NHL-kierroksen topit ja flopit: Haula osui jälleen kolmannessa erässä, Rinteelle viisi takaiskua

NHL / Aamuraportti
Tässä väännössä Patrik Laine oli P.K. Subbania parempi. Ottelussa molemmat saivat nimensä maalitilastoon.
Kuva © Getty Images
Patrik Laine iski kiekon Pekka Rinteen taakse, Mikko Koivun maaliton putki katkesi. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Marner juhlisti sataa vuotta uransa parhaalla pelillä

NHL:n ensimmäiset ottelut pelattiin 19. joulukuuta 1917 ja satavuotisjuhlien kunniaksi Toronto Maple Leafs ja Carolina Hurricanes pelasivat jo iltapäivällä. Ottelu oli täydellistä Maple Leafsin juhlaa. Mitch Marner teki avausmaalin ja syötti kolme muuta osumaa. Scott Darling Hurricanesin maalilla päästi kaksi ensimmäistä laukausta maaliin ja siten Maple Leafs aloitti vahvan ottelunsa, joka päättyi 8−1-voittoon.

Suomalaispelaajista Leo Komarov ja Kasperi Kapanen onnistuivat maalinteossa. Teuvo Teräväinen syötti Hurricanesin ainoan maalin. Maalinsa lisäksi Komarov tappeli Justin Williamsin kanssa, kun kokenut hyökkääjä hermostui suomalaisen taklauksesta.

Sata vuotta sitten Toronton joukkue tunnettiin nimellä Arenas ja Maple Leafs pelasikin ottelun Arenasin pelipaidoissa. Ensimmäisessä erässä ylittyi samalla seurahistoriassa 20 000 maalin raja. Juhlaosumasta vastasi James van Riemsdyk.

Hudobin jatkoi Bruinsin hyvää virettä

Boston Bruins on voittanut joulukuun yhdeksästä ottelustaan kuusi. Anton Hudobin pelasi nollapelin, kun Bruins voitti toisena päivänä peräkkäin. Hudobin tarvitsi nollapeliinsä 36 torjuntaa, joista 17 avauserässä.

Golden Knights viime sekunneilla voittoon

Vegas Golden Knights nappasi hienon voiton NHL:n kärkijoukkue Tampa Bay Lightningista. Avauserän jälkeen 0−2-tappiolla ollut kotijoukkue teki toisessa erässä kaksi maalia ja nousi tasoihin.

Erik Haula teki kauden kymmenennen kolmannen erän maalinsa ja vei Golden Knightsin johtoon ohjaamalla Shea Theodoren laukauksen sisään. Lightning nousi vielä Victor Hedmanin tekemällä osumalla tasoihin, mutta senkin jälkeen nähtiin vielä draamaa. Deryk Engelland joutui rangaistusaitioon mailan heitosta, mutta Lightning ei hyödyntänyt ylivoimaansa. Braydon Coburnin rangaistus puolestaan kostautui ja neljä pistettä ottelussa iskenyt Theodore laukoi voittomaalin alle kolme sekuntia ennen ottelun päättymistä.

Koivun maaliton putki poikki

Mikko Koivu oli pelannut 11 ottelua pisteittä ja peräti 24 maaleitta. Tiistain kierros päätti tuskaisen vaiheen Koivun onnistuttua toisen erän päätösminuutilla. Wild-kapteenin riemuksi myös joukkue nappasi pelistä 6−4-voiton Ottawa Senatorsista.

Wildin Eric Staal oli ottelun suurin sankari tekemällä kaksi maalia ja syöttämällä yhden. Senatorsin tähtipuolustaja Erik Karlsson onnistui kahdesti maalinteossa.

Flopit

Islanders ei päässyt juhlimaan kaukalossa

New York Islanders sai hyviä uutisia halliasioissa, mutta kaukalossa ei ollut syytä juhlaan. Pudotuspeliviivan alapuolella oleva Detroit Red Wings teki kolmannessa erässä kolme maalia ja vei pisteet maalein 6−3. Henrik Zetterberg ja Dylan Larkin syöttivät kolme vierasjoukkueen osumista.

Predatorsin nollaputki katkesi tylysti

Nashville Predators ei päästänyt maaliakaan kahdessa vierasottelussaan Albertassa. Winnipeg Jetsiä vastaan putki katkesi reilun kahdeksan minuutin jälkeen Adam Lowryn osumaan. Kaksi viimeisen minuutin maalia käänsi avauserän Predatorsille, ennen kuin Patrik Laine tasoitti ottelun komealla tavalla.

Maaleja tuli pelissä paljon, ja kun kaksi minuuttia oli jäljellä, peli oli tasan 4−4. Brandon Tanev onnistui nousunsa päätteeksi ohittamaan Pekka Rinteen varsin helposti ja se oli samalla ottelun voittomaali. Jets voitti 6−4, kun Blake Wheeler varmisti voiton tyhjiin.

Pakkipörssin kärkeä nöyryytettiin

Dallas Starsin John Klingberg sai syöttöpisteen Jamie Bennin ohjattua hänen laukauksensa maaliin, mutta puolustajien pistepörssin kärkinimi jäi paremmmin mieleen takaiskumaalista. Washington Capitalsin venäläispuolustaja Dmitri Orlov vei ruotsalaisen kahville ja iski sen jälkeen 2−2-tasoituksen toisessa erässä.

Varsinaisen peliajan loppuhetkillä molemmat osuivat vielä kertaalleen, ja jatkoajalla Capitals nappasi täyden pistepotin itselleen Andre Burakovskyn ratkaistessa ottelun.

Canucksin puolustuspeli petti

Kierroksen kymmeneen otteluun mahtui 77 maalia, mutta vain yksi hattutemppu. Sen teki Vancouver Canucksin Thomas Vanek, mutta se ei auttanut joukkuetta voittoon. Puolustuspää toimi sen verran heikosti, että Montreal Canadiens vei pisteet 7−5-voitolla. Vanek keräsi maalinsa lisäksi syöttöpisteen, Canadiensin tehot jakaantuivat tasaisesti. Viisi pelaajaa sai tilillensä kaksi tehopistettä, ja näistä Nicolas Deslauriers oli ainoa kahden maalin mies.

» Lähetä palautetta toimitukselle