NHL-kierroksen topit ja flopit: Jets jatkoi murskajaisia, McDavid osui kolmesti

NHL / Aamuraportti
Winnipeg Jets maalasi seitsemästi.
Winnipeg Jetsin ja Oilers-kapteeni Connor McDavidin maalihanat olivat auki otteluiden loppuun asti. Starsin Ben Bishopin ja Detroit Red Wingsin ilta oli pettymyksen värittämä. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Winnipeg Jetsin maalikarkeloille jatkoa

Winnipeg Jets murskasi Florida Panthersin kotonaan lukemin 7-2. Jetsin Blake Wheeler ja Tyler Myers ylsivät molemmat ottelussa kolmeen syöttöpisteeseen. Kyle Connor osui Jetsille kahdesti ja Mathieu Perreault keräsi tililleen maalin sekä kaksi syöttöpistettä.

Jetsin suomalaishyökkääjä Patrik Laine iski joukkueensa seitsemännen maalin ja saalisti syöttöpisteen ensimmäiseen. Panthersin Aleksander Barkov toi toisessa erässä joukkueensa tasoihin ylivoimalla, mutta suomalaisen 2−2-maali oli lopulta laiha lohtu Panthersille.

Jets on osunut kahdessa viime ottelussaan nyt yhteensä 13 kertaa, kun se höykytti toissa kierroksella Colorado Avalanchea kotonaan maalein 6-1.

Penguins Metropolien divisioonan kärkeen

Pittsburgh Penguins otti viidennen peräkkäisen voittonsa kukistamalla Columbus Blue Jacketsin vieraissa lukemin 5-2.

Penguinsin Jake Guentzel oli joukkueensa ykköstehoilija keräten ottelussa kaksi syöttöpistettä ja yhden maalin. Tulokashyökkääjä Zach Aston-Reesen 4−1-maali oli Penguins-hyökkääjälle neljäs peräkkäinen.

McDavid kantoi Oilersin voittoon

Edmonton Oilersin supertähti Connor McDavid otti joukkueensa reppuselkään vierasottelussa Colorado Avalanchea vastaan. McDavid tasoitti ottelun toisessa erässä lukemiin 1-1, kolmannessa erässä lukemiin 2-2 ja iski illan kolmannensa tyhjiin viimeistellen loppulukemiksi 4-2 Oilersin hyväksi.

Kypärätemppu oli kanadalaiselle kauden kolmas. McDavid on kerännyt kymmeneen viime otteluun 16 pistettä.

Voitto katkaisi samalla Oilersin kuuden ottelun tappioputken.

Flopit

Red Wingsin synkkä viimeinen minuutti

Toronto Maple Leafsin ykköstähti Auston Matthews osui tolppien väliin vain 31 sekuntia ennen loppua ottelussa Detroit Red Wingsiä vastaan. Maple Leafsin ruotsalaishyökkääjä William Nylander leikkasi maalin eteen syöttäen b-pisteen kaarella olleelle Matthewsille, joka latasi kiekon tarkasti yläriman alle.

Ottelu päättyi Maple Leafsin 3−2-voittoon.

Ben Bishopin vaikea ensimmäinen erä

Dallas Starsin maalivahti Ben Bishop onnistui torjumaan vain yhden laukauksen viidestä, kun San Jose Sharks myllytti ensimmäiseen erään lukemat 4-0.

Bishopin tilalle luistellut Kari Lehtonen päästi selkänsä taakse yhden laukauksen Sharksin pokatessa ottelusta kaksi pistettä maalein 5-2.

Sharks-alakerta koki kovia kolmannessa erässä, kun Dylan DeMelo ja Brent Burns joutuivat jättämään ottelun kesken. Sharksin päävalmentaja Peter DeBoer totesi kuitenkin ottelun jälkeen DeMelon olevan kunnossa, ja uskoi myös Burnsin matkaavan joukkueen mukana neljän ottelun vieraskiertueelle.