Ratilainen oli kuin muuri − Jokipojat nöyryytti viime hetken alivoimaosumalla

Ratilainen oli Lempäälän illassa ilmiömäinen.
LeKi kohtasi lauantaina sarjanelosena majailleen Jokipojat. Ottelu oli tasainen ja maalivahdit molemmissa päissä kenttää esittivät mahtavia torjuntoja. Erityisesti vieraiden Juho Ratilainen oli ilmiömäisessä vedossa 3–2-vierasvoittoon päättyneessä ottelussa.

Ottelu oli kauttaaltaan tasainen. LeKi piti hitusen enemmän kiekkoa ja pyrki puhkomaan Jokipoikien keskialueen karvausta. Osittain myös jäähyt sävyttivät ottelua, eikä Lempäälän jäähallin yleisö ollut illan tuomaritoimintaan tyytyväinen. Jokipojat puristi vasta ottelun loppuhetkillä LeKin ohi, napaten pisteet mukaansa numeroin 2-3.

− Peli ei ole aina oikeudenmukainen. LeKi oli tänään todella hyvä, tuumasi Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen ottelun jälkeen.

LeKi aloitti pelin vahvalla kiekkokontrollilla. Kotijoukkue ylitti ajoittain keskialueen todella näyttävästi. Erityisesti hyökkääjä Santeri Vuodin kuljetukset olivat näyttäviä. Vuoti vastasikin illan avausosumasta, kun hän jätti Jokipoikien keskushyökkääjän Oskari Lehtisen kuin seisomaan kiertäessään tämän kotijoukkueen hyökkäyspäädyssä.

Jesse Paukku toi Jokipojat tasoihin heti toisen erän avausminuuteilla.

Toisessa erässä Jokipojat sortui hölmöllä tavalla jäähyilyyn, mutta LeKin Waltteri Hopposen hermo petti ja hän päätti kostaa Juuso Akkaselle, joka oli rikkonut Vuotia hetkeä aikaisemmin. Tämän seurauksena LeKi ei päässyt pelaamaan toista ylivoimaa heti Lauri Hukkasen kaksiminuuttisen perään.

Toisessa erässä LeKillä oli mahdollisuutensa hoitaa peli itselleen, mutta Ville Järvisen ylärimalaukausta ja Joona Luodon tuhrittua kolmella yhtä vastaan -hyökkäyksen päätöstä lähemmäksi kotijoukkue ei ilmiömäisesti pelanneen Juho Ratilaisen yllättämistä päässyt.

Kaikkein komeimman torjuntansa Ratilainen esitti Tomi Iso-Mustajärven laukaukseen, jossa LeKi-hyökkääjällä oli puoli maalia tyhjänä, mutta vieraiden maalivahti venytti itsensä kiekon tielle.

− Ratilainen oli tänään muuri. Hän piti meitä tänään kaksi ja puoli erää pystyssä, kehui Aaltonen.

Päätöserässä LeKi pääsi Luodon tulisen rannelaukauksen ansioista 2-1-johtoon. Tunteet alkoivat kuumentua ottelun loppua kohden ja maalille ajojen jälkitilanteissa niisteltiin neniä useaan otteeseen.

− Pelasimme tänään kiekolla hyvin, mutta hyökkäysten päättämisessä näkyy tuskaa, manasi LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela.

LeKi piti usean minuutin ajan Jokipojat pois parhailta maalintekopaikoilta, mutta lopulta Oula Uski unohtui takatolpalle, ja peli oli 2-2.

LeKi pääsi vielä ottelun loppuhetkillä kokeilemaan ratkaisua ylivoimalla, kun pistepörssiä johtava Lauri Huhdanpää lähti istumaan huitomiskakkosta.

Jokipoikien Joonas Larinmaa irtosi hyökkäykseen ja kiskaisi vieraille 2-3-voittomaalin vain muutama minuutti ennen loppua.

LeKi yritti vielä toista minuuttia aikalisänsä ja Christian Heljangon maaliltaan vetämisen jälkeen tasoitusta, mutta pisteet matkasivat lopulta Joensuuhun 2-3-lukemin.

− Näissä peleissä ei saa fokus karata hetkeksikään. Muuten tulee turpiin joka kerta, tinttasi Aaltonen.

LeKi kohtaa seuraavaksi keskiviikkona Espoo Unitedin vierasottelussa ja Jokipojat isännöi Hokkia ensi perjantaina.