Jokipojat pysähtyi Heljankoon − "Hän voitti maalivahtien kaksintaistelun"

MESTIS / Raportti
Heljanko loisti jälleen kerran.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
LeKi ja Jokipojat kohtasivat Mestiksen syyskauden toiseksi viimeisellä kierroksella Lempäälässä. Ottelu oli tasainen ja viihdyttävä, eikä tilanteita puuttunut.

LeKi ja Jokipojat tarjosivat vauhdikkaan kiekkoelämyksen, vaikka ei Sorsapuistossa pelattukaan. Harvalukuinen lempääläläisyleisö sai kokea kutkuttavan ottelun, joka ratkesi vasta päätöserässä, kun Juuso Rämö iski LeKille 2-1-voittomaalin.

− Maltti ja kärsivällisyys kestivät tänään, vaikka ottelussa oli huutelua tuomareille ja muita peliin kuuluvia juttuja, kertasi LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela.

Molemmat joukkueet saivat ottelun alkuun muutaman hyvän paikan, ja maalivahdit pääsivät heti esittelemään torjuntataitojaan. Kotijoukkue hallitsi kiekkoa ensimmäisessä erässä, ja Suomi-sarjajoukkue KOOVEEsta kokoonpanoon nostettu Valtteri Järviluoma iski ottelun avausmaalin.

− Ensimmäinen erä oli selvästi meidän, kun taas toisessa erässä vastustaja nosti pelinsä tasoa. Tänään ottelu olisi voinut päättyä kummin päin tahansa, tuumasi LeKin Kuusela.

− Yhteistyöseura KOOVEE Suomi-sarjassa on meille tärkeä kumppani. Tänäänkin osa ratkaisijoista tuli sieltä. Myös esimerkiksi Jaakko Kerisalmi on sellainen pelaaja, josta voisimme saada kärsivällisyyden kautta tehoja irti enemmänkin, Kuusela jatkoi.

Pienet marginaalit

Jokipojat ei onnistunut tasoittamaan ottelua vielä avauserässä, mutta heti toisen erän alkuun Liiga-kaukaloissakin esiintynyt Jesse Paukku sai kiekon ohi Christian Heljangon. Paukku oli läpi illan vieraiden parhaimmistoa. Hän sai myös maalinsa jälkeen yhden huippupaikan, kun hän purjehti LeKi-maalille puolustuksen läpi.

Loput toisesta erästä oli tasaista kiekkoa, mutta kumpikaan joukkue ei saanut luotua maalipaikkoja. Jokipojat sai ylivoiman erän loppuun, mutta vaarallisia tilanteita ei nähty. 

− Tasainen vääntö oli. Meillä oli omat paikkamme ratkaista peli, mietti Jokipoikien nokkamies Ari Aaltonen.

LeKi pinnisti kolmannessa erässä Rämön 2-1-osumalla voittoon. Tilannetta edelsi joensuulaisten puolustajan Matti Koistisen laukaus, jonka jälkeen Rämö haki kiekon kulmasta ja nousi hyökkäyspäätyyn tekemään kihauksensa.

Heljanko keräsi kehuja

Viimeisillä minuuteilla Heljanko oli mies paikallaan ottaen muutaman erittäin ison torjunnan Jokipoikien tilanteista. Molempien joukkueiden päävalmentajat kehuivat lempääläläisten veräjänvartijaa.

− Heljanko toi LeKille tänään voiton. Hän voitti maalivahtien kaksintaistelun, kehaisi Jokipoikien Aaltonen.

− Lopussa hän otti tärkeät torjunnat. Häneltä huippupeli tänään, Kuusela kiitteli.

Huomenna lauantaina Mestiksen syyskauden viimeisellä kierroksella LeKi matkaa Jyväskylään JYP-Akatemian vieraaksi. Jokipojat sen sijaan kohtaavat Turussa TUTOn.

» Lähetä palautetta toimitukselle