NHL-kierroksen topit ja flopit: Rask jälleen voittoisa, Penguinsilla heikompi ilta

NHL / Aamuraportti
Tämä Miles Woodin yritys meni maalin ohi, mutta Devilsiä se ei haitannut
Kuva © Getty Images
Kuudesta kierroksen aikana tositoimissa olleesta suomalaismaalivahdista viisi kirjautti itselleen voiton. Idässä otteluja ratkottiin viime sekunneilla, lännessä nähtiin myös murskajaisia. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Raskille jatkoa putkeen sekä syöttö

Boston Bruinsin kuuma vire jatkui, kun joukkue kaatoi Toronto Maple Leafsin kotonaan 4−1. Ottelun tehokkain oli Torey Krug, jolle kirjattiin tehot 1+1. Tuukka Rask torjui Bruinsin maalilla 23 kertaa ja venytti putkensa ilman varsinaisen peliajan tappiota jo 20 otteluun. Kruununa Rask onnistui saamaan syöttöpisteen Tim Schallerin omasta päästä tekemään maaliin, kun Maple Leafs haki kavennusta ilman maalivahtia.

Huberdeaulle viime hetken voittomaali

Florida Panthersin ja Detroit Red Wingsin ottelussa jännitettä riitti pelin loppuun asti. Panthers vei täydet pisteet ja jätti vieraat nuolemaan näppejään, kun Jonathan Huberdeau teki voittomaalin vain 8,9 sekuntia ennen loppua. Osuma ei syntynyt ilman polemiikkia, sillä tilanteessa oli kontaktia Huberdeaun ja maalivahti Petr Mrazekin välillä. Oman osansa soppaan laittoi kuitenkin Red Wings -puolustaja Mike Green.

Aleksander Barkov saavutti pelinumeronsa mukaisen maalimäärän ja Harri Säteri torjui voiton. Säteri joutui antautumaan vain Danny DeKeyserille, joka teki ensimmäistä kertaa NHL-urallaan kaksi maalia yhdessä ottelussa.

Halakilla komea iltapuhde

Jaroslav Halak kirjautti 46 torjuntaa, kun New York Islanders jatkaa taisteluaan Metropolien divisioonan pudotuspelipaikoista. Halakin torjunnat toivat Islandersille elintärkeän 4−3-voiton Columbus Blue Jacketsia vastaan. Myös Islanders laukoi tiiviisti, sillä tappion kokenut Joonas Korpisalo oli kiekon tiellä 34 kertaa.

Hellebuyckille nolla, Laineelle voittomaali

Patrik Laine avasi ottelun maalihanat Winnipegissä jo kahden ja puolen minuutin pelin jälkeen. Kun ilman tähtihyökkääjä Nathan MacKinnonia pelannut Avalanche ei tehnyt ottelussa maaliakaan, Laineen ylivoimalla syntynyt osuma jäi ottelun voittomaaliksi.

Jetsin maalivahti Connor Hellebuyck osoitti jälleen kuuluvansa NHL-vahtien eliittiin torjumalla 25 laukausta. Hellebuyckille nollapeli oli kauden viides.

Flopit

Penguins jäi pahasti jalkoihin

Hyvässä vireessä tämän vuoden puolella ollut Pittsburgh Penguins joutui pettymään New Jersey Devilsin vieraana. Kotijoukkue vei voiton maalein 3−1. Travis Zajac teki Devilsin maaleista kaksi. Penguinsille kirjattiin ottelussa vain 16 laukausta kohti maalia.

Jemelinin kyseenalainen taklaus

Nashville Predatorsin ja New York Rangersin ottelussa Marc Staal joutui jättämään ottelun kesken Aleksei Jemelinin taklauksen seurauksena. Matalalla ollut Staal sai osuman päähänsä venäläispuolustajan kädestä. Jemelinille ei tuomittu rangaistusta, mutta jatkoseuraamuksia voi olla luvassa.

Itse ottelussa Predators oli parempi maalein 5−2. Sveitsiläishyökkääjä Kevin Fiala teki kaksi maalia, ja Pekka Rinteelle merkittiin voitto-ottelussa 21 torjuntaa.

Wild ja Coyotes saivat kylmää kyytiä

Minnesota Wildin vierailu Dallasissa tuotti ikävän tappion. Kotijoukkue Stars vietti juhlailtaa ja latoi sen kunniaksi kuusi maalia. Wild onnistui maalinteossa vain kerran.

NHL:n jumbojoukkueen Arizona Coyotesin ilta Los Angelesissa ei ollut sen parempi. Kings vei 6−0-voiton Jake Muzzinin tehoillessa maalin ja kahden syötön edestä. Coyotes on 15 pistettä perässä Läntisen konferenssin toiseksi huonointa joukkuetta Vancouver Canucksia.

» Lähetä palautetta toimitukselle