TUTO vei juhlaottelun nimiinsä − syntymäpäivälahjaksi kärkisija

TUTO tykitti SaPKon nurin.
TUTO sai 70-vuotisjuhliinsa vieraaksi SaPKon Savonlinnasta. Vaikka ottelun avausmaali olikin kovan työn takana, syntyi täysosumia lopulta seitsemän TUTOn viedessä ottelun nimiinsä 5-2-lukemin. Lopputuloksella TUTO saavutti Mestiksen kärkipaikan.

TUTOn ja SaPKon keskiviikon mittelö mukaili etenkin alussa viime lauantain kohtaamista: peli oli vauhdikasta, värikästä ja vaarallista, mutta maaleja saatiin odottaa. Sekä Kristian Järvinen että Juhana Aho joutuivat rehkimään maalinsuulla läpi illan.

Maaliton ensimmäinen erä oli isäntien hallintaa, sillä TUTO kehitteli SaPKo-maalille lukuisia maalipaikkoja. Savonlinnalaisvieraan peli lähti liikkeelle hieman unisesti, mutta erän edetessä myös SaPKo sai pikku hiljaa juonesta kiinni.

Avauserän parhaan maalipaikan sai SaPKo alivoimaa pelatessaan. Savonlinnalaisten purkukiekko ajautui Järvisen maalin taakse, josta veskari lähti sitä hakemaan. Kiekon sai lapaansa kuitenkin Jonatan Tanus TUTO-maalin ammottaessa tyhjyyttään. Kuin ihmeen kaupalla Järvinen ehti kiekon eteen, eikä savonlinnalaismaalia päästy juhlimaan.

Avausmaalia odotettiin puolitoista erää

Toinen erä oli edeltäjäänsä vieläkin vauhdikkaampi. Tilanteita sateli molempiin päihin, mutta puolustuspeli oli molemmilla mallillaan.

Ensin peliä pyöritti SaPKo, ja yhden potentiaalisimmista maalipaikoista TUTO-maalille loi Teemu Lepaus. Järvinen torjui, mutta kiekko jäi pyörimään vaarallisesti maalin tuntumaan. Turkulaiset selvisivät tästä tilanteesta kuitenkin säikähdyksellä.

Erän puolessavälissä myllyttämään pääsi TUTO. Aho sai olla valppaana turkulaisten paineen alla, sillä niin Kalle Valtola kuin Aki Keinänenkin pääsivät väläyttelemään taitojaan. Kunnian avausmaalista sai kuitenkin Tuukka Pulliainen, joka vauhdikkaan hyökkäyksen päätteeksi iski kiekon verkkoon.

Maalit nähtiin päätöserässä

Lopulta palkittiin myös savonlinnalaisten kovat ponnistelut. Välittömästi päätöserän alkuun aikaisemmin Järvistä maalillaan härnännyt Tanus tasoitti ottelun 1-1:een kovalla vedollaan.

TUTOn kuitti tuli kuitenkin miltei yhtä nopeasti: reilu minuutti myöhemmin Timi Lahtinen viimeisteli valotaululle lukemat 2-1. Lauantain voittolukemat eivät kuitenkaan toistuneet, sillä 3-1:een isännät vei Aleksi Rutanen.

Erän viimeiset kolme minuuttia tarjosivat yhteensä kolme maalia. Ailahtelevan pelinsä aisoihin saanut SaPKo aloitti lupaavalta näyttäneen kirinsä Tanuksen illan toisella osumalla. Tiukka 3-2-tilanne muuttui kuitenkin yllättävän nopeasti turkulaisten 5-2-voitoksi Mikko Laineen ja Anssi Virkin maalien myötä.