RoKi palasi kylmän viileästi voittokantaan - Hölsälle nollapeli

MESTIS / Raportti
Paavo Hölsä torjui kauden ensimmäisen nollapelinsä Peliittoja vastaan.
Kuva © Oona Sarajärvi
Rovaniemellä pelattiin ajoittain kuumaksi äitynyt peli. Tunnelataus ei kuitenkaan purkautunut Peliitoilla oikein, vaan RoKi paineli kylmäpäisesti selkeään voittoon.

Pelistä odotettiin tasaista ja kovaa kamppailua, josta kumpi tahansa voi selviytyä voittajana. Edelliset ottelut olivat menneet voittojen osalta tasan.

RoKi oli selvästi päättänyt, että edellisen ottelun häviötä ei toisteta ja painoi kaasu pohjassa heti ensimmäiseen erään. Peliitat taas kulki koko ottelun raskain jaloin ja purki turhautumistaan nujakoimalla milloin missäkin tilanteessa.

− Jäi keskiviikkona vähän piippuun ja päätettiin, että tänään tullaan ryminällä. Päästiin vähän ehkä onnellakin karkuun, tuumasi RoKin Petteri Hirvonen ottelun jälkeen.

Rankkarista riisto ja taululle 3-0

Heti ottelun alkuun Peliitoille tarjoutui tilaisuus ottaa avausmaali, kun Jussi Pelto-Arvo kamppasi Juuso Perttilän rangaistuslaukauksen arvoisesti. Paavo Hölsä kuitenkin ilmoitti jo heti tässä vaiheessa, että tänään on hänen päivänsä riistäen Perttilän tilaisuuden.

Ensimmäinen erä mentiin reippaalla tahdilla kotijoukkueen asettaessa vauhdin. Avausmaali syntyi rovaniemeläisten pitkän hyökkäyspään pyörityksen päätteksi. Joona Springare kopautti jäätä merkiksi Teemu Korpelalle, että vapaana ollaan. Korpelan syöttö lähti kulmasta tarkasti Springarelle, jonka kova kuti löysi tiensä perille maskin takaa.

Heinolalaiset saivat hetken pelin pyörimään RoKin päässä hyvän mallisesti, mutta pidempi pyöritys jäi haaveeksi joukkuerangaistuksen myötä. Peliittojen alivoima muuttui hetkeä myöhemmin vielä raskaammaksi, kun Valtteri Parikka otti vielä jäähyn poikittaisesta mailasta.

Rovaniemeläisten ylivoima pyöri hyvin, ja juuri Peliittojen saadessa neljännen kenttäpelaajan, Tuomas Komulainen ohjasi Olli-Matti Järvelän lujan vedon ohi Lassi Yrjölän. Omat alivoimat rovaniemeläiset pelasi tehokkaasti pois ja jatkoi menoaan Komulaisen toisella maalilla erän lopussa.

Toiseen erään Peliitat tuli paremmin jo mukaan, vaikka aloittikin erän alivoimalla. Heinolalaisille tarjoutui jälleen hakea tasoitusta ylivoimalla, mutta ei pystynyt hyödyntämään paikkoja.

− En nähnyt vikaa viisi vastaan viisi -pelissä, mutta maalinteko, ettei saatu maaleja, ja siihen päälle aivan luokatun ylivoimapeli, ettei saatu mitään aikaiseksi. Siinä oli vikaa, totesi Peliittojen Marko Tuomainen pettyneenä.

Rovaniemeläisille omien paikkojen hyödyntäminen ei tuottanut vaikeuksia vaan kotijoukkue siirtyi jo neljän maalin johtoon ajassa 25.35.

Tasaista peliä ja tunteiden leiskuntaa

Toisessa erässä peli alkoi kulkemaan enemmän päästä päähän Peliittojen hakiessa aktiivisesti maalipaikkoja. Erä olikin tasaista molempiin päihin, ja maalivahtien torjunnatkin menivät tasan.

Heinolalaisten pelistä ei tunnetta puuttunut, vaan pientä kärhämöintiä tuli molemmissa päissä, ehkä hiukan turhaankin, kun seurauksena oli kaksi pelirangaistusta. Ensin toisessa erässä Markus Hämäläinen sai korkeasta mailasta ja kolmannessa erässä Parikka nakkasi juomapullon jäälle saatuaan jäähyn väkivaltaisuudesta.

− Peliitat pelaa kovaa, ja kun on tunnetta pelissä, niin se aiheuttaa näitä kuumenemisia. Mutta jääkiekossa pitää olla tunnetta ja hyvä näin, Hirvonen tokaisi.

− Me pelataan tuolla tunteella joka peli, mutta eri asia voiko siihen olla tyytyväinen vai ei, Tuomainen tuumasi useista jäähyistä.

Kolmas erä ei peli-ilmeeltään paljon muuttunut vaan tasakentällisin mentiin tasaisesti kiekosta kamppaillen. RoKin saatua jäähyn, Peliittojen erikoistilannepelaamisen huono taso jälleen kostautui, kun Markus Neva-Aho pääsi keskialueelta vapaasti kulkemaan ja viemään rovaniemeläiset 5−0-johtoon alivoimalla.

RoKin viidennen maalin jälkeen Peliitoissa näkyi pieni antautuminen ja taisteluilme notkahti. Täysin hanskoja heinolalaiset ei silti heittäneet vielä tiskiin vaan pyrkivät rakentamaan hyökkäyksiä ja luomaan painetta RoKin puolustukseen.

Tämä avasi kuitenkin RoKille paikkoja syöksyä maalia kohti, ja yhdestä näistä tilanteista Parikka nappasi itselleen illan toisen jäähynsä ja lopulta suihkukomennuksen. Myös RoKin Pelto-Arvo sai myöhemmin käytöskympin ja poistui suihkuun, kun erää oli alle kolme minuuttia jäljellä.

− Pikkuisen eri asioita pitää lähteä nyt hakemaan, ettei näillä esityksillä pelejä voiteta. Tässä on parasta, että peli on heti huomenna. Saadaan mahdollisuus parantaa peliä, Tuomainen pohti omiensa peliä.

− Tänään oli hyvä peli ja oltiin teräviä maalipaikoissa. Viikonloppu nyt huilataan ja sitten alkuviikko treenataan. Loppuviikosta lähdetään etelään, kun mennään Lempäälään ja Espooseen. Bussimatkailua ja mukavaa urheilua, tyytyväinen Hirvonen kertoi tulevasta viikosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle