Liiga-kierros: Veli-Matti Savinaisen 500. liigaottelu päättyi Tapparan voittoon

/ Kierrosraportti
Kuva © Jarno Hietanen
Tiistai-illan ainoa Liiga-ottelu oli kotijoukkueen juhlaa, kun Tappara voitti KalPan 3−1. Veli-Matti Savinainen juhlisti voitto-ottelussa kunnioitettavaa 500. liigaotteluaan. Illan yleisömäärä jäi jälleen pieneksi, kun ottelua oli seuraamassa vain 4 252 katsojaa.

Kotijoukkue aloitti maalinteon jo ajassa 3.26, kun Julius Mattila laukoi Tapparan 1−0-johtoon. Lisää seurasi vajaan seitsemän minuutin kohdalla, kun 500:tta liigaotteluaan pelannut Veli-Matti Savinainen lisäsi ylivoimalla Tapparan johtolukemiksi 2−0. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin näissä lukemissa.

Toisen erän ainoat tilastomerkinnät olivat Tuomas Kiiskisen kahden minuutin rangaistus koukkaamisesta ja saman miehen tekemä KalPan kavennusmaali ajassa 36.47. Kiiskinen nousi maalillaan Sami Kapasen ohi KalPassa tehdyissä maaleissa 106:lla maalillaan.

Kolmannessa erässä KalPa pääsi yrittämään ottelun tasoittamista ylivoimallakin, mutta Jaakko Lantan ottama koukkaamisjäähy kuusi minuuttia ennen ottelun loppua tyrehdytti kuopiolaisten kirin ja viimeistään Otto Rauhalan tyhjä maali vajaat pari minuuttia ennen loppua varmistivat sen, että pisteet jäivät Tampereelle.

Tappara nousi voitolla tasapisteisiin toisena majailevan SaiPan ja kolmantena olevan Lukon kanssa. Molempien joukkueiden ottelut jatkuvat myöhemmin tällä viikolla, kun Tappara kohtaa perjantaina kotonaan Kärpät ja KalPa saa vieraakseen Jukurit.