NHL-kierroksen topit ja flopit: Panthers yhä lähempänä pudotuspelipaikkaa

NHL / Aamuraportti
James Reimer torjui kauden neljännen nollapelinsä New York Islandersia vastaan.
Florida Panthers nousi voitollaan jo pisteen päähän yhden ottelun enemmän pelanneesta New Jersey Devilsistä, joka on tällä hetkellä Itäisen konferenssin viimeisellä pudotuspelipaikalla. Toronto Maple Leafs ei kyennyt kasvattamaan kotivoittoputken ennätystään eikä saavuttamaan uutta ennätystä voittojen määrässä yhdellä kaudella. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Reimer nollasi New York Islandersin vahvalla esityksellä

James Reimer torjui viidennen peräkkäisen voittonsa Barclays Centerissa New York Islandersia vastaan. Kauden neljäs nollapeli hänelle tuli 32 torjunnalla. Yhdeksästä edellisestä aloittamastaan ottelusta kanadalainen on hävinnyt ainoastaan yhden.

Voitto oli Florida Panthersille jo 20. edellisestä 27 ottelusta ja nosti joukkueen enää pisteen päähän pudotuspelipaikasta. Islanders on sen sijaan hävinnyt tämän vuoden puolella pelatuista 20 kotiottelustaan jo 15.

Panthersin toinen onnistuja oli puolustaja Keith Yandle, joka teki yhden ja syötti yhden Panthersin maaleista. Yhdysvaltalaispuolustaja on kerännyt edelliseen 26 otteluun 24 pistettä.

Kolme tulokasta teki uransa avausmaalin, neljännelle avauspiste

New York Rangersin Lias Andersson teki debyytissään heti maalin Washington Capitalsia vastaan. Joukkueen toinen tulokas, tšekkipelaaja Filip Chytil, pelasi alkukaudesta kaksi ottelua kiikaritehoilla, mutta palattuaan lähes puolen vuoden jälkeen Rangers-kokoonpanoon hän syötti joukkueen toisen maalin.

Carolina Hurricanesin Warren Foegele onnistui heti debyytissään maalinteon lisäksi syöttämään yhden joukkueensa maalin.

Kolmas uransa avausmaalin tehnyt pelaaja oli debyytin edellisessä ottelussaan tehnyt Arizona Coyotesin puolustaja Trevor Murphy.

Clayton Keller Coyotesin tulokasennätykseen voitossa Tampa Bay Lightningia vastaan

Yhdysvaltalaistulokas Clayton Keller viimeisteli Arizona Coyotesin voiton tyhjään maaliin kauden 23. osumallaan. Hän nousi sillä kaikkien aikojen tulokkaaksi maalimäärällä mitattuna organisaation historiassa.

Antti Raanta oli pelata kauden kolmannen nollapelinsä 19 torjunnalla yhtä liigan kärkiseuraa vastaan. Nikita Kutšerov pilasi suomalaisen nollapelin reilut viisi minuuttia ennen loppua ylivoimalla. Raanta on hävinnyt edellisestä seitsemästä aloittamastaan ottelusta vain yhden.

San Jose Sharks varmisti paikkansa pudotuspeleissä kahdeksannella peräkkäisellä voitollaan

Sharks voitti United Centerissa Chicago Blackhawksin vieraana tiukassa ottelussa. Alle viisi minuuttia ennen loppua Thomas Hertl vei Sharksin 3−2-johtoon, mutta konkarihyökkääjä Patrick Sharp tasoitti ottelun vielä pari minuuttia myöhemmin. Ottelu ratkesi voittomaalikilpailussa Kevin Labancin onnistuttua maalinteossa.

Carolina Hurricanesin Sebastian Aho ja Valentin Zykov jatkoivat pisteputkiaan

Hurricanes jatkoi Ottawa Senatorsin tappioputkea viidennellä ottelulla kotonaan PNC Arenalla. Joukkueen voittomaalista vastasi venäläinen tulokas Valentin Zykov. Laituri on kerännyt nyt edellisissä kolmessa ottelussaan tehot 3+2. Saavutuksen merkitystä korostaa se, että hänelle on kertynyt urallaan kahden kauden aikana ainoastaan kuusi ottelua.

Sebastian Aho viimeisteli ottelun loppulukemiksi 4-1 tyhjään Senators-maaliin. Näin suomalaisen pisteputki venyi jo yhdeksän ottelun mittaiseksi.

Flopit

New York Rangers hävisi ottelun Washington Capitalsia vastaan jo ensimmäisessä erässä

TPS:ssä viime kaudella pelannut tulokasmaalivahti Aleksandar Georgijev pommitettiin Rangersin maalilta vaihtoon alle yhdeksässä minuutissa. Kuudesta laukauksesta venäläis-bulgarialainen maalivahti torjui vain kolme.

Rangers pääsi ottelun lopussa vielä kahden maalin päähän, mutta tehoton ylivoima ei auttanut joukkuetta voittoon saakka.

Voittomaaliksi jäänyt kolmas osuma oli maalitilaston voittoa tavoittelevan Aleksander Ovetškinin kauden 45. maali. Venäläinen johtaa nyt Patrik Lainetta kahdella maalilla, mutta Winnipeg Jetsillä on yksi ottelu enemmän jäljellä.

Toronto Maple Leafsin 13 kotiottelun voittoputki poikki Buffalo Sabresia vastaan

Maple Leafs haki ennätyksellistä kauden 46. voittoaan kotonaan ja yritti samalla venyttää kotivoittojensa ennätysputkea 14 otteluun. Ottelun ratkaisupelaajaksi nousivat kaksi maalia tehnyt Buffalo Sabresin ykkössentteri Jack Eichel ja 39 kertaa ottelussa torjunut Chad Johnson.

Toronto Maple Leafs olisi tarvinnut voiton myös varmistamaan pudotuspelipaikkansa. Joukkueella on kuitenkin vielä kuusi ottelua jäljellä.

Pudotuspelipaikasta kamppaileva Colorado Avalanche hävisi erikoistilanteissa Vegas Golden Knightsille

Tiukassa pudotuspelikamppailussa oleva Avalanche oli yllättävänkin heikko erikoistilanteissa Las Vegasissa Golden Knightsin vieraana. Joukkue ei onnistunut kertaakaan ylivoimalla kuuden minuutin yrityksestä huolimatta. Sen sijaan Golden Knights onnistui hyödyntämään kaksi kolmesta ylivoimastaan liigan kolmanneksi parasta alivoimajoukkuetta vastaan.

Pisteet olisivat tulleet Avalanchelle tarpeeseen, sillä yhden ottelun vähemmän pelannut St. Louis Blues on noussut jo yhden pisteen päähän viimeisestä pudotuspelipaikasta. Golden Knights varmisti voitollaan paikan kevään pudotuspeleissä.

Detroit Red Wings jälleen tehoton ylivoimalla

Red Wings jäi ilman ylivoimamaalia jo kuudennessa peräkkäisessä ottelussa. Ylivoimatilanteita ei tullutkaan kuin yksi, mutta se oli joukkueelle yhteensä jo 15. peräkkäinen. Tehottomuuden lisäksi Jared Coreau pelasi epävarmasti maalillaan ja Montreal Canadiens jatkoi vieraiden tappioputkea kolmannella ottelulla.