NHL-yö: David Pastrnak teki historialliset kuusi tehopistettä, Predators ja Lightning säilyttivät kotietunsa

NHL / Aamuraportti
David Pastrnak teki kolme maalia ja keräsi yhteensä kuusi tehopistettä ottelussa Maple Leafsia vastaan.
David Pastrnak teki peräti kuusi tehopistettä Bruinsin ottaessa jo toisen voiton Maple Leafsista. Kotietunsa säilyttivät myös Predators ja Lightning. Predators tosin sai tehdä täyden päivätyön voittaakseen tiukasti taistelleen Avalanchen.

Nashville Predators – Colorado Avalanche 5-4 (voitot 2-0)

Colorado Avalanche piinasi Nashville Predatorsia tällä kertaa ottelun loppuun asti mutta ottelun voittoon Avalanchen eväät eivät aivan riittäneet. Predators säilytti kotietunsa ja voitti toisen kohtaamisen maalein 5-4.

Predators näytti ratkaisevan ottelun jo toisessa erässä kun Kevin Fiala, Viktor Arvidsson ja Ryan Johansen tekivät kolme maalia peräjälkeen ja tilanteeksi 3-1 Predatorsille. Nathan MacKinnon teki kuitenkin toisen erän lopussa todellisen tahtomaalin pitkän kuljetuksen päätteeksi ja kavensi tilanteeksi 2-3.

Kolmannessa erässä maaleja tehtiin vuoronperään ja Avalanche tuli kahdesti erän aikana maalin päähän. Ottelun voittomaaliksi jäi lopulta Ryan Hartmanin tyhjään maaliin tekemä osuma, kun Avalanche haki tasoitusta ilman maalivahtia. Alexander Kerfoot teki vielä 36 sekuntia ennen kolmannen erän loppua 4-5 kavennuksen vierasjoukkueen pelatessa silloinkin kuudella kenttäpelaajalla ilman maalivahtia.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin Predatorsin neljännen maalin tehnyt kolmosketjun laituri Austin Watson.

Pekka Rinne torjui Predatorsin maalilla 26 kertaa hänen torjuntaprosenttinsa ollessa kuitenkin vain 86,7. Avalanchen maalilla Jonathan Bernier oli kiekon tiellä 28 kertaa.

Avalanchella oli ottelusta sivussa ensimmäisessä pudotuspeliottelussa loukkaantunut tulokaspuolustaja Samuel Girald. Jo ennestään Avalanchen kokoonpanosta puuttui runkopuolustaja Erik Johnson sekä ykkösmaalivahti Semjon Varlamov.

Eeli Tolvanen ei ollut Predatorsin pelaavassa kokoonpanossa, kuten hän ei ollut ensimmäisessäkään pudotuspeliottelussa. Tolvanen pääsi pelaamaan runkosarjan lopussa kolmessa Predatorsin ottelussa.

Tampa Bay Lightning – New Jersey Devils 5-3 (voitot 2-0)

Tampa Bay Lightning oli liian kova pala New Jersey Devilsille ja otti ottelusarjan toisen voiton numeroin 5-3. Lightning ratkaisi ottelun toisessa erässä tehden neljä maalia peräjälkeen, karaten jo 5-1 johtoon.

Ottelu oli ensimmäisen erän jälkeen tasanumeroissa Brayden Pointin maalatessa Lightningille ja Nico Hischierin Devilsille. Tulokaspelaaja Hischierille maali oli hänen uran ensimmäinen pudotuspelimaali.

Lightningin toisen erän maalikarkeloissa kunnostautuivat kaksi maalia tehnyt Alex Killorn ja kolme tehopistettä saalistanut Nikita Kutšerov. Runkosarjassa 15 maalia tehnyt Killorn on tehnyt nyt kahdessa pudotuspeliottelussa jo kolme maalia.

Devils vastasi ottelun kahdesta viimeisestä maalista. Toisen erän lopussa Sami Vatanen teki pitkän kuljetuksensa päätteeksi kovalla rannelaukauksella uransa kuudennen pudotuspelimaalinsa. Blake Coleman kaunisteli vielä kolmannessa erässä loppulukemat 3-5.

Andrei Vasilevski torjui maalillaan peräti 41 laukausta. Devils voitti laukaukset kohti maalia 44-26.

Devils-maalivahti Keith Kinkaid onnistui torjumaan vain 10 laukausta, päästäen viisi maalia selkänsä taakse. Kinkaid saikin tehdä tilaa Cory Schneiderille toisessa erässä.

Boston Bruins – Toronto Maple Leafs 7-3 (voitot 2-0)

Boston Bruins oli omaa luokkaansa ja otti toisen voiton Toronto Maple Leafsista maalein 7-3. Bruins latoi heti ensimmäisessä erässä neljä maalia Maple Leafsin verkkoon ja käytännössä ratkaisi ottelun.

David Pastrnak oli ottelussa täysin pysäyttämätön, hän teki hattutempun ja keräsi lisäksi kolme syöttöpistettä. Kahdessa pudotuspeliottelussa Pastrnak on tehnyt nyt yhdeksän (4+5) tehopistettä.

Pastrnakin kuusi tehopistettä yhdessä pudotuspeliottelussa sivuaa Bruinsin seurahistorian ennätystä. Ainoastaan Phil Esposito ja Rick Middleton ovat pystyneet tekemään kuusi tehopistettä yhdessä pudotuspeliottelussa. Middleton viimeksi vuonna 1983.

Bruinsin ykkösketju oli pelipäällä illan ottelussa. Patrice Bergeron (0+4), Brad Marchand (0+4) sekä Pastrnak (3+3) keräsivät yhteensä 14 tehopistettä.

Ainoa Maple Leafsin valonpilkahdus ottelussa oli toinen erä, jonka se voitti Mitch Marnerin ja Tyler Bozakin maaleilla 2-1. Kolmannessa erässä James van Riemsdyk teki vielä kolmannen maalin torontolaisille.

Maple Leafsin maalilla Frederik Andersen päästi viidestä Bruinsin laukauksesta kolme maaliin ja hänet vaihdettiin pois maalista, kun ensimmäistä erää oli pelattu vasta runsaat 12 minuuttia. Andersenin korvanneelle Curtis McElhinneylle kirjattiin ottelussa 19 torjuntaa, neljän kiekon painuessa hänen selkänsä taakse.

Tuukka Rask torjui Bruinsin maalilla 30 kertaa ja otti uransa 32. voittonsa pudotuspeleissä.

Maple Leafsin päävalmentajalla Mike Babcockilla riittää miettimistä kun sarjan seuraavat kaksi ottelua pelataan Torontossa. Kahden ensimmäisen ottelun jälkeen sarjan maalit ovat 12-4 Bruinsille ja tähtipelaajat Auston Matthews sekä William Nylander ovat vielä ilman tehopisteitä.

Anaheim Ducks – San Jose Sharks 2-3 (voitot 0-2)

San Jose Sharks jatkoi ryöstäretkeään ottamalla jo toisen voittonsa Anaheim Ducksin kotikentällä maalein 3-2.

Ducks sai otteluun unelma-alun, kun joukkueen ensimmäinen Jakob Silfverbergin ampuma laukaus painui maaliin vain 40 sekunnin pelin jälkeen. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin kuitenkin Sharksin 2-1 johtoasemassa.

Tomas Hertl teki toisen erän alussa upean soolomaalin, jossa hän purjehti kentän läpi ja nosti kiekon rystyltä ohi Ducks-maalivahti John Gibsonin. Hampus Lindholm teki vielä samaisessa erässä ylivoimalla kavennuksen 2-3, mutta sen lähemmäs Ducks ei enää päässyt.

Kolmannen erän lopussa Corey Perry otti typerän jäähyn taklattuaan kiekotonta Melker Karlssonia ja vaikeutti samalla huomattavasti Ducksin tasoitustoiveita. Perry saattaa vielä saada taklauksestaan pelikieltoa.

Sharksin maalilla Martin Jones torjui 28 kertaa ja otti tärkeitä torjuntoja kolmannen erän lopussa Ducksin hakiessa vimmatusti tasoitusta.

Ottelun paras pelaaja oli maalin ja maalisyötön saalistanut Sharksin Logan Couture.

Randy Carlylen valmentama Ducks on vaikeassa tilanteessa, joukkue on otteluvoitoissa 2-0 tappiolla, kun seuraavat kaksi ottelua pelataan Sharksin kotijäällä.