Pelicans julkisti isoja sopimuksia

LIIGA / Uutinen
Pelicans julkisti odotetusti keskushyökkääjä Matias Lopin palaavan Lahteen. Seuran kannalta vielä suurempi sopimus on Juhamatti Aaltosen viisivuotinen jatkopesti. Muita julkistuksia olivat Mestis-pistehai Lou Dickensonin pesti ja maalivahti Niko Hovisen jatko.

SM-liigan maalipörssin voitosta tällä kaudella taisteleva Juhamatti Aaltonen jatkaa Pelicansissa viisivuotisella sopimuksella. Aaltosella oli ennestään sopimus ensi kaudesta, mutta tuoreella kontrahdilla Pelicans varmistaa hyökkääjän pysymisen Lahdessa.

Aaltosen sopimuksessa ei ensi kauden osalta ole siirto-optiota edes NHL:ään. Myöhemmille kausille purkuhinta on olemassa, mutta sopimus on suora viisivuotinen eikä mahdollista käyntejä ulkomailla kesken sopimuksen.

– Merkittävä sopimus joka suhteessa, ottaen huomioon pelaajan potentiaalin, merkityksen joukkueelle ja sopimuksen pituuden. Aaltonen on kaikissa tapauksissa iso palanen joukkueen tulevaisuutta, toimitusjohtaja Ilkka Kaarna luonnehtii.

Merkittävä palanen tulevaisuuden Pelicansissa on myös paluumuuttaja Matias Loppi. Ensi viikolla 30 vuotta täyttävän keskushyökkääjän sopimus on kaksivuotinen.

Loppi teki läpimurtonsa Hannu Aravirran alaisuudessa Pelicansissa. Hän pelasi Lahdessa kolme kautta vuosina 2005–08 ja teki viimeisellä kaudellaan seurahistorian yhden kauden piste-ennätyksen (18+40=58) runkosarjassa. Loppi siirtyi Lahdesta HIFK:hon, missä vaikea loukkaantuminen jarrutti hänen menestymistään. Menneen kauden Loppi pelasi saksalaisessa Hamburg Freezersissä.

Vaasan Sportista Lahteen siirtyy kanadalaishyökkääjä Lou Dickenson. Viime kaudella KooKooseen saapunut Dickeson, 27, vaihtoi täksi kaudeksi Sportiin, missä hän voitti Mestiksen runkosarjan pistepörssin tehoin 26+35=61. Hänen sopimuksensa on 1+1-vuotinen.

Yhden vuoden jatkosopimuksella Pelicansissa jatkaa maalivahti Niko Hovinen. Välillä kolmosvahdin asemaan valahtanut Hovinen, 22, on noussut keväällä yllättäväksi vastuunkantajaksi ohi Marc Lamothen ja Tommi Nikkilän. Toistaiseksi Pelicansilla ei ole muiden maalivahtien kanssa sopimuksia.

– Joukkueen rakentaminen jatkuu suunnitelmien mukaisesti, mutta vielä on paljon auki siksikin, että ensi vuoden pelaajabudjetin suuruutta ei ole päätetty ennen edellisen kauden loppumista, Kaarna huomauttaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle