LeKi jatkoi hurjia otteitaan IPK:n kustannuksella

Levtchi oli jälleen yksi LeKin parhaimmista.
LeKi jatkoi vahvoja otteitaan ja piti kiinni voittoputkestaan, kun se voitti sarjanousija IPK:n kotihallissaan. Ottelua sävyttivät heppoiset rangaistukset.

Hurjavireinen LeKi sai vastaansa IPK:n lauantain Mestis-kierroksella. IPK taisteli urhoollisesti koko ottelun ajan, mutta LeKin luistelu ja viimeistelytehokkuus olivat iisalmelaisia paremmalla tasolla. LeKi voitti ottelun lopulta varsin selvästi 5-2.

Ottelussa jaettiin myös iso kasa rangaistuksia, joista muutamat olivat varsin herkällä pillillä vihellettyjä. Kumpikaan joukkueiden päävalmentajista ei silti lähtenyt soimaamaan ottelun tuomaritoimintaa.

− Itseämme syytän jäähyistä enemmän kuin tuomareita. Samat pelaajat ottivat tänäänkin tyhmiä jäähyjä hyökkäyspäässä. Niiden on loputtava, puhisi Jukka Niiranen ottelun jälkeen.

IPK-päävalmentaja Niiraselle harmaita hiuksia aiheutti jäähyjen kasautuminen. LeKi pääsi kokeilemaan peräti kolmesti kahden miehen ylivoimaa. 1−0-maali syntyi viidellä kolmea vastaan Manu Honkasen oivalluksesta, jonka Miiko Hintz käytti maalin edessä hyväkseen.

Aleksi Hämäläinen onnistui kuittaamaan pelin 1-1:een hetkeä myöhemmin, kun LeKi-puolustus oli unohtanut hänet Christian Heljangon maalin eteen.

Kissa-hiiri-leikki jatkui ensimmäisen erän loppuun asti, kun Sami Laakso vei ensin LeKin johtoon ja erän lopulla Niko Laakkonen tasoitti pelin.

IPK:n jäähyt kostautuivat

Toinen erä sujui maalittomasti, eikä kumpikaan joukkue saanut peliä selvästi hallintaansa. Vauhtia erässä riitti ja Tomi Peltosella oli jopa avopaikka ohittaa IPK-vahti Antti Leskinen. Veto suhahti kuitenkin yli maalin.

− Minulla oli epäilykseni tämän pelin suhteen niin ennen koitosta kuin toisella erätauollakin, mutta jaksoimme luistella ja taistella loppuun asti, iloitsi LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela.

IPK oli toisessa erässä huomattavasti ensimmäistä erää paremmalla liikkeellä mukana. LeKi hyödynsi illan ensimmäisen kahden miehen ylivoimansa, mutta toisen ja kolmannen yrityksillä verkko ei enää heilunut.

Toinen ylivoimatuokio päättyi kuitenkin saukkopaitojen tuuletukseen, vaikkakin viidellä neljää vastaan. Juuso Rämö vei LeKin 3−2-johtoon. Hurjavireinen Anton Levtchi tarjoili syötön maaliin.

LeKi karkasi päätöserässä

Rämön maalin jälkeen LeKi hallitsi peliä hienokseltaan. Honkanen kilautti laukauksellaan vierasmaalin tolppaa, jonka jatkotilanteesta Peltonen laittoi numerot 4-2:een.

IPK ei tästä enää noussut, vaan jäähyili itsensä ulos ottelusta.  Vilho Virmavirta viimeisteli ottelun loppuluvuiksi 5-2.

Ennen LeKin viidettä maalia IPK:lla oli mahdollisuus omaan yritykseensä kahden miehen ylivoimalla, mutta maineteot jäivät tekemättä.

− Yhdestä kahden miehen ylivoimasta teimme maalin, ja lisäksi teimme yhden tavallisella ylivoimalla. Meillä oli ylivoimillamme paikat myös tappaa peli. Jouduimme tekemään näiden pisteiden eteen ison työn, pohdiskeli Kuusela lehdistötilaisuuden lopuksi.