NHL-kierroksen topit ja flopit: Ällistyttävä Malkin iski hattutempun yhdessä erässä

NHL / Aamuraportti
Jevgeni Malkin oli hurjassa iskussa.
Jevgeni Malkin ja Sidney Crosby olivat pääosissa, kun Pittsburgh Penguins päätti Washington Capitalsin voittoputken. Suomalaismaalivahdeille yö oli tappiollinen.

Jatkoajan NHL-toimitus keräsi yön onnistujat ja epäonnistujat pakettiin.

Topit

Ällistyttävä Malkin, hurja Crosby, tarkka Schultz

Pittsburgh Penguinsin Jevgeni Malkin iski hattutempun yhdessä erässä hurjassa sirkusottelussa Washington Capitalsia vastaan. Capitals johti ottelua toisen erän alkupuolen maalilla jo 3-0, mutta sitten alkoi Penguinsin ilotulitus. Capitals kiri ottelun lukemista 3-5 ja 5-7 yhteensä kaksi kertaa tasoihin, mutta joutui jatkoajalla taipumaan paremmalleen.

Toisen erän yhdeksästä maalista kolme tehnyt Malkin nosti kauden saldonsa 21:een. Sidney Crosby (1+3) keräsi neljä tehopistettä, joista viimeinen oli syöttö jatkoajan voittomaaliin. Justin Schultzille kertyi ottelussa neljä syöttöpistettä.

Jack Eichel, Buffalon päällikkö

Sabresin tehokkain oli kymmenen kertaa laukonut ja kaksi maalia tehnyt Jack Eichel. Joukkueensa nuori hyökkääjätähti varmisti maaleillaan tarpeellisen 4−1-voiton Dallas Starsista. Sabresin tilanne Atlantin divisioonassa on tukala, muttei mahdoton. Kolmospaikasta taistelee peräti kuusi joukkuetta viiden pisteen sisässä.

Thomas Vanek ja Jared Coneau valopilkkuina vaikeassa kaudessa, kauppahuhuja tulossa

Red Wingsin nuori maalivahti Jared Coneau nappasi 18 torjuntaa joukkueensa kukistaessa divisioonan kärkijoukkueen Montreal Canadiensin lukemin 1-0. Kausi on ollut punasiiville vaikea ja hurja pudotuspeliputki uhkaa katketa 25 vuoden onnistumisen jälkeen. Ainoan maalin iski Thomas Vanek, joka on hiljalleen noussut kauppahuhuihin siirtotakarajan täkyksi asiallisesti sujuneen kauden ansiosta (12 maali).

Flopit

Bruins ja Tuukka Rask sinnittelivät vain avauserän

Boston Bruins floppasi ottelussa New York Islandersia vastaan. Maalittoman ensimmäisen erän jälkeen toisessa tuli takkiin 0-3. Tuukka Rask otettiin vaihtoon ennen kolmannen erän alkua 12 torjuntaa takataskussaan.

Myös Lehtoselle tappio

Suomalaisduo Kari Lehtosen ja Antti Niemen taival Dallasin maalinsuulla ei ole ollut auvoinen. Tällä kertaa Lehtonen pysyi maalinsuulla ottelun alusta loppuun, mutta tuloksena oli silti selkeä 1−4-tappio Buffalo Sabresia vastaan.