TUTO päätti syksynsä voittoon − "Tämä ottelu kruunasi koko syyskauden"

TUTO kaatoi Jokipojat joulutauon kynnyksellä.
Kupittaan lauantai-illassa toisistaan mittaa ottivat isäntäjoukkue TUTO ja joensuulaisvieras Jokipojat. Kolmannen erän maali-ilottelu ratkaisi ottelun lopulta isännille lukemin 4-2.

Vaikka illan kohtaaminen alkoikin maalittomalla avauserällä, äityi kamppailu lopulta varsin jännittäväksi Jokipoikien pidettyä tasoitusmaalista kiinni aina päätöserän loppuun asti. Tyhjään maaliin isketty päätösosuma ratkaisi lopulta pelin isäntäjoukkueelle.

− Olimme todella vahvoja tänään. Mielestäni tämä ottelu kruunasi koko syyskauden, totesi TUTO-luotsi Miika Elomo.

TUTOn maalilla debytoi tänään TPS:n A-junioreista mukaan otettu Julius Pohjanoksa. Esitys oli vakuuttava myös päävelmantajan mielestä.

− Todella kypsä esitys eikä se mitenkään yllättänytkään, Elomo kehui.

− Äijät pelasivat todella hyvin ja tekivät minun työni helpoksi. Tämä oli hyvä startti miesten peleihin, Pohjanoksa itse totesi ottelun tauottua.

Jos turkulaisisännällä olisi ollut hivenen enemmän malttia, olisi ensimmäinen erä saattanut päättyä tuntuvaan johtoon. Muun muassa kultakypärä Aki Keinänen sai heti ottelun alkuun kaksikin potentiaalista maalipaikkaa.

Myöhemmin ottelun edetessä pelin kesken jättänyt Samuel Jukuri sai avauserässä venyä kiekon eteen toden teolla TUTOn pitäessä peliä visusti yhdessä päädyssä.

− Varsinkin ensimmäinen kymmenen minuuttia olimme jaloissa. Jukuri ja pari tolppaa pelastivat meidät ensimmäisessä erässä, totesi Jesse Paukku Fanseatin erätaukohaastattelussa.

Ensimmäisen erän aikana Jukuria taklattiin ja hänet korvasi maalilla Juho Ratilainen.

− Kaikki näkivät, että suoraan päähän taklattiin. Maalivahdin koskemattomuudesta on aina puhuttu, mutta tänään sitä ei ollut, totesi Jokipojat-käskijä Ari Aaltonen.

Avauserän loppupuolella pelin juonen löytänyt Jokipojat alkoi saada otetta ja turkulaishallinnasta huolimatta illan avausmaalia tuuletti vierasjoukkue. Parin minuutin pelin jälkeen Heikki Puustinen siirsi joukkueensa 1-0-johtoon.

Maalit jäivät päätöserään

Isännät eivät kuitenkaan täysin lamaantuneet vieraiden avausmaalista, sillä vain muutamia minuutteja myöhemmin peli oli jo tasan 1-1 Aki Juuselan osuman myötä.

Vaikka TUTOlla oli mahdollisuus siirtyä johtoon pitkän, hetken myös kahden miehen, ylivoiman aikana, saatiin maali-iloittelua odottaa päätöserään asti. Yhteensä neljä maalia tarjonnut päätöserä oli kiihkeää kamppailua loppuun asti.

Ennen päätöserän puoliväliä turkulaispoppoo oli jo kahden maalin johtoasemassa, mutta Jokipojat ei luovuttanut helpolla. Nico Friman toi joensuulaisvieraan maalin päähän 3-2-ylivoimaosumallaan, jonka jälkeen alkoi intensiivinen tasoitusmaalin metsästys.

− Joukkue taisteli tänään, mutta maalit ratkaisevat. Äijät kyllä pistivät kroppaa likoon, mutta se ei riittänyt, Aaltonen tuumi.

Lopulta Timi Lahtisen viime minuuttien osuma tyhjään maaliin ratkaisi ottelun isännille 4-2-lukemin. Joulutaukoa TUTO pääsee viettämään sarjataulukon toiselta sijalta. Jokipojat puolestaan valahti listassa kuudenneksi.

− Jokipojat uhrautui todella vahvasti. Mutta jos meidän kotiluolaan tullaan pelaamaan nollavitosta, niin pisteiden kanssa ei lähdetä, Elomo linjasi.

− Ei tässä hyvällä mielellä pysty joulutauolle lähtemään. Töitä täytyy tehdä ja pistää kaikki likoon, jotta homma lähtee kulkemaan, Aaltonen puhisi.