Jokipojat taipui haasteiden täyttämällä matkalla - TUTOn vahva vire sai jatkoa

TUTO kipusi voitollaan sarjakärkeen.
Oivan syysvireen löytänyt TUTO jatkoi hyviä otteitaan, kun se kaatoi kotihallissaan Jokipojat jännittävien vaiheiden jälkeen lukemin 3-2. Jokipojille Turun reissu tarjosi haasteita myös pelin ulkopuolella.

Ottelun alku oli turkulaisittain kaikkea muuta, kuin toivottu. Ennen kuin kymmentäkään minuuttia oli pelattu, oli Jokipojat karannut jo 2-0-johtoon Jesse Paukun ja Joonas Larinmaan maaleilla. Tukalassa tilanteessa TUTOn päävalmentaja Miika Elomo turvautui aikalisään, minkä jälkeen pelin kulku alkoikin hiljalleen kääntyä päinvastaiseen suuntaan.

Toisessa erässä kiekko alkoi löytää tietään myös joensuulaismaaliin. Alkutahdit TUTOn nousulle esitti Mikko Laine ylivoimamaalillaan, ja vain reilua minuuttia myöhemmin Atte Sillanpää tälläsi pelin tasoihin.

Juhlakalu häikäisi ratkaisijana

Päätöserässä lämpöisen ottelun lataus alkoi kiehua yli puolin ja toisin, ja joensuulaisten Paukku ja TUTOn Kalle Moisio saivatkin jäähdytellä tuntemuksiaan hetken aikaa jäähyaitiossa.

Moision osalta pieni hengähdystauko vaikutti tulleen tarpeeseen, sillä hetkeä jäähyltä vapautumisensa jälkeen hyökkääjä oli järjestelemässä isäntien voittomaalia. Turkulaisyleisön juhlinnan räjäytti itseoikeutetusti Aki Keinänen. Keinäselle ottelu oli juhlapeli, sillä maalitykki nousi kaikkien aikojen eniten otteluita TUTO-paidassa pelanneeksi pelaajaksi.

Jokipojat haki vielä kiriä hyvinkin aikaisessa vaiheessa otetun aikalisän ja kuudennen kenttäpelaajan avulla, mutta kiri katkesi Santeri Arousvan rangaistukseen.