NHL-kierroksen topit ja flopit: Sedineille veljeshistoriaa, Russell teki ratkaisumaalin omiin

NHL / Aamuraportti
Kanadalaisjoukkueiden tähtisentterit onnistuivat maalinteossa.
Jussi Jokinen, Daniel Sedin ja Eric Staal iskivät merkittäviä maaleja. Detroit Red Wings, Arizona Coyotes ja Edmonton Oilers kokivat jälleen karut tappiot. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Jokiselle ensimmäinen maali Kingsissä

Jussi Jokinen teki kauden ensimmäisen maalinsa. Washington Capitals johti 2−1 ottelun puolivälissä, mutta sen jälkeen Kings käänsi tilanteen yhdeksässä sekunnissa johdoksi, josta se ei enää luopunut. Capitalsin Jevgeni Kuznetsov ja Kingsin Marian Gaborik onnistuivat kahdesti maalinteossa vieraiden napatessa 5−2-voiton.

Daniel Sedin liittyi veljensä seuraan

Vancouver Canucks nousi päätöserässä 5−3-vierasvoittoon Nashvillessa. Daniel Sedin oli syöttänyt Loui Erikssonin maalin toisessa erässä, ja kolmannen erän tasoitusosuma toi hänelle täyteen 1000 pistettä. Kaksoisveli Henrik oli yltänyt samaan viime kaudella, ja näin Sedinit ovat ensimmäinen veljespari, jossa molemmat ovat saavuttaneet rajapyykin.

Eric Staalille täysi maalisarja

Eric Staal iski kaksi osumaa, kun Minnesota Wild kukisti kotonaan Vegas Golden Knightsin. Staal liittyi näin Andrew Laddin, Michael Grabnerin ja Brent Burnsin seuraksi pelaajiin, jotka ovat onnistuneet maalinteossa 31 joukkuetta vastaan.

Suomalaisista tehopisteille pääsi vain Mikael Granlund, joka teki kauden kuudennen maalinsa ottelun toisessa erässä.

Flopit

Red Wings tappioputkessa

Detroit Red Wings kärsi kotitappion Montreal Canadiensille. Punasiivet ovat olleet vaikeuksissa viime ajat, sillä tappio oli jo kuudes peräkkäinen. Pitkän pudotuspeliputken viime kaudella katkaissut Red Wings valahti samalla piste per ottelu -tahdin alle. Myös lokakuussa Red Wings kärsi kuusi tappiota putkeen.

Carey Pricen palattua riveihin Canadiens on voittanut kaikki neljä otteluaan. Red Wingsiä höykytti erityisesti Brendan Gallagher tehoilla 2+1.

Coyotes ensimmäistä kertaa nollilla

Vaikka kausi ei muutenkaan ole Arizonassa aiheuttanut ilonaiheita, joukkue jäi vasta nyt ensimmäistä kertaa ilman tehtyä maalia, kun Calgary Flames oli parempi maalein 3-0. Peikkona oli joukkueen entinen veräjänvartija Mike Smith, joka torjui kaikki 28 Coyotes-laukausta. Kovimmilla Smith oli avauserässä, jossa laukauksia torjuttavana oli 16.

Russellin oma maali piti Brossoit'n saldon karuna

Edmonton Oilers ja Toronto Maple Leafs tarjosivat jännittävän näytelmän loppuun asti. Connor McDavid ja Auston Matthews onnistuivat kertaalleen maalinteossa, mutta pääroolin varastivat muut. Mark Letestu ja William Nylander viettivät kolmen pisteen iltaa, kun Maple Leafs vei pisteet maalein 6-4.

Ottelun voittomaali syntyi vain minuutti ja viisi sekuntia ennen päätöstä, kun Kris Russell laukoi kiekon omaan maaliin. Päätöserän alussa Russell oli tuonut Oilersin tasoihin. Maple Leafsin viimeinen osuma syntyi tyhjään Oilers-maaliin.

Oilersin kakkosmaalivahti Laurent Brossoit on pelannut tällä kaudella seitsemän ottelua, joista viidessä tulosmerkintä on hänen nimissään. Kaikki viisi ottelua ovat päättyneet tappiollisesti, yksi niistä pisteen arvoisesti.