NHL-kierroksen topit ja flopit: Rantanen Avalanchen sankarina, Malkinille 500 syöttöä täyteen

NHL / Aamuraportti
Mikko Rantanen päätti Colorado Avalanchen pitkän piinan PNC Arenalla.
Kuva © Getty Images
Mikko Rantanen iski voittomaalin, kun Colorado Avalanche kukisti Carolina Hurricanesin vieraskaukalossa ensimmäistä kertaa yhdeksään vuoteen. Myös Florida Panthers jatkoi voittojen tiellä. Jevgeni Malkin puolestaan sai 500 syöttöpistettä täyteen ottelussa Columbus Blue Jacketsia vastaan. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen muutkin onnistumiset, alisuorittajat ja joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit:

Mikko Rantanen, Colorado Avalanche

Rantanen nousi ratkaisurooliin, kun Avalanche katkaisi viiden ottelun tappioputkensa Carolina Hurricanesin kustannuksella. Jatkoaikaa oli jäljellä 37 sekuntia, kun suomalainen tinttasi ottelun voittomaalin Matt Duchenen nappisyötöstä. Avalanche oli edellisen kerran onnistunut kukistamaan Hurricanesin sen kotikaukalossa 12. tammikuuta 2008.

Jevgeni Malkin, Pittsburgh Penguins

Penguinsin venäläistähti saalisti NHL-uransa 500:nnen syöttöpisteen, kun hän alusti Ian Colen tekemän 1-1-tasoitusosuman Columbus Blue Jacketsia vastaan. Voittoon asti maali ei kuitenkaan riittänyt, sillä Brandon Dubinsky iski ratkaisun jatkoajalla.

Florida Panthers

Panthers nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa, kun Anaheim Ducks kaatui vieraskaukalossa 4-1. Panthersin maaleista vastasivat Colton Sceviour, Jaromir Jagr, Aaron Ekblad ja Derek MacKenzie. Jagrista tuli samalla NHL-historian toiseksi vanhin voittomaalin tehnyt pelaaja. Tsekkilegenda kasvatti pisteputkensa jo neljän ottelun mittaiseksi.

Flopit

Victor Rask, Carolina Hurricanes

Raskin kuiva kausi sai jatkoa, kun Hurricanes hävisi Colorado Avalanchelle 2-1. Ruotsalainen on pelannut jo 12 ottelua ilman tehopisteitä. Jatkoajalla Rask katseli aitiopaikalta, kun Avalanche ratkaisi ottelun itselleen.

» Lähetä palautetta toimitukselle