KalPa tyrmäsi Kuortaneen maajoukkuepelaajia vilisseessä ottelussa − "Päätin mennä aivan täysillä, kun otin kiekon"

Naisten Liiga / Artikkeli
Torstaina Jenna Hietala ei tuumaillut, vaan meni täyttä vauhtia läpi kentän maalintekoon.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Naisten Liigan torstain ainoassa ottelussa kohtasivat KalPa ja Kuortane. Jäällä nähtiin usean pelaajan edestä maajoukkueosaamista. Toisen erän tehokkaat minuutit ja Jenna Hietalan kaksi maalia ratkaisivat kamppailun emäntien eduksi.

Naisten Liigan ainoassa ottelussa torstaina kohtasivat kärkijoukkueisiin kuuluva KalPa sekä parhaiden takana paikkaansa auringossa kärkkyvä Kuortane. KalPan riveissä pelasivat Naisleijoniin kutsun saaneet puolustajat Adalmiina Makkonen ja Sanni Rantala sekä hyökkääjä Elisa Holopainen. Kuortaneella oli riveissään lukuisia Tyttöleijonia.

Kuopiolaiset saivat kotikentällään peliin lentävän lähdön, kun Inka Katajisto yllätti Naisleijoniinkin valitun Emilia Kyrkön vanhanaikaisella jo minuutin pelaamisen jälkeen. Loppujen lopuksi Kuortane ei pysynyt kuin hetkittäin KalPan kyydissä ja mestarisuosikkeiihn lukeutuva kuopiolaisryhmä takoi taululle tylyt 6−0-lukemat.

Inka Katajisto avasi maalihanat torstaina.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto

KalPa hallitsi avauserää melko selvästi ja sai pysäytettyä kuortanelaisten hyökkäyksiinlähdöt viimeistään keskialueella. Holopainen kasvatti johtoa 2−0:aan ylivoiman turvin. Ottelun edetessä Kuortane sai pelinsä paremmin rytmiin ja Kyrkkökin pääsi tuttuun huippuvireeseensä. Vieraiden hyökkäysalueen peli kuitenkin yskähteli ja Jenna Juutilainen sai olla KalPa-maalilla varsin rauhallisissa tunnelmissa.

KalPan tehohetki ratkaisi pelin lopullisesti

Emäntien hyökkäyskoneesta ei tehoja puuttunut, sillä Jenna Hietala vei ylivoimalla komean koko kentän läpi purjehduksensa päätteeksi KalPan jo neljän maalin karkumatkalle. Alle minuutti tästä ja Johanna Juutilainen kasvatti johtoasemaa entisestään.

− Päätin mennä aivan täysillä, kun otin kiekon. Ajattelin, että suoraviivainen ratkaisu oli siinä kohtaa hyvä. Näin, että keskellä oli tilaa, kertasi Hietala 4−0-maaliaan.

Hietala keikkuu aivan Naisten Liigan maalipörssin kärkipaikoilla, edellään vain joukkuekaveri Holopainen. Maalinteko näyttää ulkopuolisin silmin olevan 18-vuotiaalle tykille helppoa.

− Tietynlainen rentous on löytynyt. Pystyn pelaamaan turhia miettimättä. Hyvän treeniviikon päätteeksi on hyvä lähteä aina pelaamaan.

Viisi takaiskua riittivät Kyrkölle ja Kuortaneen tolppien väliin luisteli Venla Varis. Hän joutui kuitenkin antautumaan ensimmäisen kerran jo 17 sekuntia pelattuaan, kun Hietala kieputti illan toisen osumansa. Kuortane hieman sisuuntui ja sai toisen erän lopulla ylivoimansakin turvin muutaman terävän kudin kohti Juutilaista.

Huippuvahti Emilia Kyrkölle sattui vaikea ottelu KalPaa vastaan.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Kolmannessa erässä kummallakaan joukkueella ei ollut enää turbovaihde päällä, vaan pelin lopputuloksen ollessa selvä molemmat pyrkivät edistämään itselleen pelillisesti tärkeitä asioita. Kuortane koki ottelussa myös kovia, sillä kaksi joukkueen pelaajaa joutui jättämään kentän saatuaan kovia osumia.

− He ovat aina perusvarma joukkue, jolla on hyvä luistelu ja taisteluilme, antoi Hietala tunnustusta hävinneelle osapuolelle.

Naisten Liiga jatkuu lauantaina viidellä ottelulla. Silloin KalPa saa vieraita Espoosta ja Kuortane matkaa Lukon vieraaksi. KalPan viikonloppu täydentyy kolmannella kotimatsilla, kun sunnuntaina vastassa on Kärpät. Hietala tiesi, miten viikonloppua tulee lähestyä.

− Varsinkin lauantain pelissä saamme laittaa kaiken peliin. Täytyy tehdä kaikki joukkueena nyt palauttelut hyvin ja aloittaa jo tankkaus kohti sitä peliä. Sunnuntaillekin on riitettävä potkua.

− Onhan tämä vähän erilainen tilanne, mutta pirun makea, hehkutti Hietala Naisten Liigaan harvinaista kolmen pelin viikkoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle