NHL-yö: Capitals tasoitti voitot, Kevin Fiala pelasti Predatorsin

NHL / Aamuraportti
Kevin Fiala onniteltavana voittomaalinsa jälkeen.
Washington Capitals voitti kotonaan Pittsburgh Penguinsin hieman kyseenalaisten tilanteiden jälkeen ja tasoitti ottelusarjan voitot. Nashville Predators puolestaan vei todellisen jännitysnäytelmän vasta toisen jatkoerän maalilla ja tasoitti niin ikään otteluvoitot Winnipeg Jetsiä vastaan.

Washington Capitals – Pittsburgh Penguins 4-1 (voitot 1-1)

Washington Capitals voitti kotonaan Pittsburgh Penguinsin maalein 4−1 ja tasoitti samalla ottelusarjan voitot. Penguinsia ottelussa jäi kaivelemaan hylätty kavennusmaali ja Capitals-hyökkääjä Tom Wilsonin kyseenalainen taklaus.

Maalinteon ottelussa aloitti Aleksandr Ovetškin, joka ohitti Penguins-maalivahti Matt Murrayn tarkalla laukauksella nopean vastahyökkäyksen päätteeksi. Ovetškin on onnistunut maalinteossa nyt kolmessa peräkkäisessä ottelussa ja on tehnyt kevään pudotuspeleissä jo seitsemän maalia.

Capitals iski vielä toistamiseen ensimmäisessä erässä, kun Jakub Vrana teki uransa ensimmäisen pudotuspelimaalinsa. Ylivoimalla syntyneeseen maaliin antoi erinomaisen syötön maalin takaa tanskalaishyökkääjä Lars Eller.

Toisen erän alussa Brett Connolly iski läpiajosta Capitalsin jo kolmen maalin johtoasemaan saaden maaliinsa oivallisen pystysyötön Elleriltä. Kaikki Capitalsin kolme maalia menivät Murrayn ohi tämän hanskakäden puolelta.

Kris Letangin tarkka siniviivalaukaus yllätti Capitals-maalivahti Braden Holtbyn vielä samaisessa toisessa erässä ja Penguins kavensi tilanteeksi 3−1. Maaliin sai syöttöpisteen todellinen pudotuspelipelaaja  Jake Guentzel, jolla on kasassa jo 17 (7+10) tehopistettä tämän kauden pudotuspeleissä.

Kolmannen erän ainoa maalintekijä oli Nicklas Bäckström. Ruotsalainen iski Capitalsin neljännen täysosuman tyhjään maaliin Penguinsin hakiessa kavennusta ilman maalivahtia.

Viimeisen erän yhdeksännellä peliminuutilla nähtiin Penguinsia sapettanut tilanne, jossa Patric Hörnqvist näytti tunkevan Sidney Crosbyn maalille kuskaaman kiekon Holtbyn patjan alta maaliin. Pitkän videotarkastelun jälkeen maali kuitenkin hylättiin ja Penguins jäi ilman kavennusmaalia.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Holtby torjui maalillaan 32 laukausta, kun Murray kaukalon toisessa päässä ehti kiekon eteen 28 kertaa. Eller puolestaan oli ottelun tehokkain pelaaja kolmella (0+3) tehopisteellään.

Ilman Jevgeni Malkinia pelannut Penguins sai lisää ikäviä uutisia, kun runkopuolustaja Brian Dumoulin loukkaantui. Dumoulin otti omassa puolustuspäässä vastaan Ovetškinin taklausta, kun samaan aikaan Wilsonin olkapää osui takaapäin yhdysvaltalaispuolustajaa päähän. Jykevä puolustaja ei palannut enää kaukaloon tärskynsä jälkeen.

Ottelusarjan seuraavat kaksi ottelua pelataan Pittsburghissa, Penguinsin kotiareenalla.

Nashville Predators – Winnipeg Jets 5-4 2.je (voitot 1-1)

Nashville Predatorsin ja Winnipeg Jetsin välisessä ottelussa ratkaisua saatiin odotella aina toiseen jatkoerään saakka. Predators voitti lopulta jännitysnäytelmän Kevin Fialan jatkoerämaalilla 5−4 ja tasoitti sarjan otteluvoitot.

Kovalla intensiteetillä ottelun aloittanut Predators vastasi avausmaalista, kun ensimmäistä erää oli pelattu vasta 27 sekuntia. Ryan Johansen ohitti Jets-maalivahti Connor Hellebuyckin tarkalla rannelaukauksella saatuaan syötön maaliin Filip Forsbergilta.

Jets vastasi kuitenkin vahvasti tekemällä kaksi maalia vain 29 sekunnissa. Ensin Dustin Byfuglien onnistui lähietäisyydeltä yllättämään Pekka Rinteen Mark Scheifelen tehtyä esityön maaliin.

Scheifele teki itse ylivoimalla Jetsin johto-osuman Paul Stastnyn ja Patrik Laineen saatua syöttöpisteet osumaan. Jets johti ottelua ensimmäisen erän jälkeen 2-1.

Toisessa erässä Predators näytti kääntävän ottelun itselleen tehtyään kaksi maalia. Ensin ylivoimalla P.K. Subbanin kova lyöntilaukaus painui maaliin ja erän lopulla Viktor Arvidsson vei Predatorsin maalin johtoon.

Brandon Tanev tasoitti ottelun Jetsille kolmannen erän alkupuolella, mutta vain 34 sekuntia myöhemmin oli asialla jälleen Johansen vieden Predatorsin johtoon kolmannen kerran ottelussa.

Kolmannen erän lopussa Jets haki vimmatusti tasoitusta ilman maalivahtia ja vain runsas minuutti ennen varsinaisen peliajan loppumista Scheifele niittasi ottelun tasoihin Blake Wheelerin taidokkaasta esityöstä. Maali oli Scheifelelle jo neljäs ottelusarjassa Predatorsia vastaan.

Ottelun ratkaisu nähtiin vasta toisessa jatkoerässä, kun Predators pääsi vastahyökkäykseen kahdella yhtä vastaan. Craig Smith syötti eikä Fiala erehtynyt, vaan siirsi kiekon ohi 36 torjuntaa ottelussa tehneen Hellebuyckin.

Rinne torjui maalillaan peräti 46 laukausta ja otti tärkeitä torjuntoja varsinkin ensimmäisessä jatkoerässä. 35-vuotias veteraani paransi otteitaan, mitä pidemmälle ottelu eteni.

Miikka Salomäki ei mahtunut Predatorsin pelaavaan kokoonpanoon ja Jetsin Joel Armia oli sivussa ylävartalovamman takia.

Ottelusarja siirtyy seuraavaksi Kanadan puolelle Winnipegiin, jossa pelataan seuraavat kaksi ottelua.