Seppo Sutela TPS:n toimitusjohtajaksi (päivitetty)

LIIGA / Uutinen
HC TPS Turku Oy:n hallitus on nimittänyt Seppo Sutelan seuran uudeksi toimitusjohtajaksi. Jouko Narvanmaan seuraaja aloittaa tehtävässään heti.

HC TPS Turku Oy:n hallitus valitsi perjantaisessa kokouksessaan seuran edustusjoukkueen toiminnasta vastaavan yhtiön toimitusjohtajaksi yo-merkonomi Seppo Sutelan. Hallitus etsi uutta toimitusjohtajaa nopealla aikataululla Jouko Narvanmaan ilmoitettua eroaikeistaan tammikuun lopulla.

Virallisesti Sutela aloittaa tehtävässään 1. maaliskuuta, mutta hän on jo aloittanut totuttelemisen uusiin tehtäviinsä.

Sutela, 49, on ennen uutta pestiään tehnyt pitkän johtajauran Nokialla, viimeksi mobiili-TV:n kehityksestä ja globaalista liiketoiminnan kehityksestä vastaavana johtajana. Yli 20 vuoden työura Karhu-Titanilla, SOK:lla ja Nokian johtoportaassa päättyi tämän vuoden alussa. Sutelan suunnittelema hengähdystauko jäi kuitenkin lyhyeksi kiinnostavan TPS-paikan avauduttua.

- Otan tämän tehtävän vastaan suurella mielenkiinnolla. Olen ollut mukana kansainvälisessä liiketoiminnassa yli 20 vuotta ja palaan innolla vanhan rakkauden jääkiekon pariin, Sutela kertoi.

Aivan täysin Sutela ei jätä liike-elämää, vaan hän jatkaa oman konsulttiyrityksensä kautta muutaman yrityksen hallituksessa. Järjestelystä on sovittu yhteistuumin TPS:n kanssa.

Kokenut johtaja uusille urille

Aiempaa kokemusta kiekkopiireistä tai TPS:n toiminnasta hänellä ei ole. Väistyvä toimitusjohtaja Jouko Narvanmaa on sitoutunut perehdyttämään seuraajansa seurajohtamisen kiemuroihin kevään aikana. Myös TPS:n hallituksen puheenjohtaja Antti Kasi on ottanut aktiivisen roolin uuden tulokkaan sisäänajossa ja tulevan kauden TPS-tuotteen rakentamisessa.

- Uusi menestyksen aalto edellyttää strategista muutosta. Olemme nyt monissa asioissa potkun perässä kilpailijoitamme. Painotimme vetäjän valinnassa johtamiskokemusta ja sporttista karismaa, totesi Kasi, joka piti toimitusjohtajan paikkaa hakeneiden joukkoa ilahduttavan kovatasoisena.

Sutelalla on urheilullinen tausta, sillä hän on pelannut juniori-ikäisenä jääkiekkoa Oulun Kärpissä. Jääpallokentillä hän on edustanut Oulun Luistinseuraa ja WP-35.ttä.

taustaa

"Positiivinen äijä" TPS:n ruoriin
[lue lisää]



Kasia ei itketä
[lue lisää]

- Uskon ammattijohtajan taustasta ja urheiluharrastuksesta olevan hyötyä siinä työssä, joka tähtää TPS:n nostamiseen takaisin huipulle, totesi aktiivinen harrastekiekkoilija Sutela.

- Uskon, että minulla on paljon annettavaa Tepsille. Olen nähnyt läheltä miten yritystä hoidetaan hyvin. Pidän itseäni muutosjohtajana eli olen parhaimmillani, kun lähdetään tekemään hyvällä porukalla muutosta parempaan.

TPS on linjaamassa edustustoimintojensa työnjakoa osittain uudella tavalla. Toimitusjohtajan pääasiallisena vastuuna ovat talouteen, tuotteeseen ja markkinointiin liittyvät asiat. Valmentajakaksikko Jortikka-Virta puolestaan kantaa aiempaaa suurempaa vastuuta tulevan kauden joukkueen rakentamisesta ja junioritoiminnan kehittämisestä. Lisävahvistuksia 600 asiakasyrityksen TPS-organisaatio hakee ensisijaisesti myyntiosaamisen saralle.

» Lähetä palautetta toimitukselle