NHL-kierroksen topit ja flopit: Harri Säterille ensimmäinen voitto, Bruinsin pisteputki päättyi

NHL / Aamuraportti
Harri Säteri nappasi yöllä NHL-uransa ensimmäisen voiton.
Harri Säteri nappasi NHL-uransa ensimmäisen voiton ja Bruinsin pisteputki katkesi Ducksin käsittelyssä. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Harri Säterille uran ensimmäinen NHL-voitto New Yorkissa

Suomalaismaalivahti Harri Säteri nappasi yöllä NHL-uransa ensimmäisen voiton, kun Säterin Florida Panthers kaatoi New York Islandersin vieraskaukalossa 3-1. Tiistain ottelu oli Säterin NHL-uran viides ja kolmas, jonka 28-vuotias suomalainen pääsi aloittamaan.

Säteri torjui ottelussa yhteensä 32 kertaa ja hänet onnistui ohittamaan vain Islanders-puolustaja Adam Pelech

Panthersin maaleista vastasivat Mike MathesonJevgeni DadonovKeith Yandle ja Jonathan Huberdeau

Sebastian Aho onnistui maalinteossa paluuottelussaan

Carolina Hurricanesin Sebastian Aho teki paluun tositoimiin tiistai-illan kamppailussa Ottawa Senatorsia vastaan. Aho loukkaantui ottelussa Calgary Flamesia vastaan ja oli sivussa neljän ottelun ajan aivotärähdyksen ja alavartalovamman takia.

Aho onnistui maalinteossa heti ottelun kolmannen erän alussa terävällä lyöntilaukauksella. Maali 20-vuotiaan suomalaisen 17. tällä kaudella. Hurricanes voitti ottelun lopulta 2–1, voittomaalin iski Victor Rask

LaDuelle ensimmäinen NHL-maali

Los Angeles Kings -hyökkääjä Paul LaDue ampui viime yönä NHL-uransa ensimmäisen täysosuman. 25-vuotias LaDue on pelannut tällä kaudella pääosin AHL-joukkue Ontario Reignin riveissä. 36 runkosarjaottelussa on syntynyt tehopisteet 8+10.

Tiistain ottelu Dallas Starsia vastaan oli LaDuen tämän kauden toinen ja yhteensä 29. NHL-ottelu. LaDue on Kingsin oma varaus kesältä 2012.

Flopit

Bruinsin pisteputki päättyi Ducksin käsittelyssä

Boston Bruins lähti tiistai-illan otteluun 17 ottelun pisteputkessa. Anaheim Ducks oli tällä kertaa tyly vieras ja voitti ottelun numeroin 3-1. Bruins oli jäänyt edellisen kerran kokonaan ilman pisteitä joulukuun puolivälissä.

Ducks onnistui maalinteossa kahdesti ottelun avauserässä. Rickard Rakell kirjautti syöttöpisteet Jakob Silfverbergin ja Adam Henriquen maaleihin.

Flamesin voitto suli loppuhetkillä

Jääkiekko-ottelu kestää tunnetusti ainakin 60 minuuttia. Tätä tosiasiaa joutui todistamaan yön kierroksella Calgary Flames, jonka maalin johto kääntyi kahden maalin tappioksi vajaassa minuutissa.

Laajennusjoukkue Vegas Golden Knights iski ottelun päätöserän loppuhetkillä kolmesti 53 sekunnin sisään ja saavutti samalla kauden 33. voittonsa. Voittomäärä sivuaa tulokasjoukkueiden NHL-ennätystä, aiemmin samaan pystyi Florida Panthers ja Anaheim Mighty Ducks miltei neljännesvuosisata sitten.

Juttua täydennetty klo 9.34: lisätty maininta Golden Knightsin noususta.