Juujärven RoKille mainio aloitus

MESTIS / Raportti
Ottelun voittomaali kirjattiin Tuomas Komulaisen nimiin.
Kuva © Timo Savela
Perjantai-iltana neljän ottelun Mestis kierroksella Heinolassa kohtasivat sarjassa seitsemäntenä ollut Peliitat ja toiseksi viimeisellä sijalla ollut RoKi. RoKi onnistui hakemaan jatkoajalla tärkeät pisteet Rovaniemelle 4-3-lukemin.

Ottelun ensimmäinen puolikas oli erittäin vauhdikasta kiekkoa, ja molemmissa päädyissä nähtiin niin maaleja kuin vaarallisia maalintekotilanteitakin.

Kotijoukkue aloitti ottelun erittäin vahvasti, kun ensimmäisen Mestis-maalinsa pääsi iskemään Juho Veneskari. Hetkeä myöhemmin Veneskarin maalista kotijoukkue löi lisää vettä kiukaalle ja Eetu-Ville Arkiomaa sai laukoa kiekon ohi vierailijoiden maalille torjuneen Paavo Hölsän.

Avauserässä saatiin todistaa vielä yhtä täysosumaa, kun rovaniemeläisten kultakypärä Juhani Tamminen ohitti Peliittojen maalilla torjuneen Joona Voutilaisen.

− Meiltä erittäin terävä alku otteluun, mutta sen jälkeen pari takaiskua hieman hyydyttivät meidän pelaamista. Tammiselta kuitenkin tärkeä pukukoppimaali erän loppuun, saatiin fiilistä nostettua, kommentoi RoKin tuore päävalmentaja Juha Juujärvi.

RoKi laittoi ottelun tasoihin toisen erän ainoan tilastomerkinnän turvin. Läpi ottelun hyvällä peli-ilmeellä pelannut Teemu Korpela pääsi laittamaan kiekon ohi Voutilaisen.

Kumpikin joukkue sai luotua ottelun toisessa erässä runsaasti maalipaikkoja, mutta viimeinen terävyys jäi kummaltakin joukkueelta puuttumaan.

Juujärvi otti avausvoittonsa RoKin peräsimessä.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

Vauhdikas ilta sai vauhdikkaan lopun

Varsinaisen peliajan viimeinen kolmannes sai erittäin vauhdikkaan alun, kun vierailijat karkasivat maalin karkumatkalle ensimmäisellä minuutilla. Rovaniemeläisten Olli-Matti Järvelälle pedattiin tuhannen taalan paikka, jonka Järvelä myös käytti hyödykseen.

Kotijoukkue ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt, sillä jo heti seuraavalla minuutilla Christian Silfver sai laukoa suoraan aloitusvoitosta kiekon rannelaukauksella oli Hölsän. Laukaus ei ollut paras mahdollinen, mutta Hölsä ei ehtinyt saada torjuntapakettiaan kasaan ennen laukausta.

Viimeinen viisiminuuttinen peliajasta olivat lähes silkkaa rovaniemeläisnäytöstä. Peli pyöri vaarallisesti pitkiä aikoja Peliittojen puolustuspäädyssä. Kovasta yrityksestä huolimatta ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Jatkoajalla paikkoja nähtiinkin molemmilta joukkueilta runsaasti. RoKille aukesi erittäin loistava maalintekotilanne, kun Peliittojen kultakypärä Tuukka Rajamäki menetti kiekon alimpana miehenä, mutta Peliittojen maalilla Voutilainen pystyi torjumaan.

Joukkueet olivat jo valmistautumassa voittolaukauskilpailuun, kun RoKi käynnisti viimeisen ja erittäin vauhdikkaan hyökkäyksen. Rovaniemeläisten Tuomas Komulainen sujahti vauhdikkaasti Peliittojen puolustuksen keskeltä ja laukoi kiekon aivan maalin ylänurkkaan pelikelloon jäädessä vain 13 sekuntia.

− Vauhdikas Mestis-ottelu jälleen kerran. RoKi oli tänään erittäin hyvällä peli-ilmeellä, ja ei pystytty vastaamaan luistelussa heille, kommentoi Peliittojen päävalmentaja Marko Tuomainen.

Peliittojen pudotuspelitaistelu jatkuu seuraavan kerran keskiviikkona, kun se isännöi Joensuun Jokipoikia. RoKilla pelit jatkuvat jo heti lauantaina Joensuussa, niin ikään Jokipoikia vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle