Mestis-kaudelle toinen valmentajavaihdos − Liigasta vapautunut Sirento-Manninen palaa Rovaniemelle uudessa roolissa

MESTIS / Uutinen
Mikko Sirento-Manninen palaa RoKiin, mutta nyt päävalmentajan roolissa.
Kuva © Julia Suuriniemi / jsuufoto.fi
Mestis-kauden vaisusti aloittanut ja sarjataulukon hännille jäänyt RoKi vaihtaa valmentajaa. Sakari Salmelan tilalle saapuu tuttu mies Hämeenlinnasta.

RoKi on vapauttanut toisen kautensa rovaniemeläisten peräsimessä aloittaneen Sakari Salmelan tehtävistään torstaiaamuna. Rovaniemeläisjoukkue on aloittanut kuluvan kauden heikosti, sillä viidestä pelatusta ottelusta sillä on vain yksi jatkoaikavoitto ja joukkue majailee sarjataulukossa toiseksi viimeisenä.

− Urheilullinen menestyksemme on ollut heikkoa, emmekä ole tilanteeseen tyytyväisiä. Emme valitettavasti ole edenneet suunnitelmiemme mukaisessa tahdissa joukkueen osalta, ja palataksemme raiteille tilanne edellytti nyt sen keskeisimmän tekijän, eli joukkueen päävalmentajan vaihdon. Muutos on aina mahdollisuus uuteen, kommentoi vaihtopäätöstä RoKin hallituksen puheenjohtaja Pertti Heikkilä.

Rovaniemeläisjoukkueen uusi pääkäskijä on seuralle entuudestaan tuttu mies, kun Maso Lehtosen apuvalmentajana kaudet 2021-23 ollut Mikko Sirento-Manninen ottaa vetovastuun joukkueessa. Sirento-Mannisen sopimus kattaa kuluvan kauden lisäksi myös ensi kauden. Apuvalmentaja Joonas Lehtonen ja maalivahtivalmentaja Juha Soronen jatkavat valmennusryhmässä.

Sirento-Manninen oli Lehtosen valmentajaparina viime kaudella myös HPK:n liigajoukkueessa. Kaksikko vapautettiin tehtävistään maanantaina.

− Haluan tuoda ja tartuttaa oman valtavan intohimon jääkiekkoa kohtaan. Ensimmäiset pelit tulevat niin nopeasti, että haluan nähdä pelaamisen ilon, tietynlaisen kamppailu- ja luisteluilmeen ja sen että viisi pelaajaa tekee asioita tiiviisti yhdessä. Yhteisten pelien ja harjoitusten kautta pääsemme enemmän kiinni pelaamisen yksityiskohtiin ja kehittämään meidän omaa identiteettiämme, Sirento-Manninen kertoi.

− Miksan kanssa olemme puhuneet mahdollisesta päävalmentajan tehtävästä jo hänen edellisen RoKi-pestinsä aikana, joten asia ei tullut kummallekaan osapuolelle uutena. Hänellä oli iso rooli valmennuksessa jo kahdella pronssiin päättyneellä kaudella. Tiedämme miehen kyvyt ja kovan motivaation tähän tehtävään, totesi RoKin toimitusjohtaja Janne Hyvärinen.

RoKi pelaa ensimmäisen ottelunsa Sirento-Mannisen alaisuudessa perjantaina, kun joukkue matkaa Jokerien vieraaksi.

Valmentajavaihdos on jo toinen kuluvalla kaudella Mestiksessä. Aiemmin Jokerit pestasi konkarivalmentaja Risto Dufvan päävalmentajakseen Tero Määtän tilalle.

Muokattu: 26.9. klo 10:55, korjattu viimeisen kommentin antajaksi RoKin toimitusjohtaja Janne Hyvärinen.

Muokattu: 26.9. klo 11.02: Korjattu tieto, että kyseessä oli kauden toinen valmentajavaihdos Mestiksessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle