SM-liigan tulevan kauden otteluohjelma valmis

LIIGA / Uutinen
Jääkiekon SM-liiga julkaisi tiistaina kauden 2012–2013 otteluohjelman. Runkosarja alkaa torstaina 13.9.2012 ja päättyy 12.3.2013. Sarjajärjestelmä on säilynyt ennallaan, mutta lohkojaossa on pieniä muutoksia.

Runkosarjan avausviikolla pelit ovat jakautuneet tasaisemmin kolmelle päivälle. Torstaina pelataan neljä ottelua, perjantaina niin ikään neljä ja lauantaina viisi. Jokerit ja Lukko ovat tositoimissa vain kerran avausviikon aikana.

Muuten avauskierroksilla on tutut vastustajat, sillä niiden aikana mitellään niin Helsingin, Tampereen kuin Satakunnan herruudesta. Hallitseva mestari JYP pelaa ensimmäisen kotiottelunsa lauantaina 15.9, jolloin mestaruusviirin nostajaisia todistamassa on vierasjoukkueena Kärpät.

Suurin muutos on joulukuun peleissä, jolloin pelataan kaksi kierrosta myös Moskovan turnauksen sekä joulun välissä. Tammikuun tasaus pelataan 17.–20.1.2013, minkä lisäksi lokakuun puolivälissä pelataan niin ikään tuplakierros samojen joukkueiden kesken.

Lohkojako on kokenut pienen muutoksen. Pääkaupunkiseudun kolmikko Blues, HIFK ja Jokerit sekä länsirannikon Lukko, TPS ja Ässät saavat seurakseen Kärpät.

Pudotuspelit alkavat tuttuun tapaan kaksi päivää runkosarjan päättymisestä eli 14.3.2013. Mestari on selvillä viimeistään 25.4.2013. Pronssiottelu on määrätty pelattavaksi 16.4.2013, jos jompi kumpi välieräsarjoista venyy seitsemään peliin. Muussa tapauksessa se pelataan kolme päivää sarjojen päättymisen jälkeen.


Kärpät ja SaiPa ovat yksi avaustorstain ottelupareista.
Markus Hästbacka - markus.hastbacka@jatkoaika.com

Runkosarjan ensimmäiset pelit

To 13.9.2012

HIFK–Jokerit

Kärpät–SaiPa

Pelicans–Blues

TPS–HPK

Pe 14.9.2012

Blues–HIFK

Ilves–Tappara

KalPa–JYP

Lukko–Ässät

La 15.9.2012

HPK–Ilves

JYP–Kärpät

SaiPa–Pelicans

Tappara–KalPa

Ässät–TPS

Otteluohjelma kokonaisuudessaan löytyy
SM-liigan sivuilta.

» Lähetä palautetta toimitukselle