NHL-yö: Laineen Jets nappasi toisen kiinnityksen, Haula ratkaisi maratonottelussa

NHL / Aamuraportti
Laine onnistui maalinteossa myös toisessa ottelussa.
Philadelphia Flyers tasoitti ottelusarjan Pittsburgh Penguinsia vastaan lukemiin 1-1. Winnipeg Jets nappasi ottelun kolmostähdeksi valitun Patrik Laineen johdolla toisen kiinnityksen jatkopaikkaan. Erik Haula vei Vegas Golden Knightsin jo 2-0 johtoon sarjassa Los Angeles Kingsiä vastaan. Ottelu kesti ennätykselliset yli 95 minuuttia.

Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers 1-5 (voitot 1-1)

7-0 tappion sarjan avauspelissä kokenut Philadelphia Flyers onnistui käyttämään maalipaikat tehokkaasti hyväkseen joukkueiden toisessa kohtaamisessa. Seitsemän ylivoimatilaisuutta hukannut Pittsburgh Penguins laukoi ottelussa kohti maalia yhteensä 35 kertaa, mutta viime ottelussa maalilta vaihdettu Brian Elliot nappasi itseluottamuksensa ja joukkueensa kannalta erittäin tärkeän voiton.

Ensimmäisen pudotuspelimaalinsa ylivoimalla iskeneellä tulokashyökkääjä Nolan Patrickilla oli helppo työ lyödä kiekko puolityhjään rysään Sean Couturierin näyttävän syötön päätteeksi. Couturier oli illan hahmo keräten kaksi syöttöpistettä sekä onnistuen itse maalinteossa ottelun toisen erän alussa.

Penguins-vahti Matt Murraylla oli otteluun lähdettäessä allaan kolmen pudotuspeliottelun nollapeliputki, jonka kaksi ensimmäistä peliä olivat jäänteitä viime kevään finaalipeleistä. Murray torjui ottelussa vain 15 laukausta, eikä voinut maaleille mitään.

Flyersilta maalinteossa kunnostautuivat Couturierin ja Nolanin lisäksi puolustaja Shayne Gostisbehere, hyökkääjä Travis Konecny ja kiekon omasta päädystään tyhjään maaliin laukonut puolustaja Andrew MacDonald. Penguinsin ainokaisen iski Patric Hörnqvist.

Winnipeg Jets - Minnesota Wild 4-1 (voitot 2-0)

Winnipeg Jets otti toisen kiinnityksen jatkopaikkaan, kun se kaatoi toistamiseen kotipelissään Mikko Koivun johtaman Minnesota Wildin.

Jetsin maalinteon aloitti järkälemäinen puolustaja Tyler Myers, joka veivasi kiekon nuottaan hienolla yksilösuorituksella. Kanadalainen nappasi ottelussa myös syöttöpisteen.

Ensimmäisessä osaottelussa ensimmäisen pudotuspelimaalinsa iskenyt Patrik Laine onnistui jälleen ohittamaan Wild -maalia vartioineen Devan Dubnykin komealla b-pisteen kaarelta lähteneellä lyöntilaukauksella. Laine valittiin ottelun kolmostähdeksi.

Ottelun ykköstähdeksi valittu Jets -puolustaja Dustin Byfuglien saalisti yhden syöttöpisteen ja esitti läpi ottelun hyvin fyysistä peliä, josta oman maistiaisensa sai myös kapteeni Koivu.

Wildin peli oli läpi ottelun halutonta, josta kertoo myös joukkueiden maalia kohti suuntautuneiden laukausten määrä: Jetsille laukauksia kertyi 44 kappaletta, kun Wild onnistui pommittamaan kiekon Jets -maalille asti vain 17 kertaa.

Ottelun lopulla molempien joukkueiden tunteet kuumenivat, jonka johdosta viimeisen kymmenen sekunnin aikana Jetsille merkattiin 36 jäähyminuuttia, Wildille niitä kertyi kaksi enemmän, 38 minuutin verran.

Laineen ja Myersin lisäksi maalinteossa Jetsiltä onnistuivat hyökkääjät Paul Stastny ja Andrew Copp.

Vegas Golden Knights - Los Angeles Kings 2 - 1 ja. (voitot 2-0)

Ensimmäisen osaottelun lukemin 1-0 itselleen naarannut Golden Knights aloitti maalinteon myös toisessa ottelussa. Knights -hyökkääjä lähetti viivalta laukauksen ja Alex Tuch lapioi paluukiekon maalin edestä Kings -puolustuksen estelemättä maaliin.

Kings oli ensimmäisessä ja toisessa erässä ajoittain suurissakin ongelmissa, mutta onnistui silti iskemään ottelun seuraavan maalin. Kings -puolustaja Paul LaDue lähetti ylivoimalla siniviivalta rannelaukauksen, joka painui Knights -puolustaja Deryk Engellandin varusteiden kautta ohi maalilla torjuneen Marc-André Fleuryn.

Huolimatta Golden Knightsin vahvasta vyörytyksestä Kings-maalille lähes koko kolmannen erän ajan, pelasi koko Kings -viisikko uhrautuvasti maalivahti Jonathan Quickin torjuessa vakuuttavasti.

Ilman pelikieltoaan kärsivää ykköspuolustaja Drew Doughtya pelaava Kings joutui kuormittamaan pakkiparia Alec Martinez-Oscar Fantenberg erityisen paljon. Esimerkiksi nuori Fantenberg ei ollut ennen tätä peliä koskaan pelannut pudotuspeliottelussa yli 20 minuuttia, kun minuutteja kertyi varsinaisella peliajalla yli 25. Lopulta Martinezille kertyi peliaikaa lähes 45 minuuttia, Fantenbergille 41 minuuttia.

Puolustajien kuormitus koitui lopulta Kingsin kohtaloksi toisessa jatkoerässä, kun suomalaishyökkääjä Erik Haula ratkaisi ottelun ajassa 95.22 liu'uttaen kiekon ohi 54 kertaa maalilla torjuneen Jonathan Quickin.

Ottelu oli pituutensa puolesta niin Kingsin seuraennätys pudotuspeleissä, kuin myös pisin tulokasjoukkueen pelaama playoff-ottelu NHL:n historiassa.

Otsikkoa muokattu 14.4.2018 klo 9.36: Poistettu maininta Flyersista ja lisätty maininta Haulan ratkaisusta.