinkaan ratkaisut, että ketä saadaan kentälle, kuittasi TUTOn päävalmentaja Miika Elomo kysymykset viimehetken kokoonpanomuutoksista.

Avauserässä KeuPa oli niskan päällä ja siirtyikin johtoon Markus Jokisen osumalla. Osittain keuruulaisten hallintaa avitti myös kaksi ylivoimatilaisuutta. Pakkopeli olikin kaunista katseltavaa, kun kiekko pyöri hyökkäysalueella ja maalipaikkojakin syntyi.

KeuPa ei onnistunut mahdollisuuksiaan hyödyntämään, mutta TUTO hyödynsi erän ainoan ylivoimansa nopeasti. Maalista vastasi finaalisarjan ensimmäisessä ottelussa kahdesti osunut Kalle Valtola. Syöttöpisteen maaliin nappasi 13 ottelun pelikiellon jälkeen kokoonpanoon palannut Lucenius.

Toisessa erässä molemmat kävivät niin lähellä maalia, että tuomarit joutuivat turvautumaan videotarkistukseen kahteen otteeseen. Erän ainoa onnistuja oli KeuPa, joka oli kuitenkin hyvän erän alun jälkeen paikoin suurissakin vaikeuksissa.

− Tulimme hyvin peliin, olimme valmiita pelaamaan. Se on taistelua, välillä pitää ottaa iskuja ja nousta ja olla kanveesissa, sitä nämä kevään pelit ovat, kommentoi KeuPan Mikko Heiskanen ottelun etenemistä.

Keuruulaisten johtomaali syntyi pian illan toisen TUTO-ylivoiman päätyttyä. Nopeasta hyökkäyksestä Riku Tiainen laukoi kiekon maalille, ja Waltteri Lehtonen iski irtopalan sisään.

− Finaalin arvoinen peli. Ei ole ylimielisyyttä, vaan rehellisyyttä, että tolpat pelastivat kotijoukkueen tänään. Sillä ei ole kuitenkaan merkitystä, KeuPalle tuli tänään kiinnitys, meille ei, kommentoi Elomo.

− Äärimmäisen kova taistelupeli, ei muuta, yksi kiinnitys ja sarja 2-1. Tämä ei muuta mitään, homma jatkuu ja pelillistä rimaa pitää saada korkeammalle koko ajan, Heiskanen pohti.

Ottelun loppua kohden TUTO pääsi hetki hetkeltä paremmin kiinni kiekkoon. KeuPakaan ei kuitenkaan passivoitunut, vaan pääsi vielä kolmannen erän lopullakin ylivoimalle Jokisen oivallisen luistelupelin seurauksena.

Loppuhetkillä TUTO näytti rynnistävän väkisin vielä rinnalle, kun se pyöritti peliä ilman maalivahtia kuudella neljää vastaan, mutta KeuPa-maali pysyi puhtaana. Viimeisenä lukkona seisoi Lassi Lehtinen, joka huudatti yleisöä estämällä varmalta näyttäneen maalin vielä neljä sekuntia ennen päätössummeria.