TuTo HeKiä vahvempi

TuTo aloitti Mestis-kauden 2007-08 puhtaalla 4-0-kotivoitolla HeKistä. Vierailija pysyi turkulaisten kyydissä ensimmäisen erän, mutta ottelun edetessä ote siirtyi kotijoukkueelle. Ottelun ratkaisuksi muodostuivat TuTon kolme ylivoimamaalia.

- Kolmeen pisteeseen olen tyytyväinen. 4-0 on aina iso voitto jääkiekossa ja kauden ensimmäinen ottelu on aina työläs, muotoili TuTon Ismo Lehkonen ottelun jälkeen.

Ottelun avauserä kiekkoiltiin tasaisissa merkeissä. Kauden ensimmäisen erän perinteitä noudattaen kovin kummallisia suorituksia ei nähty. Peli oli tunnustelevan varovaista.

Toisessa erässä TuTo otti otetta itselleen paremman liikkeensä ja kovemman taitotason turvin. Erän alkuhetkillä Janne Kurikka HeKin maalilla venyi komeasti pari kertaa kiekon tielle. Kotijoukkue sai kuitenkin palkkion työstään Aki Nurmisen istuessa jäähyllä. Pasi Järvinen löysi Tero Forsellin komealla syötöllään ja Forsell laukoi suoraan syötöstä voittomaaliksi jääneen avausosuman.

Hetkeä myöhemmin TuTo sai kiekon toistamiseen Kurikan selän taakse, mutta päätuomari Antti Boman oli ehtinyt viheltää pelin poikki, vaikka ensin näyttikin maalia. Sekavassa tilanteessa Lauri Aaltosen ensimmäinen Mestis-maali jäi lopulta tekemättä.

Ajoittain toinen erä oli edelleen kovin sekaista kiekkoa, eikä kumpikaan joukkue tahtonut saada kahta syöttöä omille.

TuTo iski tehokkaasti päätöserässä

Ottelun varsinainen ratkaisu nähtiin kolmannen erän alussa, kun TuTo iski lyhyessä ajassa kaksi kertaa ylivoimalla. Ensin Pasi Järvinen laukoi ja paluukiekon sai Jouni Virpiö huitaistua ohi Janne Kurikan.

Vain 16 sekuntia maalin jälkeen Tomi Inkinen sai kyseenalaisen jäähyn, kun Virpiö kompastui kiekkoon. Seuranneen ylivoiman aikana Antti Pusa löysi maalin edestä Ville Peltosuon ja peli oli 3-0. Näistä takaiskuista HeKi ei enää noussut.

- Ensimmäinen erä oli ok. Sitten me hävittiin pelikuriin. Alettiin höntyillä, etäisyydet kasvoivat puolustuksen ja hyökkäyksen välillä ja TuTo pääsi hallitsemaan, murehti HeKin Jari Blomberg.

Ylivoimamaalien jälkeen HeKi yritti fyysisyydellä horjuttaa TuToa, mutta yritykset jäivät tuloksettomiksi. Vierailijat pystyivät rakentamaan pari paikkaa, mutta näissä tilanteissa TuTo-maalivahti Petri Koivisto oli mies paikallaan.

Päätösnumerot 4-0 pääsi iskemään Tommi Vilppu päätöserän puolen välin jälkeen. HeKi-puolustajan kaaduttua alimpana miehenä Vilppu pääsi nokikkain Kurikan kanssa eikä epäonnistunut.

Pelin anti ei tyydyttänyt Lehkosta

TuTon voitto oli keskiviikkona selkeä, eikä HeKi pystynyt avauserää lukuun ottamatta haastamaan kotijoukkuetta. Tästä huolimatta Ismo Lehkonen ei ollut alkuunkaan tyytyväinen TuTon pelin kokonaiskuvaan.

- Avaukset ja keskialueen ylitykset olivat meiltä todella hitaita, hyökkäysalueen pelaaminen heikkoa ja rotaatio hyökkäyksissä todella olematonta, pudotteli Lehkonen.

Kolmesta ylivoimamaalista huolimatta erityisesti TuTon ylivoima närästi Lehkosta.

- Ylivoimahan oli aivan perseestä. Todella monella jätkällä on peiliin katsomisen paikka, puhisi Lehkonen.

Nuoret saivat kehuja

Kritiikistä huolimatta Ismo Lehkonen löysi myös positiivisia puolia joukkueestaan. Erityisesti ennakkoluulottomasti pelanneet nuoret pelaajat Tuomas Muhonen ja Antti Pusa saivat kehuja Lehkoselta.

- Aivan uskomaton peli Pusalta. Kaveri taisi pelata kahdeksan minuuttia ja järjesti meille pari maalia ja pisti itseään likoon täysillä. Suoraan sanoen vitutti pojan puolesta, kun järjesti meille ylivoimaa ja sitten toiset tulevat sinne sättäämään, Lehkonen sanaili.

- Muhonen pelasi huippupelin. Tuolla liikkeellä hänestä tulee vielä huippupelaaja ihan liigaankin, suitsutti Lehkonen puolestaan kentän näkyvintä TuTo-pelaajaa.

Sekä TuTo että HeKi palaavat kaukaloon perjantaina. HeKi kohtaa kotonaan Titaanit. TuTo puolestaan matkaa huippuotteluun Sportin vieraaksi.