RoKi hyytyi, TUTO jyräsi − "Paska peli"

RoKi tuli Kupittaalle pettymään.
RoKi onnistui kiusaamaan TUTOa puolisen tuntia mutta taipui lopulta murskatappioon. Loppua kohden järkyttävän tehokkaaksi kehittynyt viimeistelytehokkuus siivitti TUTOn maukkaaseen kotivoittoon maalein 8−3 (2−1, 2−2, 4−1).

− Sinipaitainen vastustaja oli jäällä paljon parempi. Meidän täytyy mennä takaisin verstaalle ja alkaa parsia, totesi RoKi-luotsi Petteri Karjalainen.

Heti alusta asti isännän ottein kaukalossa esiintynyt TUTO sai perjantai-illan kamppailuun reippaan lähdön, kun ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen turkulaiset johtivat 2-0. Ensin Hannu Kuru ohjasi Tony Vidgrenin siniviivalta lähteneen laukauksen RoKi-maalilla torjuneen Paavo Hölsän taakse, ja nelisen minuuttia myöhemmin Tomi Wilenius iski ylivoimalla.

Avauserässä RoKi taituroi muutamaankin otteeseen läpi turkulaispuolustuksen, mutta maalit jäivät syntymättä. Erän loppupuolella rovaniemeläisten peliä alkoi värittää myös hermostuneisuus. Vieraat pääsivät peliin kuitenkin kiinni aivan viimeisillä sekunneilla, kun Turussakin kiekkoillut Malo Ville kavensi lukemat 2-1:een ajassa 19:59.

− RoKi tuli tänään kovalla paineella, eivätkä he alkaneet träppäämään. Alussa etenkin saimme kovan työmäärän tehdä, että pysyimme perässä, TUTO-käskijä Miika Elomo kommentoi ottelun päätyttyä.

Vaikka toiseen erään tultaessa RoKi piristyikin hieman, oli se kuitenkin isossa kuvassa jatkuvasti pari askelta TUTOa jäljessä. Esimerkiksi toisen erän kaksi lähes peräkkäistä turkulaisalivoimaa jäivät vierailta täysin hyödyntämättä. Henri Joki-Erkkilän iskemä 3-2-maali oli loppujen lopuksi varsin pieni lohtu rovaniemeläisten pelissä turkulaisten painaessa aina vain röyhkeämmin kohti vierasmaalia.

Päätöserässä repesi

Toisin kuin virkaveljellä Hölsällä, oli TUTOn Julius Pohjanoksalla onnistunut ilta turkulaismaalilla. Vaikka TUTO olikin hallitsevampi osapuoli, joutui Pohjanoksakin töihin omalla maalillaan.

− Hän on sillä tasolla, mitä odotamme meidän maalivahtikaksikolta. Meidän pelaajilta tuli muutama räikeä virhe ja silloin maalivahdin täytyy osata hoitaa, kommentoi Elomo.

Tomi Wileniuksen 4-2-maali toisen erän lopussa oli lopulta se, mihin RoKin peli perjantai-iltana tyssähti. Tämän jälkeen vieraiden puolustus suli täysin, eivätkä rovaniemeläiset saaneet enää itseään ollenkaan kokoon.

Pettynyt RoKi-vahti Hölsä summasi perjantai-illan koitoksen varsin harvasanaisesti.

− Paska peli. Ei tähän muuta voi sanoa.

Neljä maalia viimeiseen erään osoittaa, että TUTO teki kentällä mitä halusi. Oikeastaan erän kaikki turkulaismaalit tarjoiltiin suorastaan kultalautaselta rovaniemeläisten jo seuratessa peliä sivusta. Päätöserän neljästä maalista kaksi iski uusin turkulaisvahvistus Niclas Lucenius, joka nappasi kaiken kaikkiaan pisteet 2+1.

Elomo ei voinut olla kuin tyytyväinen omiensa suoritukseen.

− Kauden alussa oli paljon heikkoja hetkiä, joten on hienoa, että maaleja on nyt syntynyt.

− En kuitenkaan usko, että tämä olisi mikään jatkuva trendi, Elomo lisäsi.

Kun TUTO huilaa lauantain, kohtaa RoKi LeKin Lempäälässä. Tappiosta huolimatta uuteen päivään matkataan pää pystyssä.

− Tällainen peli on ehkä helpoin nollata. Päästään heti uudelleen yrittämään, Karjalainen tuumasi.