NHL-kierroksen topit ja flopit: Devils ja Blackhawks urakoivat 12 maalia

NHL / Aamuraportti
New Jersey Devilsin Miles Wood iski hattutempun Chicago Blackhawksia vastaan.
New Jersey Devilsin Miles Wood iski hattutempun, kun Devils kukisti maalirikkaassa ottelussa Chicago Blackhawksin. Tampa Bay Lightning puolestaan jatkoi kalifornialaisten joukkueiden kurittamista. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Miles Wood, New Jersey Devils

Miles Wood ratkaisi NHL-uransa ensimmäisellä hattutempulla New Jersey Devilsin ja Chicago Blackhawksin välisen maali-iloittelun. Woodin toinen maali 4−1-tilanteessa aloitti Devilsin takaa-ajon ensimmäisen erän lopussa. Wood viimeisteli hattutemppunsa päätöserässä, ja ottelu päättyi lopulta Devilsin 5−7-vierasvoittoon.

Kolmen maalin lisäksi Wood saalisti yhden syöttöpisteen. Nico Hischier keräsi tehot 1+2. Keith Kincaid päästi avauserässä taakseen neljä maalia, mutta torjui silti 39 kertaa.

Tampa Bay Lightning

Itäistä konferenssia johtava Tampa Bay Lightning päätti kolmen ottelun mittaisen Kalifornian-kiertueensa 2−1-voittoon Anaheim Ducksista. Aiemmin Lightning oli jo käynyt kukistamassa San Jose Sharksin ja Los Angeles Kingsin.

Lightningin maalit iskivät J.T. Brown ja tulikuuma Vladislav Namestnikov. Osuma oli Namestnikoville jo neljäs kolmeen viimeiseen otteluun. Ducksin ainoaksi jääneen osuman laukoi Jakob Silfverberg.

Sharksin vahva päätöserä

San Jose Sharks nousi päätöserässä maalin takaa-ajoasemasta voittoon Los Angeles Kingsin vieraana. Sharksin maalintekijöinä kunnostautuivat Melker Karlsson ja Joel Ward. Kingsin ainoan osuman iski Dustin Brown.

Ottelun voittomaali syntyi seitsemän minuuttia ennen kolmannen erän loppua, kun Barclay Goodrow'n maalille lähettämä kiekko kimposi Jonathan Quickin selän taakse Wardin luistimesta.

Flopit

Jussi Jokisen tilanne

Edmonton Oilersin Jussi Jokinen ei mahtunut pelaavaan kokoonpanoon, kun Oilers hävisi vieraissa Washington Capitalsille maalein 2-1. Kokenut suomalainen on saanut 14 Oilersin paidassa pelaamassaan ottelussa kasaan ainoastaan yhden syöttöpisteen.

T.J. Oshie ratkaisi ottelun Capitalsille voittolaukauskilpailussa. Capitalsin Dmitri Orlov ja Oilersin Jujhar Khaira iskivät ottelussa kauden avausmaalinsa. Esityön Khairan osumaan teki pistetilinsä avannut Iiro Pakarinen.

Chicago Blackhawksin toinen erä

Chicago Blackhawks lähti Devils-ottelun toiseen erään 4−2-johdossa, mutta poistui erän jälkeen pukukoppiin 6−5-tappioasemassa. Corey Crawford päästi erässä viisi maalia, ja päätöserään Blackhawksin maalille luisteli Anton Forsberg.

Patrick Kane päätti seitsemän ottelun mittaisen maalittoman putkensa. Blackhawksin tehokkain pelaaja oli tehot 1+2 kerännyt puolustaja Jan Rutta.