NHL-yö: William Karlsson ratkaisi jatkoajalla, Lightning voitti Bruinsin

NHL / Aamuraportti
William Karlsson nousi Golden Knightsin sankariksi jatkoaikamaalillaan.
Tampa Bay Lightning voitti kotonaan Boston Bruinsin ja tasoitti ottelusarjan voitot. Vegas Golden Knights puolestaan voitti William Karlssonin jatkoaikamaalilla San Jose Sharksin vieraissa ja siirtyi ottelusarjassa johtoon.

Tampa Bay Lightning – Boston Bruins 4-2 (voitot 1-1)

Tampa Bay Lightning voitti Boston Bruinsin kotonaan maalein 4-2 ja tasoitti ottelusarjan voitot. Lightningin tehopelaajana hääri Brayden Point, joka oli mukana jokaisessa joukkueensa maalissa saalistaen peräti neljä (1+3) tehopistettä.

Ensimmäinen erä oli Lightningin selvää hallintaa, mutta Yanni Gourde oli ainoa Lightning-pelaaja, joka onnistui maalinteossa. Bruinsin tulokaspuolustaja Charlie McAvoy tasoitti ottelun vielä ensimmäisen erän lopussa, uransa ensimmäisellä pudotuspelimaalilla.

Bruins sai pelata ensimmäisessä erässä kahden miehen ylivoimalla lähes kaksi minuuttia, saamatta kuitenkaan maalia aikaan.

Tyler Johnson oli toisen erän ainoa maalintekijä. Maali syntyi Lightningin nopeasta vastahyökkäyksestä, jossa hienon esityön maaliin teki Point.

Kolmannessa erässä Lightning siirtyi jo kahden maalin johtoon, kun Ondrej Palat ampui kiekon ohi Tuukka Raskin. Tilannetta edelsi Brad Marchandin kiekon hukkaaminen keskialueella, josta Point pääsi murtautumaan Bruinsin alueelle ja syöttämään tekopaikan Palatille.

Bruins tuli vielä maalin päähän Torey Krugin neljä minuuttia ennen kolmannen erän päättymistä tekemällä maalilla. Maali syntyi Lightningin puolustuspään aloituksesta, jonka Patrice Bergeron voitti 20-vuotiaalta tulokkaalta Anthony Cirelliltä.

Point teki vielä kolmannen erän lopussa maalin tyhjiin, Bruinsin hakiessa kavennusta kuudella kenttäpelaajalla ilman maalivahtia. Pointin johtama ketju, jossa pelaavat Palat ja Johnson tekivät ottelussa yhteensä seitsemän tehopistettä.

Lightning pelasi vahvan ottelun ja voitti laukaukset kohti maalia 31-20. Andrei Vasilevski Lightningin maalilla torjui 18 laukausta ja Rask puolestaan venyi kiekon eteen 27 kertaa.

San Jose Sharks – Vegas Golden Knights 3-4 je (voitot 1-2)

Vegas Golden Knights voitti jatkoajalla San Jose Sharksin maalein 4-2 ja otti ottelusarjan toisen voiton. Vierasjoukkueen sankariksi nousi William Karlsson, joka teki voittomaalin ottelun ensimmäisessä jatkoerässä.

Ottelun ensimmäinen erä oli maaliton, mutta toisessa erässä verkko heilui peräti neljä kertaa. Golden Knights teki kolme maalia toisessa erässä, joista kaksi ensimmäistä ylivoimalla.

Ottelun maalinteon aloitti kuitenkin Timo Meier, joka teki ylivoimalla avausmaalin kotijoukkue Sharksille. Tämän jälkeen Golden Knights teki kaksi ylivoimamaalia, joista vastasivat Colin Miller sekä Jonathan Marchessault. Reilly Smith vei Golden Knightsin jo kahden maalin johtoon, kun ensimmäistä erää oli pelaamatta runsaat viisi minuuttia.

Kolmannessa erässä Sharks punnersi ottelun väkisin tasoihin. Evander Kane teki ensin kavennusmaalin ja Tomas Hertl tasoitti ottelun kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Ottelun ratkaisu syntyi, kun ensimmäistä jatkoerää oli pelattu noin kahdeksan minuuttia. Karlsson kuljetti kiekon keskialueelta saakka Sharksin alueelle ja ampui tarkan laukauksen maalin takakulmaan ohi Martin Jonesin.

Huippukautta pelaava Karlsson on tehnyt nyt kolmessa pudotuspeliottelussa Sharksia vastaan jo seitsemän (3+4) tehopistettä. Runkosarjassa 25-vuotias ruotsalainen teki peräti 43 maalia ja vain Aleksandr Ovetškin (49) ja Patrik Laine (44) ylsivät kovempiin maalimääriin.

Golden Knightsin toinen sankari oli peräti 39 laukausta torjunut maalivahti Marc-Andre Fleury. Sharksilla oli myös omat paikkansa jatkoajalla mutta Fleury oli ohittamaton.

Tämän kauden pudotuspeleissä Fleury on voittanut seitsemästä pelaamastaan ottelusta kuusi, torjuntaprosentin ollessa 96,0 ja päästettyjen maalien keskiarvo ottelua kohti 1,23.