Mielipide

Risto Dufva ja kasvuprosessin perusteet

LIIGA / Kolumni
Risto Dufvan Tappara on kehitysprosessissa, jonka ensimmäinen välietappi päättyi marraskuun maajoukkuetaukoon. Joukkue on tällä hetkellä tavoitteessa, mutta maaliin on vielä matkaa.

Syyskuun lopussa Tapparan peräsimeen tarttunut Risto Dufva on kyennyt lyhyessä ajassa palauttamaan joukkueen peliin uskottavuuden. Organisoitu kiekoton pelaaminen on antanut joukkueelle mahdollisuuden taistella pisteistä lähes joka pelissä. Vaikka se onkin pelin perusta, on selvää, että sillä ei vielä kuuhun mennä, jos omiin ei mene paljoa. Itsekin pitäisi pystyä maaleja tekemään. Dufva tähdentää ennen maajoukkuetaukoa suoritetussa haastattelussa, että joukkueurheilussa täyskäännöstä menestykseen ei tehdä käden käänteessä.

- Siitä kun lähdetään yrittämään, että tulee pelkkiä tappiota sitä, että voitettaisiin edes välillä, niin siinäkin on jo tekemistä. Mennään nyt step by step. Siitä kun minä tänne tulin, niin onhan se tahti kuitenkin muuttunut. Eihän se sormia napsauttamalla muutu, että joukkue, joka ei juuri voita, alkaisi kokoajan voittamaan.

- Tämä on sellainen prosessi, jossa me tehdään yhdessä. Välillä pelataan parempi peli ja välillä huonompi, mutta jaksetaan olla siinä prosessissa kiinni, koska sehän on ainoa tie, miten me pystytään parantamaan peliä. Me ollaan matkalla johonkin silloin sen pelin kanssa. Itseasiassa ne päivät, jolloin ei pelata ratkaisevat. Palaan siihen, mitä olen aikaisemminkin sanonut, että nehän ratkaisevat sen, ollaanko me prosessissa vai ei.

Tätä prosessia Dufva ja Tappara ovat jatkaneet myös maaottelutauon ajan.

- Syvennämme tauon aikana tätä ryhmäytysmisprosessia.

Hyökkäyspelissä Tapparalla on eniten petrattavaa, mutta Dufva näkee sen jo parantuneen tähänkin mennessä.

- Siihen on paljon satsattu ja se on parantunut.


Dufvalla nenä punoitti nenäpäivän kunniaksi, haastattelun tehneellä ihan muista syistä.
Jarno Hietanen - jarno.hietanen@jatkoaika.com

Dufvan Tapparan ensimmäinen tavoite täyttyi

- Meillä oli tälle pätkälle siitä kun tänne tulin maajoukkuetaukoon pistetavoite ja se saavutettiin. Pistetavoite meillä tulee olemaan tästä jouluunkin.

Kaiken logiikan mukaan prosessin edistyessä Tapparan on satsattava jatkossa tähän asti huonosti sujuneeseen vieraspelaamiseen, maalintekoon ja ylivoimapeliin. Dufva myöntää, että ylivoima ei ole sillä tasolla, millä sen pitäisi.

- Ei ole. Mutta ei sitä tauolla laiteta kuntoon, se laitetaan noissa peleissä kuntoon, näkee Dufva.

Ylivoiman saamiseksi hyvälle tasolle joukkue tarvitsee kenties vielä joitakin täsmähankintoja. Yllättävää olisi, jos minkäänlaista siirtoliikennettä ei maaottelutauon aikana tapahdu, mutta Dufva ei tätä haastattelussa avaa sen enempää.

- Katsotaan rauhassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös